سلام بچه ها سپیا جان تبریک امیدوارم کارت نلیسا هم زودتر بیاد. فرشته جان شما اگه از طریق کبک باید مهاجرت کنی و هنوز مصاحبه نرفتی الان زبان فرانسه رو نذار کنار چون باید مصاحبه رو قبول شید.امنیدوارم موفق باشی شهرزاد چون دلم برات خیلی تنگ شده .امیدوارم زودتر بتونم ببینمت.
فرشته شما گفته بودی که میخواید دانشجویی بیاید و من رو این حساب گفتم اگر میاید تورنتو نیازی به فرانسه نداری ولی اگر از طریق کبک اقدام کردید که حتما باید به گفته های نلی باسی عمل کنی.
فرشته: 1- هزینه مثل یک شهروند کانادایی محسوب میشه و نه بیشتر. 2- من در مورد زمان دریافت وام تحصیلی چیزی نمیدونم ضمن اینکه من شنیدم اینطوری نیست که حتما وام به همه رشته ها و دانشجوها تعلق بگیره ولی از جزئیاتش بی اطلاعم. 3- کار کردن مجانی در یک شرکت اصلا کار ساده ای نیست یعنی اکثر شرکتها اصلا این مدل کارمند نمیگیرن اگر بخوای که بصورت مجانی کار کنی یکی از روشهاش اینه که در کلاسهای co-op شرکت کنی و اونجا خودشون افراد رو بسته به رشته شون میفرستن 3 ماه کار مجانی توی شرکتها و... که بعد از اتمام اون 3 ماه یا اون شرکت اون فرد رو استخدام میکنه یا نمیکنه ولی به بهر حال برای اون فرد 3 ماه سابقه کار محسوب میشه ولی این که اصلا با شرکت در اون کلاسها کاری پیدا بشه یا نشه اصلا قولی به کسی نمیدن و چه بسا بعضیها چند بار در این کلاسها شرکت میکنن تا کار پیدا بشه و بعد هم اصلا معلوم نیست جایی که میفرستن جای درست حسابی باشه(از نظر کاری)
سلام فرشته کوچولو : همونجور که شهرزاد جون اشاره کرده ،شما نه تنها از نظر پرداخت شهریه که از همه نظر عین یه شهروند کانادایی محسوب میشی . جز اینکه :با pr اجازه سفربه کشورای دیگه رو نداری ( این حق رو بعد از citizenship پیذا میکنی ) ، و اینکه در انتخابات ریاست جمهوری نمیتونی شرکت کنی . توی تورنتوهمه چی دو زبانه است یعنی در مشاغلی که مربوط به customer میشه ، زبان فرانسه یاالزامه یا امتیاز . مثلا دارم میگم اگر قرار باشه توی قسمت فروش کار کنی که به تمام کانادا سرویس میده ، دونستن فرانسه یه الزامه . اینجا تمام کاتالوگها و نوشته های روی غذاها و...دوزبانه است و توی هواپیمای Air canada زبان غالب فرانسه بود !!! یقینا " انگلیسی توی تورنتو مهم تر از فرانسه است ولی خصوص ا برای کار پیداکردن فرانسه میتونه برات اولویت مهمی محسوب بشه . البته همونجور که شهرزاد گفت هیچ چیز صددرصد نیست . من اینجا اطلاعاتی از دانشگاه ryerson در رابطه با رشته خودم که مهندسی شیمیه گرفتم . بر خلاف تصورم ، برای دکترا از کمکهای دولتی OSAPنمیتونی استفاد ه کنی . حداقل برای رشته ما ، اینجوریه که شرط پذیرش داشتن معدل حداقل 16 است ( برای دوره لیسانس متوسط 4 ترم آخر رو حساب میکنن) که برای اینا میشه B.بهم گفتن اگر متوسط 4 ترم اخر بالای 17 باشه ، میتونی برای دوره Meng بورس بگیری . در ( Meng ( Master of engineering که حداکثر 2 سال بطور فول تایم طول میکشه 1- میتونی خوذت رو پارت تایم کنی و بیرون کار پارت تایم انجام بدی . 2- ازOsap استفاده کنی .برای دوره های Msci( Master of science و Phd امکان کار کردن وجود نداره و شما بصورت فول تایم در خدمت دانشگاهی . برای Pr ها حدودا " سالانه 8500 دلار شهریه میذی و بازاء هر ماه در س خوندن و کارهایی که توی دانشگاه انجام میدی بین1000 تا 2000 ذلار بهت میدن . ( ممکنه کمی بیشتر ازز این هم بشه ) برایMSCi زمانی حدود 2 سال و برای Phdحدود5 سال طول میکشه . یعنی اگر هردو داتشجو باشین ماکزیمم ماهی 5000 دلار دستتون رو میگیره و اگر بتونین شهریه رو از پس اندازتون بدین میتونین زندگی نسبتا " خوبی اینجا داشته باشین .راستی تحت پوشش بیمه دندانپزشکی هم قرار میگیرین و از کلیه امکانات ورزشی دانشکاه میتونین استفاده کنین . همونجور که شهرزاد گفت اینجا برای یه خانواده دو نفره هزینه یه زندگی متوسط رو به خوب ماهی 2500 دلاره. با بچه این هزینه حدود3500 ذلار د رماه میشه .اجاره یه Condo ( آپارتمانی توی یک برج با تمام امکانات رفاهی اعم از استخر و نگهبانی 24 ساعته و سالن بدنسازی و ...) برای یک خوابه بسته به جاش و نزذیکی اش به مترو از حدود 1200 تا 1600 متغیره . برا ی دو خوابه حدود 100 تا 200 تا از این بالاتره .توجه کن که معمولا در این حالت شما پول اب و برق و شارژ نمیدی . ( بعضا " میگن مثلا فقط پول اب رو میدن یا مثلا فقط پول اب سرد رومیدن )بعضی ها هزینه پارکینگ رو جدا میگیرن .عموما " آپارتمانها بالکن های بزرگی دارن . کاندو ها از نظر وسایل آشپزخونه همه یخچال و گازو ماشین لباسشویی و خشک کن دارن ؛ ممکنه ماکرو فر داشته باشن یا نداشته باشن . اگر مبله بخوای بگیری هزینه بیشتری باید بدی ( حدود800-1000 تا بیشتر ) بعضی ساختمونها اجازه ورود حیوانات رونمیدن ، بعضی میدن . بعضی اجازه سکونت افراد سیگاری رونمیدن ، بعضی میدن . بجز اینها ساختموهایی هست عموما " قدیمی ساز کههمه تشکیلات فوق رو داره بجز ماشین لباسشویی و خشک کن . معمولا "laundry هایی داخل ساختمون هست که 50 تا ماشین لباسشویی و خشک کن داره و بایذببری لباسهات رو اونجا با یه مبلغی ناچیز بشوری و خشک کنی . باین آپارتمانها میگن Rental .اجاره شون برای یک خوابه حدود 900-1100 تا است . برای خرید وسایل منزل هم حدود 3000 تاباید برا ی وسایل چوبی ات بگذاری ( اگر بخوای نو بخری با کیفیت نسبتا خوب ) . خریداجناس دست دوم هم از حراجی ها کاملا رایجه که میتونی کمتر از این پول بدی .برای مابقی خرده ریز ها هم حدود 1000 تا کارت رو راه میندازه . هیچ چیز نخر و هیچ چیز با خودت نیار که اینجا همه چیز هست ( بجز فرش د.ستباف ایرانی که دو تا کوچیک میتونی با خوذت بیاری و حتما باید بابار بیاری و نمیتونی فریت کنی ) .عین یه تازه عروس بیا اینجا و از نو همه وسایلت رو در حد نیاز بخر . من باین توصیه شهرزادو ماریا گوش نکردم و ماریا من رو برد و بهم نشون داد که چقدر اشتباه کردم!!!!! منطقه richmond hill سرشار از ایرانیه . اصولاتوده های کشوری اینجا زیاد میبینی . ایرانی ها در مرکز و شمال تورنتو بیشتر هستن . سیاهپوست ها غرب تورنتو هستن ومناطق بسیار خفنی هم دارن ( یکبار اشتباهی اونجا از اتوبوس پیاده شدم خوب شد شوشوباهامون بود وگرنه از ترس میمردم ، 4 تا پسرسیاهپوست با قیافه های خفن اومده بودن توی ایستگاه بعدا ماریا بهم گفت اونجا دائم اسلحه کشی و کشت و کشتار دارن و پلیس هم ولشونکرده به حال خودشون ودیگه دخالتی توی کارشون نمیکنه ) بعضی از خیابونای مرکز شهرشون هم همینجوری. دقت کن که گفتم بعضی از خیابوناشون ، نه مناطقشون .تا بحال چند بار مرکز شهر رفتم و اصلا احساس نا امنی نداشتم چون توی این خیابونا گذرم نیفتاده .منطقه شرق تورنتو هم مرکز اعراب و پاکستانی و هندی ها است . چینی ها هم که به لطف خدا در همه جا هستن ..... اینجا خونه های مستقل هم هست که اجاره میدن .زیرزمین این خونه های مستقل هم با حدود 800-1000 تا میشه اجاره کرد ولی عموما " از نظر نورگیری خوب نیستن و بوی نا دارن . برای اسکان اولیه بد نیست ولی در کل برای بچه دارا توصیه نمیشه . خونه های مستقل عموما " توی زمستون مشکل گرم شدن دارن و بخاطر بالاتر بودن هزینه هاشون ، اکثرا " هزینه برقش رو مستاجر میده .اکثرا " هم سه خوابه و بزرگ هستن بت دو یا سه تا سرویس بهداشتی .اکثر تازه واردها اول میرن Rental /بعد کاندو و بعد سراغ خونه های مستقل در جایی که ساعتی یک ماشین هم رد نمیشه ..... سکوت و سکوت و ارامش . اکثر خونه های مستقل در فضای پشت خونه ، یه تراس بزرگ چوبی دارن که برای کباب درست کردن محشره و بعد یه حیاظ کوچولو با وسایل بازی بچه ها .البته اینها رووقتی خودت خونه رو بخری میتونی مجهزش کنی . و اما مدرسه ...برنامه شون اینه که تا سال 2014 کل مدارس تمام وقت بشن .از 8 صبح تا 3 بعد از ظهر . مدارس عموما " رایگان هستن ولی از اونجا که بچه ها در 6 سالگی کلاس اول میرن و در حال حاضر از کلاس اول تمام مدارس فول تایم هستن ، برای بچه های 4-6 ساله که میشن junior kindergarten , Senior Kindergarten ،الان اکثر مدارس پارت تایمن ، یعنی یا سه روز در هفته فول تایم یا هرروز از 9-12 . بقیه ساعات رویا باید پول بدی توی همون مذرسع بمونه یا بگذاریش مهد کودک کخ بهش میگن Day care و برای یک روز کامل از صبح تا 6 بعد از طهر ( بسته به شرایط مهد ) ساعتی 3 تا 5 ذلار میگیرن. البته دانشجوها و افرادیکه شاغلن میتون از دولت کمک هزینه بگیرن که بهش میگن subsity .مطمئن نیستم مقدارش چقدره ریال چون بیانات متفاوتی ازش شنیدم . یه سری از مادرای ایرانی میگفتن حدود 70% رو دولت میده ، اونی که توی دانشگاه باهاش صجبت کردم میگفت حدود 200 دلار در ماهه . اینجا هر هزینه ای که برای بچه ات بکنی معاف از مالیاته . برای هر خریدی که میکنی 13% مالیات میدی و یدفعه میبنی 100 ذلار خرید کردی ولی 113 ذلار ازت میگیرن . از این نظرتورنتو از تمام شهرای کانادا سره !!!
سلام..مرسی سپیا جون از جوابت...خدا رو شکر که کارتاتون رسید..ایشالا به زودی میای و خبر خوش رسیدن کارن نلیسا رو میدی.. پستت من رو به فکر فرو برد...دیدم بهترین جایی که میتونم مطرحش کنم اینجاست....راستش من شروع کردم برای فوق بخونم رشته مدیریت البته ..من رشته مهندسی شیمی نساجی و با همین اقدام کردیم.. دوماهه که فایل نامبرمون اومده ......گفتم تو این دو سه سالی که احتمالا پیش رو داریم با این وضعیت بررسی پرونده ها!! حداقل بی خود نگذره روزام و فوق رو بگیرم...حالا یهو با حرفات به شک افتادم...خب من دارم زبان هم میخونم و میخوام برای مدرک تف هم اقدام کنم تا زحمتام بی نتیجه نباشه اونجا شاید بدرد بخوره که این خودش خیلی سخته...با بچه و کار و...حالا هم که فکر گرفتن فوق مثل خوره افتاده بجونم..میترسم یهو یه چیزی پیش بیاد و نرفتنی بشیم مثلا بعد من ببینم دو سال همینجوری رفت....ولینمی دونم اصلا اون ور بدرد بخور هست آیا؟؟؟!!! می ارزه این همه وقت و انرژی بزارم؟؟
سلام دوستان خوبم خدا رو شکر که میخونم حال همگی خوبه و مشغولید سپیا جونم اول از همه که از خدا میخوام مشکل کارت نلیسا هر چه زودتر حل بشه و به خیر بگذره و دوم از تو و همه دوستان گل دیگه ام که زحمت میکشید و کلی اطلاعات میذارید ممنوم . نمیدونی چقدر اطلاعاتی که میدید به درد میخوره شهرزاد جان / نلی باسی عزیز/ پلنگ صورتی و.... همه و همه ازتون ممنونم خوب راستش بالاخره پرونده ما هم دو روز پیش پست شد و منتظریم ببینیم کی فایل نامبر میگیریم!!! البته شما دوستانی که الان اونجا هستید احتمالا مثل فارغ التحصیلی که به یه تازه وارد دانشگاه نگاه میکنه و با خودش میگه ای بچه جون نمیدونی چه پوستی قراره ازت کنده بشه دارید به ما نگاه میکنید نه؟؟؟؟ :-))))))) اما خوب از نظر خودمون خیلی کارا کردیم مثلا الان یک ماه و نیمه داریم فشرده فرانسه میخونیم و خیلی امیدواریم که بتونیم از پس مشکلات سر راهمون بر بیایم. انشاالله هر چی خیره و خدا میخواد واسه هممون همون بشه. خوب دیگه چه خبر؟؟؟؟؟؟؟؟؟
سلام دوست عزیزم مهر و ماه من 31 سالمه و من و همسرم هر دو مهندس کامپیوتر هستیم همسرم مینه و یه پسر 4 ساله هم داریم . کتاب alter agoونیم و الان یک ما و نیمه که شروع کردیم. راستش ما هم مصمم هستیم تا ببینیم خدا چی میخواد ما وکیل گرفتیم چون تو تهران نیستیم و سرمون هم شلوغه. نگران نباش چون ما هم فرانسه و انگلیسی رو هی قاطی میکنیم!!! سطح فرانسه رو هردومون 5 زدیم. چند روز پیش هم مدارکمون رو فرستادیم که البته گفتن یه 10 روزی تو دفتر کانادا کار داره بعد میدن دست صاحبش!!! خوب فکر و خیال که خیلی زیاده راستش شاید باور نکنی اگه بگم تو این مدت حتی یک شب راحت نخوابیدم . هر بار که سرم رو روی بالش بذارم فکر و خیال فرانسه و مصاحبه و چی پیش میاد و .... خوابم رو حروم میکنه. همسرم هم همینطوره و مدام از همین خوابها میبینه. اما ته ته قلبمون همه چی رو به خدا سپردیم و آرزو کردیم بهترین رو جلوی راهمون بذاره. برای همتون همین آرزو رو میکنم.
راستی از مصاحبه ها هیچ خبری ندارم لطفا شما هم هر خبری داشتی ما رو در جریان بذار.میدونم واقعا کار و درس با یه فسقلی کوچولو سخته اما خیلی ها با شرایط سخت تر هم تونستن . نگران نباش .
سلام مهر و ماه و شیوای عزیز امیدوارم بزودی فایل نامبر هاتونو دریافت کنین و در زمان مناسب دعوت به مصاحبه بشید که امادگی لازم برای مصاحبه فرانسه رو پیدا کرده باشید.سعی کنید خودتونو به سطحی گه ادعا کردید برسونید.مهر و ماه عزیز شما سطح فرانسه همسرتو چند زدی؟حتی اگه صفر هم زدی باید همسرت کمی فرانسه کار کنه که افیسر پرونده روز مصاحبه احساس کنه هر دو راعب هستید و سعیتونو برای یاگیری فرانسه کردید.توجه کن که دارید به استان فرانسه زبان می رید و براشون مهمه که زبانشونو بلد باشید
راستی یام رفت بگم ما اگه زبان فرانسه همسرم رو 2 میزدیم بدون در نظر گرفتن نمره زبان فرانسه من و با حساب حتی نمره انگلیسی 2 برای من . امتیازمون 52 میشد به نظرتون خوبه ؟؟؟؟؟
من خوشبختم برای داشتن دو چشم بینا، دو گوش شنوا، دو دست و دو پای توانا ، زبانی گویا، بدنی سالم و همسر و فرزند و خانواده ای خوب و سلامت و شاد.
پروردگارم ، برای همه داده ها و نداده هایت سپاسگزارم...
سلام دوباره.... مهروماه جون بهت میل زدم رسید؟؟؟ از مصاحبه ها هم فعلا اونایی که من دنبال میکردم قبول شدن خداروشکــر. فایل نامبر ما با اینکه من یک بار کل مدارکم برگشت به خاطر یه برگ بدون امضا دوماه صادر شد.... حالا من برعکس شما نمی دونم چرا اینقدر سرد شدم..ما یکسال یعنی قبل از ارسال مدارک زبان رو شروع کردم..نمیدونم شاید این کند پیشرفتن پرونده ها من رو هم سرد کرده....ما هم وکیل نداریم....البته یک نفر مدارکمون رو چک کرد !!!!!نه اینکه اخرش هم برنگشت!!! من هم 7و6 زدم فرانسه رو و انگلیسی رو 7و8 ...برای امتحان تفای کیو هم ثبت نام کردم ولی انگار نه انگار ولی از دیروز که دوباره وبلاگ دوستان روسر میزنم و دیدم نه مثل اینکه خبرایی هست کم کم اون حس دوباره خونمدن داره شروع میشه