تغذیه سودایی مزاج ها
این افراد باید از خوردن غذا های چرب ، شور ،مانده و بیات به خصوص گوشت ، ماهی دودی ، شیرینی جات مصنوعی ، ادویه جات ، چای و نیز خوردن قرص های جلوگیری نیز خودداری کنند و در عوض بیشتر از مسهل های گیاهی مانند قدومه شیرازی ، بارهنگ ، تخم ریحان و مرو استفاده کنند و بین نوشیدنی ها از نوشیدن مایعات به خصوص آب یخ ، نوشابه های گاز دار و دوغ خودداری کنند . این افراد باید از مصرف کشک و ماست نیز پرهیز کنند . مصرف پنیر با چای شیرین برای این افراد بسیار زیان آور است زیرا رسوبات خون در این نوع افراد افزایش می یابد و اکثرا دچار یبوست مزاج می شوند
در عوض استفاده از غذاهای گیاهی مانند : آلو ، اسفناج ، کدو تنبل ، هویج فرنگی پخته بسیار مفید است .کلیه غذاهای گرمی بخش مانند : گوشت شتر ، گوشت گوسفند ، کبوتر ، سار ، گنجشک . در صورت مصرف برنج ساده ، حتما از شوید ، زیره سیاه استفاده شود . سبزیجات گرم مانند : نعنا ، ریحان ، ترخون ، مرزه ، جعفری و تره ، انواع کلم ، ساقه کرفس و نیز خورن عسل ، توت سفید ، کشمش ، انجیر ، خرما ، هل ، دارچین ، زعفران و آفتیمون و استفاده از بذر های ملین مانند قدومه شیرازی .