سلام فرشته کوچولو :
همونجور که شهرزاد جون اشاره کرده ،شما نه تنها از نظر پرداخت شهریه که از همه نظر عین یه شهروند کانادایی محسوب میشی . جز اینکه :با pr اجازه سفربه کشورای دیگه رو نداری ( این حق رو بعد از citizenship پیذا میکنی ) ، و اینکه در انتخابات ریاست جمهوری نمیتونی شرکت کنی .
توی تورنتوهمه چی دو زبانه است یعنی در مشاغلی که مربوط به customer میشه ، زبان فرانسه یاالزامه یا امتیاز . مثلا دارم میگم اگر قرار باشه توی قسمت فروش کار کنی که به تمام کانادا سرویس میده ، دونستن فرانسه یه الزامه . اینجا تمام کاتالوگها و نوشته های روی غذاها و...دوزبانه است و توی هواپیمای Air canada زبان غالب فرانسه بود !!!
یقینا " انگلیسی توی تورنتو مهم تر از فرانسه است ولی خصوص ا برای کار پیداکردن فرانسه میتونه برات اولویت مهمی محسوب بشه . البته همونجور که شهرزاد گفت هیچ چیز صددرصد نیست .
من اینجا اطلاعاتی از دانشگاه ryerson در رابطه با رشته خودم که مهندسی شیمیه گرفتم . بر خلاف تصورم ، برای دکترا از کمکهای دولتی OSAPنمیتونی استفاد ه کنی . حداقل برای رشته ما ، اینجوریه که شرط پذیرش داشتن معدل حداقل 16 است ( برای دوره لیسانس متوسط 4 ترم آخر رو حساب میکنن) که برای اینا میشه B.بهم گفتن اگر متوسط 4 ترم اخر بالای 17 باشه ، میتونی برای دوره Meng بورس بگیری . در ( Meng ( Master of engineering که حداکثر 2 سال بطور فول تایم طول میکشه 1- میتونی خوذت رو پارت تایم کنی و بیرون کار پارت تایم انجام بدی . 2- ازOsap استفاده کنی .برای دوره های Msci( Master of science و Phd امکان کار کردن وجود نداره و شما بصورت فول تایم در خدمت دانشگاهی . برای Pr ها حدودا " سالانه 8500 دلار شهریه میذی و بازاء هر ماه در س خوندن و کارهایی که توی دانشگاه انجام میدی بین1000 تا 2000 ذلار بهت میدن . ( ممکنه کمی بیشتر ازز این هم بشه ) برایMSCi زمانی حدود 2 سال و برای Phdحدود5 سال طول میکشه . یعنی اگر هردو داتشجو باشین ماکزیمم ماهی 5000 دلار دستتون رو میگیره و اگر بتونین شهریه رو از پس اندازتون بدین میتونین زندگی نسبتا " خوبی اینجا داشته باشین .راستی تحت پوشش بیمه دندانپزشکی هم قرار میگیرین و از کلیه امکانات ورزشی دانشکاه میتونین استفاده کنین .
همونجور که شهرزاد گفت اینجا برای یه خانواده دو نفره هزینه یه زندگی متوسط رو به خوب ماهی 2500 دلاره. با بچه این هزینه حدود3500 ذلار د رماه میشه .اجاره یه Condo ( آپارتمانی توی یک برج با تمام امکانات رفاهی اعم از استخر و نگهبانی 24 ساعته و سالن بدنسازی و ...) برای یک خوابه بسته به جاش و نزذیکی اش به مترو از حدود 1200 تا 1600 متغیره . برا ی دو خوابه حدود 100 تا 200 تا از این بالاتره .توجه کن که معمولا در این حالت شما پول اب و برق و شارژ نمیدی . ( بعضا " میگن مثلا فقط پول اب رو میدن یا مثلا فقط پول اب سرد رومیدن )بعضی ها هزینه پارکینگ رو جدا میگیرن .عموما " آپارتمانها بالکن های بزرگی دارن . کاندو ها از نظر وسایل آشپزخونه همه یخچال و گازو ماشین لباسشویی و خشک کن دارن ؛ ممکنه ماکرو فر داشته باشن یا نداشته باشن . اگر مبله بخوای بگیری هزینه بیشتری باید بدی ( حدود800-1000 تا بیشتر ) بعضی ساختمونها اجازه ورود حیوانات رونمیدن ، بعضی میدن . بعضی اجازه سکونت افراد سیگاری رونمیدن ، بعضی میدن .
بجز اینها ساختموهایی هست عموما " قدیمی ساز کههمه تشکیلات فوق رو داره بجز ماشین لباسشویی و خشک کن . معمولا "laundry هایی داخل ساختمون هست که 50 تا ماشین لباسشویی و خشک کن داره و بایذببری لباسهات رو اونجا با یه مبلغی ناچیز بشوری و خشک کنی . باین آپارتمانها میگن Rental .اجاره شون برای یک خوابه حدود 900-1100 تا است .
برای خرید وسایل منزل هم حدود 3000 تاباید برا ی وسایل چوبی ات بگذاری ( اگر بخوای نو بخری با کیفیت نسبتا خوب ) . خریداجناس دست دوم هم از حراجی ها کاملا رایجه که میتونی کمتر از این پول بدی .برای مابقی خرده ریز ها هم حدود 1000 تا کارت رو راه میندازه . هیچ چیز نخر و هیچ چیز با خودت نیار که اینجا همه چیز هست ( بجز فرش د.ستباف ایرانی که دو تا کوچیک میتونی با خوذت بیاری و حتما باید بابار بیاری و نمیتونی فریت کنی ) .عین یه تازه عروس بیا اینجا و از نو همه وسایلت رو در حد نیاز بخر . من باین توصیه شهرزادو ماریا گوش نکردم و ماریا من رو برد و بهم نشون داد که چقدر اشتباه کردم!!!!!
منطقه richmond hill سرشار از ایرانیه . اصولاتوده های کشوری اینجا زیاد میبینی . ایرانی ها در مرکز و شمال تورنتو بیشتر هستن . سیاهپوست ها غرب تورنتو هستن ومناطق بسیار خفنی هم دارن ( یکبار اشتباهی اونجا از اتوبوس پیاده شدم خوب شد شوشوباهامون بود وگرنه از ترس میمردم ، 4 تا پسرسیاهپوست با قیافه های خفن اومده بودن توی ایستگاه بعدا ماریا بهم گفت اونجا دائم اسلحه کشی و کشت و کشتار دارن و پلیس هم ولشونکرده به حال خودشون ودیگه دخالتی توی کارشون نمیکنه ) بعضی از خیابونای مرکز شهرشون هم همینجوری. دقت کن که گفتم بعضی از خیابوناشون ، نه مناطقشون .تا بحال چند بار مرکز شهر رفتم و اصلا احساس نا امنی نداشتم چون توی این خیابونا گذرم نیفتاده .منطقه شرق تورنتو هم مرکز اعراب و پاکستانی و هندی ها است . چینی ها هم که به لطف خدا در همه جا هستن .....
اینجا خونه های مستقل هم هست که اجاره میدن .زیرزمین این خونه های مستقل هم با حدود 800-1000 تا میشه اجاره کرد ولی عموما " از نظر نورگیری خوب نیستن و بوی نا دارن . برای اسکان اولیه بد نیست ولی در کل برای بچه دارا توصیه نمیشه .
خونه های مستقل عموما " توی زمستون مشکل گرم شدن دارن و بخاطر بالاتر بودن هزینه هاشون ، اکثرا " هزینه برقش رو مستاجر میده .اکثرا " هم سه خوابه و بزرگ هستن بت دو یا سه تا سرویس بهداشتی .اکثر تازه واردها اول میرن Rental /بعد کاندو و بعد سراغ خونه های مستقل در جایی که ساعتی یک ماشین هم رد نمیشه ..... سکوت و سکوت و ارامش . اکثر خونه های مستقل در فضای پشت خونه ، یه تراس بزرگ چوبی دارن که برای کباب درست کردن محشره و بعد یه حیاظ کوچولو با وسایل بازی بچه ها .البته اینها رووقتی خودت خونه رو بخری میتونی مجهزش کنی .
و اما مدرسه ...برنامه شون اینه که تا سال 2014 کل مدارس تمام وقت بشن .از 8 صبح تا 3 بعد از ظهر . مدارس عموما " رایگان هستن ولی از اونجا که بچه ها در 6 سالگی کلاس اول میرن و در حال حاضر از کلاس اول تمام مدارس فول تایم هستن ، برای بچه های 4-6 ساله که میشن junior kindergarten , Senior Kindergarten ،الان اکثر مدارس پارت تایمن ، یعنی یا سه روز در هفته فول تایم یا هرروز از 9-12 . بقیه ساعات رویا باید پول بدی توی همون مذرسع بمونه یا بگذاریش مهد کودک کخ بهش میگن Day care و برای یک روز کامل از صبح تا 6 بعد از طهر ( بسته به شرایط مهد ) ساعتی 3 تا 5 ذلار میگیرن. البته دانشجوها و افرادیکه شاغلن میتون از دولت کمک هزینه بگیرن که بهش میگن subsity .مطمئن نیستم مقدارش چقدره ریال چون بیانات متفاوتی ازش شنیدم . یه سری از مادرای ایرانی میگفتن حدود 70% رو دولت میده ، اونی که توی دانشگاه باهاش صجبت کردم میگفت حدود 200 دلار در ماهه . اینجا هر هزینه ای که برای بچه ات بکنی معاف از مالیاته . برای هر خریدی که میکنی 13% مالیات میدی و یدفعه میبنی 100 ذلار خرید کردی ولی 113 ذلار ازت میگیرن . از این نظرتورنتو از تمام شهرای کانادا سره !!!