2777
2789

سلام خانوما

من چند بار قبلا به خاطر اشتباهاتم تو جاهای مختلف اخراج شدم

حالا جایی کار میکنم خیلی رو اشتباه حساسن،منم خودم وسواس فکری داشتم الان وسواس فوق شدید چک کردن هم پیدا کردم هر کار رو ده بار چک میکنم آخرم شک دارم درسته یا نه، کلی سرعتم پایین اومده

کلی دکتر رفتم و دارو خوردم ولی به خاطر عوارضشون کنار گذاشتم

خواهرزاده‌م امسال تیزهوشان قبول شد 😍🥳

امسال کلاس‌های تام‌لند رو می‌رفت و من هر بار می‌رفتم خونه خواهرم، می‌دیدم اونم یه گوشه نشسته داره با بچه کلاس می‌بینه 😂

البته فکر کنم خواهرم از خودِ خواهرزاده‌م بیشتر طرفدار استاد طاری شده! انقدر هم از استادا برام تعریف می‌کردن که آخرش منم اسم چندتاشون رو حفظ شدم 😅

حواس خودتو پرت کن

مثلاً یه بار که چک کردی بگو حالا دفعه بعدی میزارم یک ساعت بعد چک میکنم.وقتی یک ساعت گذشت بگو بعد فلان کار میرم چک میکنم و همینجوری مدام عقبش بنداز که اهمیتش توی ذهنت ازبین بره.اعتماد به نفست رو ببر بالا خیلی تاثیر داره

به نظرم ورزش و مدیتیشن هم تاثیر داره

اشتباه طبیعیه خود اوناهم میدوننوسواس هم فقط با بی توجهی از بین میره نباید باهاش بجنگی یا درگیرش شی ب ...

اخه ممکنه یهو مثلا بیست تا کار خراب بشه و کلی دردسر درست بشه برا همین همش چک میکنم وگرنه همش نگران میمونم که نکنه اشتباه کرده باشم

اخه ممکنه یهو مثلا بیست تا کار خراب بشه و کلی دردسر درست بشه برا همین همش چک میکنم وگرنه همش نگران م ...

اینهمه اشتباه ک بخاطرش اخراج بشی بخاطر یچیز خاصه شاید تمرکز حواس نداری شاید بخاطر همین وسواسته و.. باید دلیلش و پیدا کنی

هوش مصنوعی شرایطی که توصیف کردید واقعاً فشار روانی زیادی دارد. از یک طرف تجربهی تلخ اخراجهای قبلی باعث شده ترس از اشتباه در شما نهادینه شود، و از طرف دیگر، ماهیت «وسواس فکری-عملی» (OCD) دقیقاً به شکلی است که هرچه بیشتر چک میکنید، اعتمادبهنفس شما به حافظه و عملکردتان کمتر میشود.

اینکه دارو را به خاطر عوارض کنار گذاشتید قابل درک است، اما وسواس شدید معمولاً به تنهایی و فقط با اراده بهبود نمییابد. در اینجا چند راهکار عملی برای مدیریت این وضعیت در محیط کار و نگاهی متفاوت به درمان ارائه میدهم:

### ۱. درک «پارادوکس چک کردن»
باید بدانید که در وسواس، **«چک کردن، شک را تغذیه میکند.»** وقتی شما یک کار را برای بار دهم چک میکنید، مغز دیگر روی «درستیِ کار» تمرکز ندارد، بلکه روی «رفع اضطراب» تمرکز میکند. به همین دلیل هرچه بیشتر چک میکنید، کمتر یادتان میماند که واقعاً چه کردید و شکتان بیشتر میشود.

### ۲. استراتژیهای عملی در محیط کار
برای اینکه هم سرعتتان بالا برود و هم اضطراب مدیریت شود، این روشها را امتحان کنید:

* **قانون «فقط دو بار»:** با خودتان قرار بگذارید که هر کار را حداکثر ۲ بار چک کنید. بار اول برای بررسی کلی، بار دوم برای اطمینان نهایی. بعد از آن، هر چقدر هم ذهنتان فریاد زد که «اشتباه کردی»، اجازه ندهید دستتان به سمت چک کردن مجدد برود. این همان تمرین «مواجهه و جلوگیری از پاسخ» (ERP) است.
* **چکلیست فیزیکی (خارجی کردن حافظه):** به جای اینکه در ذهنتان مرور کنید، یک چکلیست کاغذی کوچک داشته باشید. هر مرحله را که انجام دادید، تیک بزنید. وقتی تیک زده شد، یعنی تمام شده. به جای اعتماد به ذهنِ مضطرب، به تیکِ روی کاغذ اعتماد کنید.
* **تکنیک «اعلام بلند»:** هنگام انجام مراحل حساس، آن را بلند برای خودتان بگویید (مثلاً: «من الان عدد فلان را وارد کردم و دکمه ثبت را زدم»). درگیر کردن حس شنوایی باعث میشود ردپای قویتری در حافظه بماند و میل به چک کردن کمتر شود.

### ۳. مدیریت ترس از اشتباه
بپذیرید که بخشی از این وسواس، به خاطر «تروما» یا آسیب روانی ناشی از اخراجهای قبلی است.
* از خودتان بپرسید: «بدترین اتفاقی که ممکن است بیفتد چیست؟» معمولاً ذهن وسواسی از یک اشتباه کوچک، یک فاجعه (اخراج فوری) میسازد.
* آیا امکان دارد با سرپرست یا یک همکار مورد اعتماد صحبت کنید؟ گاهی دانستن اینکه «مرز خطای مجاز» در آن شرکت چقدر است، از فشار روانی کم میکند.

### ۴. بازنگری در مسیر درمان (بسیار مهم)
اگر وسواس شما به مرحله «فوق شدید» رسیده، صرفاً با راهکارهای رفتاری مدیریت نمیشود.

* **تغییر دارو به جای قطع دارو:** عوارض دارویی در هفتههای اول شایع هستند، اما اگر پایدار بودند، پزشک وظیفه دارد نوع دارو یا دوز آن را تغییر دهد. داروهای ضدوسواس تنوع زیادی دارند؛ اگر یکی نساخت، معنایش این نیست که هیچکدام موثر نیستند. حتماً با یک روانپزشک دیگر مشورت کنید و تأکید کنید که «عملکرد کاری» شما به خاطر عوارض نباید مختل شود.
* **رواندرمانی تخصصی (ERP):** درمان طلایی وسواس، دارو نیست، بلکه روش **ERP** (مواجهه و جلوگیری از پاسخ) است. در این روش، درمانگر به شما یاد میدهد چطور با اضطرابِ چک نکردن کنار بیایید بدون اینکه تسلیم وسواس شوید.

### پیشنهاد نهایی برای امروز:
امروز در محیط کار، فقط برای **یک مورد کوچک**، جلوی چک کردنِ بیش از حد خود را بگیرید. اضطراب بالایی را تجربه خواهید کرد، اما بعد از نیم ساعت میبینید که اتفاق بدی نیفتاده است. این "تحملِ اضطراب" تنها راهی است که مغز شما یاد میگیرد چک کردن راه نجات نیست.

شما ضعیف نیستید؛ شما در حال مبارزه با اختلالی هستید که مثل یک نویز دائمی در مغز عمل میکند. با خودتان کمی مهربانتر باشید. آیا در اطرافتان کسی هست که بتوانید با او در مورد این فشار کاری صحبت کنید؟

روش جالبیه ،خدا کمکم کنه بتونم کمتر چک کنم

چند وقت پیش توی کتاب ایکیگای با ورزش تای چی آشنا شدم

به نظرم ورزش جالبیه توی خونه هم قابل اجراست چون پرش نداره.میخوام شروعش کنم

من سر چیزای خاصی وسواس دارم

مثلا یکیش دهنی بودن قاشق و کلا یکی نفهمه آب دهنش بپره من کلا دیگه اون محل با هر چی هست رو ترک میکنم صد سال طول میکشه ظرف بشورم هی میسابم هی میسابم

یکیش تو دستشوییه پاهام صدا میده اونقد میشینم

یکیشم وسواس فکری قفل کردن در خونه ینی هر سری میریم بیرون میگم من قفل نمیکنم چون روانی میشم اصلا به خودم اعتماد ندارم

خدایا اگه من گناهی میکنم از من ناراحت نشو ، شاید حکمتی توشه😊