2821
2789
عنوان

اسکیزوفرنی

2957 بازدید | 20 پست

این تاپیک به دلیل اشنایی بیشتر شما با این بیماری ایجاد شد.

https://www.ninisite.com/discussion/topic/1905607/زندگی-غم-انگیز-بهارانواقعی

تو این تاپیک که دوستمون زدن درباره این بیماری داستانی نوشته شده بود

اول میخواستم پاورمو قرار بدم

ولی چون پاور رو مشترکا با همکلاسیم اماده کرده بودیم

نمیتونم بدون هماهنگی با ایشون انجا بزارمش

ولی مطالب عمومیشو اینجا تو این تاپیک میزارمش 

هرکی دوست داشت مطالعه کنه و سوال بپرسه

اگه در توانم بود جواب میدم

اسکیزوفرنی یک روان پریشی – اختلال تفکر است.

اسکیزوفرنی یک اختلال شایع با شیوع طول عمر ٪1  است. بسیار ارثی است. و از نظر ژنتیکی پیچیده است.

واژه اسکیزوفرنی در حال حاضر سندرم اختلال در نظم نیز نامیده می شود.

بیشتر افراد با موقعیت اجتماعی – اقتصادی پایین تر به این بیماری مبتلا می شوند.این بیماری در مردان در سنین پایین تر و با پیش آگهی ضعیف تر آغاز می شود.

نکته جالب اینجاست که اسکیزوفرنی درمتولدین زمستان شیوع بیشتری دارد که عنوان شده عفونت های ویروسی یا عوامل تغذیه ای نیز می تواند در ایجاد بیماری سهیم باشد.

ماهیت و درصد مشارکت عوامل ژنتیکی در اسکیزوفرنی نامشخص می باشد.

Andreasen, 1995

اسکیزوفرنی غالبا در افراد جوانی که قبلا نرمال بوده اند توسعه یافته و توسط مجموعه ای از علايم از جمله توهم –هزیان(علایم روان پریشی) پاسخ نامناسب به هیجان – رفتار نامنظم و اختلال در عملکرد اجتماعی و شغلی بروز می کند.

Diefendorf, 1902

جنون جوانی و پارانویید و جنون زودرس در زیرگروه اسکیزوفرنی شناخته شده اند.

به دنبال این توضیح، در نتیجه اسیب شناسی خانوادگی، مطالعه روی 3فرد از خانواده ای در روستایی در غرب ایرلند انجام شد.

انها یافتند که فرزندان مطابق پرورش خانواده اصلی خود نبودند و نتیجه گرفتند که تفکرات خانواده یک علت مشخص برای سندرم نیست.

سلام دخترا، من چند ساله از سامان‌لعیا خرید می‌کنم و همیشه هم از کیفیت و تنوع کارهاش راضی بودم. چون اینستا نیست، الان کانالشون رو توی بله فعال کردن و بیشتر مدل‌هاشون رو اونجا می‌ذارن با تخفیف و شرایط اقساطی.

گفتم اگه کسی دنبالشون می‌گرده، از اینجا می‌تونه پیداشون کنه

Kindler and Hays (1982)

یک گروه 30 نفره از بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی خانوادگی (کسانی که حداقل یک مبتلا در بستگان درجه اول خود داشتند) و یک گروه 83 نفره از موارد اسکیزوفرنی پراکنده را باهم مقایسه کردند.

هیچ تفاوتی در شدت سطح افسردگی ـ توهمات شنوایی و هذیان مشاهده نکردند.

با این حال افراد مبتلا به سندرم خانوادگی( 56.7% ) بیشتر از بیماران پراکنده (18.1%) دچار اختلالات فکری شدید بودند.

نوارمغزی 72.3% از بیماران تک گیر و 43.3% از بیماران خانوادگی neuroleptics (اختلال) را نشان میداد.

Chatterjee et al. (1995)

ابتدا فکر کردند که بیماران اسکیزوفرنی به علت مصرف داروهای ارامبخش مشکل بدحرکتی دارند.

با بررسی هایی که به عمل آمد مشخص شد که  16.9% از بیمارانی که دارو مصرف نکرده بودند مشکل بدحرکتی یا کندحرکتی (extra pyramidal dysfunction) داشتند.

Kunugi et al. (1994)

دریافت که هیچ تفاوت معنی داری در اندازه دورسر در هنگام تولد در 64کودکی که بعدا دچار اسکیزوفرنی شدند و 45خواهر وبرادر سالم آنها وجود ندارد.

Nopoulos et al. (1995)

کاهش حجم frontal lobe (لوب جلویی مغز) و افزایش حجم CSF در شیارهای مغز در12مرد و 12زن که اسکیزوفرنی داشتند مشاهده شد.

از نظر سن،قد،وزن، طبقه اجتماعی والدین و تحصیلات پدر و مادر مقایسه شدند.

مایع مغزی نخاعی (CSF) مایعی است شفاف و بدون رنگ که حجم آن 75 الی 150 میلی لیتر بوده که این مایع، فضای داخل بطن های مغز، فضای زیر عنکبوتیه (فضای ساب آراکنوئید) و کانال مرکزی طناب نخاعی را پر می کند. اگرچه شبکه کوروئیدی هر یک از بطن های مغزی که توده ای از مویرگ ها است، وظیفه تشکیل مایع مغزی-نخاعی (CSF) را برعهده دارد، ولی مقدار کمتری از مایع مغزی نخاعی احتمالا توسط دیواره های مویرگ های نرم شامه ساخته می شود. یکی از مهمترین وظایف مایع مغزی-نخاعی، نگهداری و حفاظت از مغز و نخاع و جلوگیری از ضربات مغزی است.

Holzman, 2000

اختلالات حرکات چشم در حدود 40 تا 80 درصد از بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی، حدود 25 تا 40 درصد از بستگان درجه اول سالم آنها، و در کمتر از 10٪ از افراد سالم یافت شده است.

Blacker and Tsuang, 1992

بیماری اسکیزوفرنی و اختلال دوقطبی عموما جداگانه درنظر گرفته می شدند. اما بیمارانی که چندین علایم از هردو بیماری را نشان می دادند مبتلا به اسکیزوفرنی عاطفی  (schizoaffective disorder) هستند.

ویژگی های بالینی این بیماران این استدلال را که اسکیزوفرنی و اختلالات دوقطبی بیان های متفاوتی از یک عادت هستند را تایید می کند. زیرا فراوانی مشابه دوبیماری ، سن بروز و فقدان تعصب جنسی در هردو بیماری وجود دارد.

schizoaffective disorder -

نوعی بیماری روانی که باعث از دست دادن تماس با واقعیت و مشکلات خلق و خو است

Hallmayer et al. (2005)

واژه جنون جوانی را با اسکیزوفرنی جایگزین کرد.

او اظهار داشت که وراثت heterogeneity یک تشخیص مبهم در طبقه بندی تشخیصی مدرن است که برای پاسخگویی به مدیریت نیازهای بیمار طراحی شده است. چون تحقیقات بنیادی نیست ممکن است هدف فنوتیپ های بیماری های زیستی نباشد.

محدوده درک هتروژنئیتی فنوتیپی یک چالش مشترک در مطالعات ژنتیکی اختلالات پیچیده است.

Bleuler (1920)

تاکید کرد که اسکیزوفرنی یک بیماری احساسی محض نیست اما به صورت گروهی از بیماری ها ظاهر شده است

هتروژنییتی یعنی چنتا ژن در ایجادش نقش دارن

Kindler and Diehl, 1985

اسکیزوفرنی یک بیماری ژنتیکی قابل توجه است.

مطالعات متعدد به طور مداوم نشان داده  است که خطر ابتلا بستگان یک فرد مبتلا بیشتر از خطر ابتلا بستگان افراد عادی است.

Moldin (1998)

خانواده ها و دوقولوها را بررسی کرد و فهمید که نسبت خطر ابتلا به بیماری در دوقولوهای همسان 48٪ و در بستگاه درجه1 فرد بیمار 11درصد و در بستگاه درجه2 ،25/4٪ و در بستگان درجه3 ،2٪ است.

او همچنین فهمید که میزان تطابق ابتلا در دوقولوهای همسان 46٪ است حتی اگر این دونفر در دوخانواده مجزا پرورش داده شوند. درحالی که این میزان برای دوقولوهای ناهمسان14٪ است.

Gottesman, 1991

شیوع اسکیزوفرنی در بستگان بیولوژیک بالاتر از بستگان انتخابی است.

Waddington and Youssef (1996)

در یک مطالعه اپیدمیولوژیک در مناطق روستایی ایرلند مشاهده شد که خطر ابتلا به اسکیزوفرنی در میان بستگان درجه اول فرد مبتلا 6.1% و میان Sibs (خواهر و برادر تنی) 8.3% که بیشتر از خطر ابتلا پدر و مادر (1.4%) است.

اگرچه عوامل مهم ژنتیکی واضح هستند. در مطالعه دوقولها نحوه وراثت بیماری جنون افسردگی هنوز نامشخص است.

برخی برای مثال (Garrone, 1962) وراثت مغلوب را پیشنهاد کردند. بقیه افراد (e.g., Book, 1953; Slater, 1958) وراثت غالب نامنظم مورد علاقه شان بود.

برخی توارث پلی ژنیک را پیش بینی کردند که طبق قانون اختلالات شایع مثل اسکیزوفرنی یک عامل ژنتیکی تعیین کننده نیست.

در یک جمعیت بزرگ از افراد شاید اشخاصی که به شیوه ساده مندلی بیمار شده اند وجود داشته باشند.

شواهد و نتایجی که فرضیه اتوزومال غالب را پشتیبانی میکند بررسی کرد. او اشاره کرد که منظور از واژه اسکیزوفرنی استفاده شده توسط محققان یک طیف وسیعی از بیماری جنون است.

بیماری جنون با فراوانی برابر میان دوقولوهای همسان اتفاق می افتد و گاهی در دوقولوهای همسان پروباند میزان ابتلا به100٪ می رسد.حدود 45٪  از Sibs، پدر و مادر و فرزندان فرد مبتلا بیماری جنون افسرگی یا اسکیزوفرنی دارند. و حدود 66٪ از فرزندانی که هم پدر و هم مادر آنها مبتلاست بیمار می شوند. و همچنین حدود 4٪  از مردم عادی نیز به این بیماری مبتلا میشوند.

نشانه های هشدار اولیه جنون جوانی چیست؟

گاهی وقتا توهم هستش که مثلا یه بویی رو حس میکنن که وجود نداره یا صدایی رو میشنون که درواقع شنیده نمیشه

یا چیزها یا کسایی رو میبینن که اصلا وجود خارجی ندارن

یا توهم سوءظن دارن

مثلا فکر میکنن کسی دنبالشونه

یا کسی واسشون نقشه ای داره

یا تحت خطرن و از این دست

یا افکار پریشونی دارن

مثلا فکرهای نامرتبط به هم پشت هم میاد تو ذهنشون

گاهی وقت ها هم همراه با افسردگی و خسته شدن از زندگیه

گاهی وقتا توهم هستش که مثلا یه بویی رو حس میکنن که وجود نداره یا صدایی رو میشنون که درواقع شنیده نمی ...

خواهر منم دقیقا همینجوریه ...۳ سال پیش میگفت فکر میکنم مردم ذهنمو میخونن فکرمو میخونن نمیدونم میگفت حس میکنم از تو چشام‌میفهمن و .. ب مادرم گفتم ببر دکتر نبرد. کلا نمیومد بیرون هیعت نمیرف همش تو خونه بود ..تو ی جمع نمیومد.همیشه ماهم فکر میکردیم داره برا کنکور میخونه چون خودش میگف درس دارم‌ نمیام در صورتی ک اصلا درس نمیخونده ..کنکور داد قبول نشد ماهم نمیدونستیم چشه..برنامه تلوزیونی رو دنبال میکرد دلباخته ی  یکی از مجریا شده ...ماهم فکر میکردیم‌مثل همه دخترا طرفداره ولی بعد ی مدت همچنان ادامه میداد تا اسمش میومد کیف میکرد.. منم ی چیزایی فامید ک‌عتشق اون‌طرف شده بهش میگفتم‌بابا اون معروفه و مایه دار مارو محل نمیکنه خواهر من .برنامشو دنبال نکن . میگف نمیکنم میرفتم خونشون تا اون برنانه بود سریع خاموش میکرد یهو با خودش میرقصید .. یهو با خودش میخنده .ب ساعت نگاه میکرد میخندید..تا اینکه ی مدت بی اشتها میشه غذا نمیخوره مامانم نگران میشه میبرش دکتر . اونجا ب مامانم میگه یکی توذهنمه ک باهام حرف میزنه اون بهم میگ غذا نخور همون مجری تلوزیون تو فکرشه .. میگ ببرینم تهران باهاش حرف بزنم ... میگه  میخوام کاری انجام‌بدم‌نمیزاره درس بخونم نمیزاره برم‌کلاس و .. میگقت از تلوزیون ی چیزی نشون دادم  اون مجری  اون چیزو دیده ‌ .بردیمش روانپزشک دادرو داده ولی نمیخوره ..باز قطع میکرد داروشو سخت اعتقاد داره ک طرف دیوانه وار عاشقشه و بهش فکر میکنه میگه منو ببرین تهران تو بهش بگم بهم فکر نکنه خیری خانوادم ناراحتن پدر و مادرم دارن از بین میرن الانم تو خوردن دارو اذیت میکنه میگ نمیخورم وفتی میخوره بی حوصله میشه دیروز بردمش بازار  اصن انگار ن انگار خیلی بی حاله دوس دارم‌کمکش کنم نگرانشیم هممون . تو رو خدا چیکار کنیم  ؟ بعد از قرص و اینا چ کارهایی بهتره انجام بدیم براش

خواهر منم دقیقا همینجوریه ...۳ سال پیش میگفت فکر میکنم مردم ذهنمو میخونن فکرمو میخونن نمیدونم میگفت ...

عزیزم

من روانشناس نیستم

کارشناس ژنتیکم

چون شیزوفرنی یه مقدار ژنتیکی هم میتونه باشه

من دربارش تحقیق کردم

ولی درباره جنبه درمانیش نمیدونم خیلی

فقط دکتر خیلی مهمه که خوب باشه

پیش هردکتری نبرینش

فقط یچیزی که خیلی مهمه اینه که قبول کنه مشکل داره

اگه بپذیره، داروهاشو میخوره

و حتی ممکنه سعی کنه که توهماتشو محل نده

جان فوربز نَش یه ریاضیدانیه که این مشکلو داشت

و جایزه نوبل اقتصاد  و جایزه آبل رو با وجود بیماریش تونست به دست بیاره

فیلمش هم ساخته شده

دوست داشتی ببین و شاید خواهرت هم ببینه تاثیر خوبی روش بزاره

اسم فیلمش هست ذهن زیبا

این افراد اگه حمایت بشن میتونن تاحد زیادی بیماریشونو کنترل کنن

ان شاالله که خداوند کمکتون کنه.. 

عزیزم من روانشناس نیستم کارشناس ژنتیکم چون شیزوفرنی یه مقدار ژنتیکی هم میتونه باشه من دربارش تحق ...

پدر مادرم خیلی محبت میکنن از وقتی فهمیدیم بیماریش جدیه تنهاش نمیزاریم ... خیلی دوس دارم بهش کمک کنم خیلی 

خواهرم اصلا با کسی معاشرت نداشته با پسر جنس مخالفش مثلا 

میگم شاید اگ عاشق بشه بهتر بتونه کنار بیاد با توهماتش ؟ ب نظرتون اگ اینجوری باشه با ی پسر معاشرت کنه بهتره یا ن ؟ یعنی تو واقعیت باشه براش . ن تخیل ... ازدواج ک نباید بکنه الان تا انشالله بهتر بشه .. دیروز بهم میگ بریم دانشگاه آزاد ثبتنامم کن میگ خودتم باید بیای باهم میگ همون رشته رو باهم بریم کلاسارو ولی من بچه کوچیک دارم نمیتونم نمیدونم چیکار کنم ؟

2824
2823
2791
2779
2792
داغ ترین های تاپیک های امروز