دخترا یه چیزی که تجربهی خودم برای جوش، جای جوش و شفاف شدن پوست بود رو بگم، شاید به درد یکی بخوره
من پوستم خیلی مستعد جوش بود
برای جوشهام رفتم پیش متخصص پوست و دکتر برام یه دوره ۵ ماهه راکوتان (ایزوترتینوئین) نوشت. واقعاً برای من عالی بود و نتیجهای که گرفتم خیلی راضیکننده بود؛ ولی اصلاً اصلاً سرخود مصرفش نکنید. حتماً قبلش برید متخصص پوست تا با توجه به شرایطتون و آزمایشهای لازم تشخیص بده اصلاً این دارو براتون مناسبه یا نه. این دارو میتونه عوارض و محدودیتهای مهمی داشته باشه.
اوایلش هم فکر نکنید قرص رو میخورید و فرداش پوستتون صاف میشه
من تقریباً دو ماه اول برونریزی داشتم و صورتم بیشتر جوش میزد. برای من این مرحله موقتی بود و بعدش واقعاً نتیجهش میارزید. کمکم پوستم خیلی صافتر و یکدستتر شد، طوری که دیگه حس میکنید پوستتون عین آیینه شده ( در کنار ش تغذیه تون هم باید درست باشه ، هر چیزی نخورید تخمه اینا مثلاً)
بعد از اینکه دورهم تموم شد هم سعی کردم دیگه ب پوستم هرچیزی نزنم، روتینم خیلی سادهست.
شبا و صبحت صورتمو با فوم شستوشوی مناسب پوستم میشورم، بعد شبش یه مقدار تونر مخصوص پوست خودم میزنم و در آخر هم مرطوبکننده مناسب پوستم یا ژل ضدجوشس که دکتر بهم داده
به نظرم واقعاً لازم نیست یه روتین عجیبغریب داشته باشید و ۱۰ تا محصول مختلف روی صورتتون بزنید ، همین که محصولات مناسب پوستتون داشته باشید و مداوم استفاده کنید خیلی بهتره.
ضدآفتاب هم واقعاً مهمه، مخصوصاً اگه جای جوش و لک دارید. من سعی میکنم مرتب استفاده کنم.
میکاپم هم معمولاً سبکه و خیلی کرمپودر روی پوستم نمیزنم. به نظرم وقتی پوست سالم و شفاف باشه، آدم حتی با یه میکاپ سبک هم خیلی قشنگتر دیده میشه
برای اون حالت بیبیفیس و پوست شاداب و روشن هم به نظرم اصل قضیه اینه که پوست سالم و هیدراته باشه، نه اینکه بخوایم با محصولات قوی یا سفیدکنندهها رنگ طبیعی پوست رو عوض کنیم.
خلاصه تجربهی من این بود: درمان درست برای جوش صبر روتین ساده ضدآفتاب دستکاری نکردن جوشها.
و دوباره تأکید میکنم: راکوتان رو اصلاً خودسرانه شروع نکنید. چیزی که برای من جواب داده، لزوماً برای شخص دیگه مناسب نیست و باید متخصص پوست تصمیم بگیره. 🌸