2777
2789
همونطور که میدونی من از سرویس دهی دفتر وکیلمون توی ایران خیلی راضی بودم و هنوز هم هستم .ولی میدونی الان همین آقای وکیل بخاطر چی زبر بار نذفته کارت pr روبرامون بفرسته ؟ بخاطر اینکه ما آدرس دفترش رو توی فرودگاه ندادیم و آدرس یکی از دوستامون رو دادیم . میخواستیم اون دوستمون رو کارتها رو بده به دفترش .
ببین اینجا همه فوق العاده buisinessman هستن .و همه فوق العاده محتاط . چون قاون برای اینها بشدت اجرا شدنی است ! بشدت به ما میگفتن که اینجا قانونی کلاهبرداری میکنن و دقیقا " درسته .تو با هر مرکز دولتی که تماس میگیری ،اول بهت میگن که صدات داره ضبط میشه .اگر چیزی رو ذرست نفهمی و �ای تلفن یه ok کوچولو بگی ، ممکنه خودت رو بیچاره کنی !!!
نمیگم که بترسین . خیلی دوست داشتم میتونستم عین نلی -باسی جز به جز مواردرو بنویسم ول یاین �درو ئختر نمیدارن خیلی براتون بنویسم !!!( لب تاب همه اش اشغاله !!!)
در هر حال عزیزم اینجا یکی مثل ماریا 8 -9 سالی هست که داره زندگی میکنه ،یکی مثل شهرزاد یکساله داره اینجا زندگی میکنه و منهم برداشت حدود یکماه خودم رو دارم .همه ما اینجا هستیم که به هم کمک کنیم .مثلا " الان رفتم توی سایت kap دیدم هزینه ایاب و دهاب رو 37 دلار زده که بنظرم خیلی �ایینه . خود من توی همین یکماه برای رفت و آمد با اتوبوس و مترو که تازه حدود 3 روز در هفته بوده بیشتر از 100 دلار خرج کردم .( البته برای همه مون )
سیستم حمل و نقل شهریشون نسبتا " �یچیده است . من تازه فهمیدم چی به چیه . تابلوهای راهنماشون اصلا " خوب نیست . من اینجا مراکزymca رفتم ، که درواقه مراکز دولتی تفریحی هستن . مهد کودک هاا هم در همین مراکز هستن . کیفیتشون بسیار بالا است . مهد کودک دولتی اینجا با بهترین مهد کودک کرج برابری میکرد .از این نظر ها خیلی عالیه . امنیت تورنتو حرف نداره .ولی یه مسایلی هم دارن که مختص خودشونه . بحث آزادیهای ببخشید سکسی نیست ، چون شما اینحا هیچ چی نمیبینی !!!!!!ولی مثلا " مسائل مربوط به بیمه ماشین ، این سیستم که همه خودشون رو تا خرخره بدهکار میکنن ، و سیستم �زشکیشون اصلا " اونچیزی نیست که ما فکر میکنیم .

بچه ها باورتون نمیشه!  برای بچم از «داستان من» با اسم و عکس خودش کتاب سفارش دادم، امروز رسید خیلی جذذذابه، شما هم برید ببینید، خوندن همه کتابها با اسم بچه خودتون مجانیه، کودکتون قهرمان داستان میشه، اینجا میتونید مجانی بخونید و سفارش بدید.

اینجا برای ورود به مترو ، یه سکه های قر یه قرونی بهت میدن که بهش میگن token قیمت هر توکن 3 دلاره . اگر 10 تاش رو با هم بگیری 25 دلار میشه . بچه ها 75 باید کو�ن (coupen ) بدن ولی زیر 10 تا کو�ن بهت نمیفروشن . شما داخل هر ایستگاه مترو باجه های تراسفر میبینی . وقتی میخوای بعد از مترو از اتوبوس استفاده کنی ، ترانسفر نشون میدی و دیگه �ول اتوبوس نمیدی .البته وقتی داخل ایستگاههای اصلی ( که ترمینال اتوبوسرانی دارن ) سوار اتوبوس میشی کسی ترانسفر نگاه نمیکنه . برای ادامه مسیر ، اگر لازمه اتوبوست رو تغییر بدی میتونی از تراسفر استفاده کنی .
اگر وسط خط بخوای سوار اتوبوس بشی باید سه دلار بابت هر نفر و 75 سنت بابت بچه بندازی توی صندوق راننده . در اینخصوص هم اعلام شده که راننده های اتوبوس �ول خرد ندارن و اگر بیشتذ �ول بدی کسی بهت چیزی بر نمیگردونه .از داون تاون تا مرکز فعلی تورنتو هم مترو هست ،هم اتوبوس . اتوبوس که تمام مسیرعا رو �وشش میده ولی بایذ سر ساعت برسی بهش . اگر اتوبوس رو از ذست بدی بین 20 تا 30 دقیقه معطل میشی .
حالا اگر توی تهران 20 ذقیقه منتظر بشیم دادمون در میاد !!!ولی خوبیش اینه که میدونی همیشه همین 20 دقیقه است . مثل تهران نیست یکبار 5 دقیقه به 5 ذقیقه میاد و یه دفعه بیست دقیقه نمیاد .اکثر خطوط اتوبوسرانی 24 ساعته هستن . با کالسکه ،ویلچر و چرخ خرید به سادگی با تمام وسایل نقلیه عمومی جابجا میشی .
برای ورود همه ازدرب جلو سوار میشن و برای �یاده شدن از ذر عقب ،درب خود بخود باز نمیشه و باید هلش بدی . علتش هم سرمای هوای اینجا است که هر موقع لازمه مسافرا در رو باز کنن.
بجز توکن ،عامه مردم اینجا از کارت استفاده میکنن که برای یکماه با میزان نامحذود رفت و آمد 120 دلاره واگر برای یکسال از این کارتها بگیری 110 دلار میشه .البته روزای تعطیلبا یه کارت 10 دلاری همه اعضای خانواده تا سقف 66 نفر میتونن به کرات از سیستم حمل و نقل شهری استفاده کنن .
ماشن ها باید حتما بیمه بشن ولی اکر تصادف کنی بیچاره شدی !!!! بیمه ، مثل ایران در شرایطی خسارت میده که مقصر باشی .ولی بعدش بیچاره ات میکنه . هرینه اش رو بطرز سرسام آوری بالا میبره و اگر خسارتت خیلی زیاد باشه اصلا " دیگه بیمه ات نمیکنه !!!! در واقع مردم اینجا تمام تلاششون اینه که اصلا " سراغ بیمه نرن و تمام خسارت رو از جیبشون میدن تا بعدا " اسیر این موارد بیمه نشن .در عین حال بیمه رو هم میدن . البته این موضوع یکجور باعث میشه مردم بشدت کم خطر رانندگی کنن تا تصادف نکنن .
من فعلا " برم این دختره رو بخوابونم . فردا صبح میخوام برم کلاس رزومه نویسی ymca. فعلا خداحافظ.
سپیا جون مرسی از اطلاعاتت
من فکر کردم شما با kap قرارداد بسته بودی تازه تاسیس نیست حدود 8 سال کار می کنه
اکسی هست که اطلاعاتی ازشون داشته باشه
درمورد itc شما ز خدمان اسکان و بقیه خدماتی که تو سایت داره به شماخدمات واقعی رو دادندو کلاس زبان هم داشتند
شاتوت جان آدرسش همون که گذاشتم من تو اینترنت باهاش آشنا شدم و سمناری گذاشته بود که رفتیم خدماتش بد نیست مراجعه کن به سایت قسمت کانادا توضیحات زیادی داره در ضمن 10% تخفیف تا 8 آبان گذاشته
نه عزیزم و من بعد از ورود باینجا از تنها سرویس ITC که استفاده کردم ، بیمه ابن مدت بود . جا رو از طریق نت از کاشانه گرفتم و یکی از دوستام که ادمونتون بود 200$ ودیعه گذاشت که بهش برگردوندن . اینجا انواع سرویس هارو هم بهت میدن ! برات بیمه هم رد میکنن و ماهی 500 دلار ازت میگیرن !!! ولی بقول دوستان ساکن اینجا دوروز دیگه بخوای citizenship بگیری ، معلوم بشه الکی بیمه رد کردی ، همه تلاشهات از بین رفته و اونموقع هیچ کتری هم نمیتونی بکنی .
من واقعیتش توی این هم سرچ مهاجرتی اسم kap رو نشنیده بودم . ببین توی مهاجرسرا و یا applyboard کسی نمیشناستشون ؟
کلاس های زیان هم اینجا زیاده ،دولتیش همون ymca برگزار میکنه که اسمش linc هست وهزینه ای بایتش �رداخت نمیکنی ولی بابت ما که بچه داریم و میخوایم از day care استفاده کنیم ، ممکنه چند ماه توی نوبت بمونیم .
سلاااااااااااااام.چقدر دلم واسه همتون تنگ شده بود.سپیاجون خوشحالم که راضی هستی ومیبینم که میخوای تنهابمونی تاکارتهای پی آر روبگیری.کارخوبی میکنی ولی خوب یکم هم سخت هست بدون شوشو اونجا.امیدوارم موفق باشی.راستی کار پیدانکردین؟ماکه انگار دوماه در یک رویای شیرین بودیم وحالا از خواب بیدارشدیم ودوباره روز از نو روزی از نو.ولی هنوز از برگشتنم پشیمون نیستم.نمیدونم چرا باهمه ی خوبیهای کانادا جو اونجا منو نگرفت.یه خبر بد هم اینکه همه ی عکسها وفیلمهای کانادامون حذف شده از روی لب تاب دلیلش هم معلوم نیست.یکروز موقع روشن کردنش دیدیم ویندوز بالا نمیاد وبعد گفتن همه چیز حذف شده بعداز ریکاوری یه چندتاش برگشت فقط.به شوشوگفتم ببین خدا یه کاری کرد که حتی عکسهاوفیلمهامون پاک بشه و هی نگاه نکنیم هوس برگشت کنیم.اینجاهم همه تو فکر رفتن هستن و دنبال راهی برای فرار ولی من همچنان از تصمیمم راضی.مثلا دیروز تو سونوگرافی دکتر گفت مامانم یک کیست5سانتی تو تخمدانش داره که باتوجه به یائسه بودنش بایدپیگیری بشه که چرا کیست بوجود اومده؟فکر کنیداگرکانادا بودم و این مسایل رومیشنیدم فقط غصه میخوردم وهمش نگران سلامتش بودم ولی الان میتونم حداقل دکتر ببرمش و در روند درمان کنارش باشم.نمیدونم شاید سال دیگه این موقع از موندنم پشیمون شده باشم شاید هم از موندنم هنوز راضی.بهرحال امیدوارم خدا راه درست رو پیش پای همه ی ما بذاره.آمیــــــــــــــن
شهرزاد جان باید شرایطت چی باشه که وام بدن؟؟؟؟؟؟؟؟به همه میدن یا باید نمره خوب بیاری یا؟!!!!بعدم اینکه از همون ترم اول وام میدن یا از ترم دوم؟؟
مثلا اگه بخوام طراحی لباس بخونم باید چقدر شهریه بدم؟؟؟
و اینکه نوشتی اگه من درس بخونم به همسرم هم ویزا و اجازه کار میدن یعنی چی؟؟؟یعنی فقط بخاطر اینکه من اونجا دانشجو هستم خود به خود به همسرم ویزا و اجازه کار میدن؟!! اگه میشه کمی توضیح بده برام خانمی
مرسی فدات شم
میشه برای کامل خوب شدن نی نی من دعا کنید و یه صلوات بفرستید خاله ها؟ اللهم صلی علی محمد و آل محمد
سلام به دوستان عزیز:
ببخشید من غلط زیاد میزنم .تند تند میزنم و مرور هم نمیکنم ، نتیجه اش رو میبنید !!!!
شاتوت عزیزم ، من یکی از دوستام دو سال ?یش از دانشگاه ادمونتون ?ذیرش گرفت و از همون اول بعنوان research assistance مشغول شد با ماهی 900$ .به همسرش هم ویزا دادن و باهاش رفت . یکی دیگه از دوستام سال گذشته ، همسرش از دانشگاه calgery ?ذیرش گرفت و دوستم و دخترش هم باهاش رفتن . الان خودش داره توی دانشگاه بعنوان research assistance کار میکنه و شوهرش درس میخونه ولی بهشون توی محوطه دانشگاه خونه کامل دادن ماهیی 1100$. وام های دانشجویی هم حتما " هست ولی راستش من ن?رسیدم ازشون. اون دوستم که ادمونتونه میدونم استفاده نکرده . اینها رو بهت گفتم که بدونی میشه یکی ?ذیرش بگیره و همسرش هم باهاش بیاد .
صبح داشتم فکر میکردم ?لنگ صورتی رفت که رفت . دیدم اینجا ?یغام گذاشتی کلی خوشحال شدم .اولا " امیدوارم که مادرت بزودی خوب شه و مشکلی نباشه . ثانیا " عزیزم هر کسی بسته به شرایطش تصمیم میگیره . شاید من جای شما بودم اصلا " فکر مهاجرت نمیفتادم .چون بنظرم برای مهاجرت باید شدت نارضایتی ات خیلی زیاد باشه که مجاب بشی بری . منهم راستش ظرف این یکماه باین نتیجه رسیدم آسمون همه جا همین رنگه .ولی نمیشه منکر شد که انسانها حق انتخاب دارن ، اگر ?یر یا معلول بشن حق زندگی ازشون ساقط نمیشه و خلاصه اینکه میتونی به هر جا خواستی بری . شما هم که pr شدین ، همین حق رو دارین . خیلی ها کار شمار و میکنن . امروز سر کلاس ymcaبا یه دختر چینی آشنا شدم 17 سال سابقه کار داشت و مهندس مکانیک بود . 2 سال ?یش land کرده بود ، و برگشته بود چین و دوباره اومده بود و میگفت اگر کار ?یدا نکردم دوباره بر میگردم .
برام عجیبه که اینجا از همه دنیا آدم میبینی . من میگم بخاطر شرایط فعلی جامعه میخوام مهاجرت کنم ، نمیدونم اینهمه آدم از همه جای دنیا میان اینجا دنبال چی میگردن ؟
راستش برای کار هم اقدام نکردم .چون نمیخواستم زمستون بدون شوشواینجا بمونم و اینکه listening ام اصلا " خوب نبود . الان یک کم بهتر شدم .
تورنتو یه خوبی داره که تمام اقوام اینجا متمرکزن و لزوما " همه با هم انگلیسی صحبت نمیکنن . سمت �لازای ایرانی ها که میری متوجه میشی . �ریشب نون سنگک داغ خریدم و آی حال داد .سمت ریچموند هیل که میری از 5 نفر ،4 نفر ایرانی ان . اینجا بچه ها خیلی از ایرانی بودنشون فاصله نمیگیرن . میدونین اینها همه حس خوبی به آدم میده . من موقع اومدن کلی برای تهران دلتنگ بودم ولی الان حس میکنم علیرغم اینکه اولش خیلی از تورنتو خوشم نیومد ( چون اصلا " شهر مدرنی نیست ) ، میتونه جایگزین خوبی برای تهران باشه .همین موضوع برا یچینی ها هم هست ، برای هندی ها هست ، برای عربها هم هست ، برای ایتالیایی ها هم هست . نمیدونین چه حسی بهم دست داد وقتی سی دی مدرسه موشها رو توی کتابخونه عمومی تورنتو دیدم .
ولی خوب بدی اش هم اینه که اگر قاطی جامعه ایرانی بشی اونوقت انگلیسی رو از دست میدی . اتفاقا " دوستامون بهمون گفتن اول کار میتونین برین calgery که هم حقوق بالاتری میدن ، هم tax و هم فرصتهای کار بیشتره ولی اتفاقا " به شوشو گفتم ما 3 سال رو میایم اینجا میمونیم توی تورنتو ، اونهم بخاطر نلیسا که از جامعه ایرانی دور نیفته . فوقش اینه که کلاس اولش هم مدرسه ایرانی ها میره و کارنامه اش رو میگیره و اگر خوشمون نیومد و تا اونموقع جا نیفتادیم و راهمون رو �یدا نکردیم بر میگردیم ایران . زبان که میتونیم درس بدیم ؟
البته من سر این موضوع جدی تر از شوشو هستم !!! وقتی citizenship بگیری، دیگه هر کجا بخوای میتونی زندگی کنی . من این حس آزادی رو بیشتر از هر چیز دیگه ای دوست دارم .
دعا کنین نلیسا خیلی بهونه باباش رو نگیره .دوست نداشتم اینجوری بشه ولی راستش نتونستم مثل �لنگ صورتی دل به دریا بزنم .همه اش یادت بودم و میگفتم ای کاش میتونستم دقیقا " مثل تو فکر کنم و بگم انشا ا... بدون اشکال صادر میشه و دستم میرسه ولی هر چی با خودم کلنجار رفتم ،نشد . 7 سال انتظار ، اینهمه هزینه ، همه اش بخاطر pr بود . اصلا " نمیتونستم قبول کنم بخاطر سه-چهار هفته ، ممکنه همه چی خراب شه . الان که اینجا هم هستم ممکنه باز هم نشه ، نمیدونم چی �یش میاد ولی حداقل مطمئن هستم که هر کار ی میتونستم کردم .
همه موفق باشید .
شاتوت عزیز مسلما به کسی وام میدن که نمره هاش بالا باشه و نمره زبان هم اورده باشه البته اصلا پذیرش رو هم به کسی میدن که نمره های بالا داشته باشه و از دانشگاه معتبری هم فارغ التحصیل شده باشه مثلا دانشگاه های خوب اینجا اصلا پرونده های دانشگاه های غیر معتبر رو حتی نگاه هم نمیکنن . من اصلا از میزان هزینه ای که باید بابت تحصیل در دانشگاه بدی خبر ندارم ولی میدونم که حتی اگر بخواهی بدون فاند بیای هم باید معدلت خوب باشه وگرنه دانشگاه بهت پذیرش نمیده و پذیرش از مقطع دیپلم برای لیسانس خیلی خیلی سخته و خودم چند مورد رو دیدم که موفق به گرفتن پذیرش نشدن.
اگر پذیرش بگیری و بیای همسرت دو انتخاب داره یا باید WORK PERMIT بگیره یا STUDY PERMIT یعنی بلا به صلاحدید خودتون میتونه درس بخونه یا کار کنه. ولی باز هم میگم با توجه به اینکه تازه بعد از اتمام درست یک سال هم بری سر کار و بعدش تازه برای مهاجرت اپلای کنی الان این روش خیلی منطقی به نظر نمیرسه قانون قدیم اینطوری بود که وقتی کسی با پذیرش دانشجویی میومد در بدو ورودش میتونست برای مهاجرت اپلای کنه.