2777
2789
فرشته کوچولو ، اینجا اصلا برای تربیت دخترت تا اون سن نگران نباش . الان یه دختر 9 ساله که از اول اینجا بزرگ شده جلوی چشمم هست ، تازهخانواده اش خیلی اهل بکن نکن نیستن ولی تنها فکر وذکرش باربی بازی ومعلق زدن واز ذیوارراست بالا رفتنه .
اینجا تا اون سن ممکنه تنها مشکلت تمایل بچه ات به انگلیسی حرف زدن باشه که اون روهم تقریبا " تمام خانواده های ایرانی از عهده اش بر میان . اگر خانواده براش مهم باشه ، یقینا " بچه به زبان مادریش ادامه میده ولی خیلی از خانواده های مهاجر رومیبینم که خودشون با بچه هاشون انگلیسی صحبت میکنن .
اونهم اگر بچه ات رو مدرسه فارسی زبان بگذاری برات حاد نخواهد بود .
همونجور که شهرزاد هم گفت مشکل بچه ها از حدود نوجوانی شروع میشه . با این اوصاف من دختر جوان محجبه هم زیاد میبینم که متاسفانه یا خوشبختانه اکثرا " عرب یا مالزی هستن و کمتر ایرانی ان.
ولی توی این دوهفته که همسرم رفته از صبح تا شبtv روی کانال برنامه کودکه و بجز شعر و شادی و جست و خیز و آموزش های مفید ، هیچ چیز بدی نداره .حتی تبلیغاتش اسباب بازیه نه تنقلات .
مترسک عزیز ، اگر خیلی نگرانی ، مجبور نیستین بیاین وحتما بمونین . من اصلا متوجه این قضیه نمیشم که چرا همه فکر میکنیم اگر بریم این جاده یک طرفه است و دیگه نمیشه برگشت ؟ خوشت نیومد ، بر میگردی . حداقلش اینه که امتحانش کردی و میگی خوشم نیومد . حداکثرش هم یه مقدار ضرر مالیه . که اگر بشه بهش گفت ضرر . چون تجربه با ارزشی بذست آوردی . استرس برای چی ؟ توکل به خدا کن و بخواه هرچی صلاحته اتفاق بیفته .
سپیا جونم راستش همسرم همینو میگه و اینطور که میگه حتی اگه بعد از چند سال هم برگردیم بازم میتونه کارشو پس بگیره ولی من از این می ترسم که من باعث برگشتنش بشم و به خاطر من تو هدفش شکست بخوره
همین که خدا هست ، کافیست … خود را خط میزنم تا هرچه هست خدا باشد …

بچه ها باورتون نمیشه!  برای بچم از «داستان من» با اسم و عکس خودش کتاب سفارش دادم، امروز رسید خیلی جذذذابه، شما هم برید ببینید، خوندن همه کتابها با اسم بچه خودتون مجانیه، کودکتون قهرمان داستان میشه، اینجا میتونید مجانی بخونید و سفارش بدید.

سلام دوستان-فرشته خانمی همونطور که سپیاجون گفتن وقتی اززندگی درایران باوجود همه ی سختیها وبی نظمیهائی که داره راضی هستی بهترین کشور هم که بری باز مثل من برمیگردی فقط اینجا یک مشکل پیش میاد شمامثل من برمیگردی ولی دل شوشوت مثل شوشوی من اونجا میمونه.الان بعداز دوماه اقامت درکانادا من تصمیم به برگشتن گرفتم وگفتم دوروز عمر توکشور خودم کنار خونواده ی خودم بمونم والبته اینوبگم که اززندگی الان خودم خداروشکر راضیم ولی همسرم میگه اونجابهتر بودبقول نلی باسی جون وقتی کارداشته باشی و تحمل دوری هم داشته باشی اونجا خیلی عالیه و این دوچیز همسرمن اونجا داشت و مسلما واسش بهتربود ولی بخاطر من برگشت.منم نمیدونم چیکارکنم بقول شهرزادجون من جانفشانی کنم و بخاطر اون برگردیم یا بخاطر من بمونیم/اگر مثل مابتونید یک مدت بریدتاخودتون تجربه ی زندگی دراونجا رو کسب کنیدخیلی خوبه حداقلش اینه که شاید خودتم عاشق اونجاشدی.
هیلاجون من یه مدت کلگری بودم واقعااااااااااا شهر اروم و خوبیه-البته ماوقتی هواخوب بوداونجابودیم و به سرماش نرسیدیم.اگردنبال ارامش هستی این شهربهترینه-من اگر قرار باشه دوباره برگردم حتمامیرم همونجا-تعدادایرانیهاش ازجاهای دیگه کمتره ولی باز زیاد هستن وهمشون اکثرا مهندس یا دانشجو هستند و روابطشون باهم خوبه-ماتوهمین مدت کم باخیلیهااشناشدیم که خیلی کمکمون کردن وواقعادوست داشتنی بودن.ازسرمای اونجاهم شاکی نبودن چون اونقدر امکانات هست که سرمااذیت نکنه و تفریحات مختص این مواقع هست که نخوای توخونه بشینی و دپرس بشی.درهرموردی سوالی داشتی بپرس بتونم کمکت کنم خوشحال میشم.
مترسک عزیز:
حالا کو تا اونجا ها.......! منکه 7 سال توی نوبت بودم و الان هم اینجا هستم ، هنوز کارت Pr نگرفتم و هنوز نمیدونم اصلا همه چی جور میشه بیام زندگی ام رو اینجا شروع کنم یا نه ؟ شما رفتی تا اونجا که الان اقامت هم گرفتین و همسرت بخواد بخاطر شما برگرده .بخدا apply کردن به معنی این نیست که یه چوب جادویی میزنن و دینگ توی کاتادا ظاهر میشین . یه سیب رو میندازی بالا 20 تا چرخ میزنه تا بیاد �ایین.بسم ا... رو گفتی و بقیه اش رو هم هرچی خیره اتفاق بیفته . باورکن من هنوز همین رو میگم . خیر سرم مونذم کارتها رو بگیرم و برگرذم،ولی از خدا خواستم اگر به صلاحم نیست ،جور نشه . اگر هم هست که درست میشه . چه میدونی تا 4 سال دیگه شاید شما موفق تر از همسرت بودی .
شهرزاد و پلنگ صورتی عزیز ممنونم از راهنمایتون
پلنگ صورتی جون یه سوال دیگه داشتم در مورد هزینه زندگی تو اون شهر مثلا کرایه خونه ی خوب چقدر در ماهه و ببخشید یه سوال دیکه قیمت ترمهای دانشگاهشو نمی دونی شوهرم مهندس عمرانه میخواد برای فوق بیاد
بدترین روزها امیدوار باش!همیشه زیباترین باران ها از سیاه ترین ابرها می بارد.
هیلاجان ماخودمون یک اپارتمان مبله باهمه امکانات اجاره کردیم ماهی 2000دلار که البته چون طبق قراردادی که بستیم اولش اونجور نبود ماهی 1700 واسمون حساب کرد.-که یکخوابه ارزونتره و برای شما دوخوابه مبله نشده چیزخوب تو یکجای نسبتا خوب تقریبا میشه 1200دلار
سلام به ذوستان عزیز:
فرشته کوچولو من مثل شهرزاد و ماریا اینجا زندگی نکردم ولی توی این دوماه یه چیزایی دستم اومده . سوال خاصی مد نظرت هست ؟ اگربتونم کمک کنم خوشحال میشم .
خبرای خوبی ندارم . کارت من ارسال شذه و باید تا یه هفته دیگه برسه . از کارت شوشو خبر ندارم چون تلفنچی دفتر مهاجرت میخواست با خودش حرف بزنه . مال نلیسا هم هنوز خبری نیست و گفت براشون میل بزنه ببینه مشکلش چیه که تا یکماه دیگه مشخص میشه !!!!!!!!( سرعت عمل رو حال میکنین ؟!!!!)منهم که عمرا " بتونم بیشتر از دوهفته دیگه اینجا بمونم .
(فکر کنم اولین کیس باشیم که براشون اینجوری شده ؟ دیروز از شدتناراحتی داشتم گریه میکردم ولی بعد از ظهر گفتم منکه همه اش میگم هر چی صلاحه همون بشه .حتما خیری توش هست برامون اینجوری شده . قرار نیست همه چی اونجور دلم میخواد جلو بره !!دلم میسوزه برای آرزوی 10 ساله و برنامه ریزی 7 ساله ....همه اش داره دود میشه میره هوا .... به همین سادگی !!!!ای کاش کار ما مثل شما �یش میرفت �لنگ صورتی .دیروز خیلی به فکرت بودم ولی با سرنوشت نمیشه جنگید .
سلام من هنوز اول راهم ...هنوز منتظر مصاحبه ام!!
سپیا جون پستت خیلی ناراحتم کرد.امیدوارم که هر چی خیر باشه اتفاق بیافته ..ولی میشه یه توضیحی بدی دود شد رفت و هوا یعنی چی ؟ مگه میشه به همین راحتی؟ شایدم از روی ناراحتی داری میگی نه ؟!! چرا نمی تونی بمونی؟؟
ببخشید فضول نیستم ولی واقعا دلم برات گرفت
سلام مجدد :
یکساعت قبل بهم خبر دادن که prمن و شوشو رسیده !در حد تیم ملی به زندگی امیدوارشدم ، چون نگرانی برای کار شوشو هم بجز چه کنم جه کنمی که برای نلیسا داشتم ، داشت دیوونه ام میکرد .
حالا مونده نلیسا که باید برم دنبالش و ببینم چی میشه ؟
نلی باسی عزیزم ؛ من هنوز از شرکت مرخصی بدون حقوق دارم و استعفا ندادم . در هر حال اونا هم خیلی باهام راه اومدن تا حالا که درخواست یکماه اضافه تر رو قبول کردن . نلیسا هم بشدت داره از مهدش عقب میفته . میدونم که انشا ا... اگر بخوایم برگردیم ، شاید بحث آموزش اونجا مهم نباشه ولی در هر حال از زمان موندن درایران برای کارای عقب افتاده میخوام استفاده کنم و نلی باید مهد بره . دوست ندارم خیلی احساس عقب افتادگی بکنه . برنامه های مهدش رو گرفتم ولی اصلا " از من چیزی یاد نمیگیره !!!! یعنی باهام بازی میکنه . و درست بهم جواب نمیده .هزینه هامون هم که داره سر به افلاک میزنه ...واقعا" نمیتونم تا 9 دسامبر صبر کنم که تازه بگن مشکل چیه و دوباره applyکنیم و یکماه بعد هم صبر کنیم تا ببینیم که کارت نلیسا دستمون میرسه یا نه ؟!!!
من اگر بتونم توی این چند روزه کارتم رو بگیرم ، دوشنبه صبح زنگ میزنم اداره مهاجرت و اگر گفت هنوز خبری نیست یکراست با نلیسا میرم دفترشون و میگم کارتش نیومده و من باید برگردم . ببینم چکار میکنن .
Mon fils عزیز : ببین خیلی راحت همه چی دود میشه و میره هوا ....من همه اش میگم شماها که میخواین بیاین شروع کنین و تا زمان قطعی شدن اومدنتون هزار و یک بالا و پایین داره و اینقدر فکر خودتون رو بخاطر این که حالا بچه ام و شوهرم خوششون بیاد و من نخوام بمونم و بچه ام و والدینم چی میشن و ... اذیت نکنین ، بخاطر همینه . به همین سادگی میشه همه چی خراب شه . همین الان میتونیی برین روی سایت مژگان خضری و ببینین که یه دکتر واجد شرایط بخاطر یه جواب ندادن به یک ایمیل بعد از 7 سال انتظار پرونده اش رد شده ( آخ جون ، پ رو پیداکردم) و ذوباره وکیل گرفته که کارش رو سر این موضوع پیگیری کنن .
هر مهاجری که وارد خاک کانادا میشه از نظر دولت کانادا ، میاد که بمونه ، این وسط برای ورود مجدد شما به خاک کانادا تا قبل از citizenship تنها با کارتpr میتونی برگردی .حالا اگر بهر علتی کارت برات صادر نشه و خودت اینجا نباشی ، بیچاره میشی . توجه داشته باشین که ما توی ایران سفیر کانادا نداریم و کاردار داریم ، یعنی بسیاری از کارهایی که سفارتخونه های کانادا توی کشور های دیگه انجام میدن ، سفارت کانادا توی ایران نمیتونه انجام بده و یکی اش هم حل این مشکله که اگر بدون prکارت از کانادا خارج شی ، چکار باید بکنی . یه سری فرم هست بنام travelers form که شما با تکمیل اونها یکبار دیگه ویزای کانادا رو میگیری ولی برای سفارت کانادا در ایران ، چون مثلا باید این فرم ها رو بفرستن کشورای اطراف باید چند ماهی توی نوبت بمونی و حالا باز اگر پرونده ات گم نشه و ... اونم با وضعیت برخورد کارمندای سفارت کانادا توی ایران که خیلی بده ...ما اینجا با دو سه تا وکیل صحبت کردیم ، همه شون میگفتن ممکنه توی سیکل بدی بیفتن و دوباره مجبور بشین وکیل بگیرین و ... تا بتونین یکبار دیگه برگردین کانادا . اصلا " بی خیال پولش ، من میگم اینجوری بازم بلاتگلیفی ، نمیدونی کی میتونی برگردی . حالا کارتها که دستت باشه ریال میتونی تصمیم بگیری چه بکنی . نگرانی کارت شوشو برام خیلی بیشتر بود . چون دیروز اطلاعاتش رو به من نداد . از اونجا که خودش هم اینجا نبود و توی فرودگاه هم سین جیمش کرده بودن که چراداری برمیگردی ، دلم هزار جا رفت .
دعا کنین دوشنبه قبول کنن سریع کارت نلیسا رو حاضر کنن .... دوست دارم کارت بچه ام هم دستم باشه . ولی اگر نشد ، مجبورم دست به دامن مسافرین ماههای بعد به ایران بشم .هر جند با سرعت بسیار بالای روال اداری کارها در اینجا ، بسیار بعید میدونم .....!!!!
فرشته جون اگر بخوای تورنتو زندگی کنی زبان فرانسه نیاز نیست . به هر حال همیشه اینکه کسی یک زبان دیگه بلد باشه واسه پیدا کردن کار خیلی خوبه ولی برای ایالتهای غیر کبک زبان فرانسه مهم نیست و اگر سختته به نظر من وقتتو برای یادگیری زبان انگیسی بذار.
در مورد هزینه زندگی هم من قبلا یک پست بلند بالا گذاشتم اگر پیداش کردم میذارمش ولی اینجا به نظر من با ماهی کمتر از 2500 دلار زندگی امکانپذیر نیست یا لااقل خیلی سخته چون الان حدود اجاره ها دور و بر 1400 و 1500 دلاره برای یک آپارتمان کوچولوی خوب . البته قبلا با کمتر از اینم میشد پیدا کرد ولی جدیدا اجاره ها بالا رفته مگر اینکه کسی بخواد بیس منت خونه ای رو اجاره کنه یا سراغ آپارتمانهای با کیفیت پایین بره.