عقیقه زدن یک سنت اسلامی و توصیه پیامبر(ص) است که نوعی قربانی کردن است(با آداب و شرایط متفاوت) و خواص بیشماری برای آن ذکر شده. از جمله آنها ابطال انواع سحر و جادو و حصار شدن شخص است که باعث میشود در آینده نیز سحری بر روی فرد اثر نداشته باشد. همچنین برای طلب عافیت از خداوند و درمان بیماری های لاعلاج و صعب العلاج(مانند سرطان، صرع، نازایی، IBS و...) در کنار درمان های دارویی انجام میشود. توصیه شده در روز هفتم تولد فرزند برای وی عقیقه زده شود. یا اگر در روز هفتم نشد، حتما تا قبل از سن بلوغ انجام شود. اگر تا این زمان هم نشد بعد از آن هم میتوان در هر سن و سالی عقیقه زد.
الزامات قبل از عقیقه
• 1. قبل از عقیقه هر چیزی که از دعانویس و فا لگیر و امثالهم گرفته اید اعم از لوح، کاغذ، سنگ ، مهره مار ، انگشتر و ... را در آب جاری(رودخانه یا دریا) بیندازید تا باطل شوند.(دفن نکنید، نسوزانید، داخل فاضلاب نیندازید.).
• ۲. قبل از زدن عقیقه حتما حرز امام علی و حجاب جامع به شکل گردنی یا بازوبند به همراه داشته باشید(حرز حتما از شخص معتبر تهیه شود چون روحانیت کاتب و رعایت آداب در قدرت حرز تاثیر دارد).
• ۳. قبل از زدن عقیقه انصراف نامه بخوانید(موجود در صفحه آخر) و کرامت آن را بشکل طعام به مستمندان بدهید. مثلا حداقل دو عدد نان یا شیرینی یا هر غذایی را به اشخاص نیازمند بدهید. یا به پرندگان و حیوانات گرسنه به هر مقدار غذا رسانی کنید.
آداب و شرایط عقیقه
اعمال عقیقه که حتما باید رعایت شود: (مهم)
۱. هر عقیقه فقط برای یک نفر است و نمیتوان یک گوسفند را برای چند نفر عقیقه کرد.
۲. شتر، گوسفند و گاو برای عقیقه مناسب است. ولی اصلا بز نباشد.
۳. بره (گوسفند نابالغ) زبح نشود. گوسفند حداقل باید چهل کیلو باشد.
۴. در روشنایی روز باید گوسفند را عقیقه کنید. عقیقه بعد از غروب آفتاب ممنوع. و ترجیحا پنجشنبه و جمعه نباشد.
۵. استخوان گوسفند را دفن نکنید. احشام داخلی بدن گوسفند دفن نشود، یا بریزید در جایی حیوانات بخورند یا بفروشید پولش را به مستمند بدهید.
۶. کله و پاچه گوسفند را میتوانید به خانواد مستمند بدهید یا بفروشید و تمامی پول را به مستمند دهید.
۷. مطلقا خود شخص گوسفند را با دست خود عقیقه نکند. صاحب عقیقه هنگام عقیقه کردن ۲متر با گوسفند فاصله داشته باشد و به آن نگاه نکند و به هیچ وجه با گوشت و خون و... گوسفند تماس نداشته باشد. اجازه دهید دیگران آن را آماده و توزیع کنند.
۸. گوشت و استخوان گوسفند را فقط و فقط بین مستمندان پخش کنید (حداقل بین ۱۰ خانواده مستمند)
۹. شخص خودتان و افراد درجه یک خانواده اصلا از گوشت عقیقه نخورید (حتما به این موضوع توجه کنید)
۱۰. گوشت عقیقه را در یخچال نگذارید. همان موقع باید کامل پخش شود.
11. در ماه های محرم و صفر نمیتوان عقیقه زد.
متن عقیقه
متن عقیقه برای پیش از قربانی کردن:
بسمِ الله وَبِالله اللَّهُمَّ عَقِيقَةً عَنْ فُلان(نام کوچک شخص در شناسنامه بجای فلان) ابن/بنت فلان(نام مادر در شناسنامه) لحمُها بِلَحْمِهِ ، وَدَمُها بِدَمِهِ، وَعَظْمُها بِعَظْمِهِ
اللَّهُمَّ اجْعَلْهَا وِقاءً لِآلِ مُحَمَّدٍ عَلَيْهِ وَآلِهِ السَّلام
بسم الله الرحمن الرحيم به اذن خداوند بزرگ مرتبه بِاِذن الله و بِاسم الله و بحق رسول الله صلوات الله عليه
پروردگارا من این عقیقه را انجام میدهم، به اذن خداوند، به لطف خداوند، به کرم خداوند
برای باطل شدن هرگونه سحر و جادوی چهار عنصره (بادی، آبی، آتشی،خاکی) که از بدو تولد من از تاریخ (تاریخ تولد به روز و ماه و سال رو میگیم) تا کنون روی من افتاده باطل شود.
هرگونه نحسی، سنگینی و چله روی من افتاده باطل شود. هرگونه سحر و جادویی که روی لباس و وسایلم زده شده باطل شود.
هرگونه قفل و بستگی دارم، چه از طریق دعا، چه از طریق چشم زخم و چه از طریق نحسی زبان یا نحسی زمان و مکان روی من افتاده باطل شود.
خدایا بارالها هرگونه مشکل همزادی اگر دارم باطل شود. هرگونه مشکل و بستگی وراثتی اگر دارم باطل شود.
خدایا اگر در خانه من موجوداتی هستند که باعث آزار و اذیت و انرژی خوارند از خانه من دفع شوند و هرگونه نحسی و سنگینی از خانه من دفع شود.
خدایا بار الها هرگونه نحسی و سنگینی و سیاهی را از روح و هاله و چاکراهای من دفع کن. هرگونه انرژی خوار را از من دفع کن. تمام بیماری ها را از خون و استخوان و گوشت بدنم دفع کن و من را در حصار دائم توسط فرشتگان مقرب الهی قرار بده.
بحق لاحول ولا قوه الا بالله العلى العظيم.
بعد یک سوره ناس و فلق میخوانیم و گوسفند را سر میبریم.
و همزمان حین قربانی کردن خودتون یا شخص دیگه ۴قل بخونید و به قربونی کردن نگاه نکنید ۲ متر هم فاصله داشته باشید.
(نکته: ممکن است بسته به میزان درگیری فرد، روز عقیقه و یکی دو روز بعد از آن شخص بی قرار و عصبی باشد. این حالت طبیعی و برون ریزی است و رفع خواهد شد.)