سلام دوستای گلم
ماست درست کردن خیلی ساده ست اما خیلی نکته داره تا کشدار نشه , اب نندازه , شل نشه ...
اول اینکه اگه ماست شیرین دوست دارید مایه ماست شیرین انتخاب کنید و اگه ترش دوست دارید ماست ترش.
اگه ماست سفتی میخواهید شیر پر چرب یا محلی استفاده کنید
اگه شیر شما خیلی داغ باشه ماست شما کشدار میشه و ترش
اگه شیر سرد باشه ماست شما نمیبنده
برای مایه ماست از ماست پروبیوتیک یا ماست سنتی که بدون نگهدارنده باشه استفاده کنید ماست های همزده مثل سون که نگهدارنده دارن باعث میشه کش بیاد.
اگه خیلی تو پتو بمونه ماست گرمش میشه و اب میندازه
اگه شیرتون پر چرب نباشه و یا اب زیاد غاطی داشته باشه بازم اب میندازه
موقع تست شیر اگه دستتون و به شیر زدید و به دهنتون گزاشتید دوباره تو شیر فرو نکنید یا اگه مایه ماست و میل کردید دوباره تو ماست نبرید چون کشدار میشه
اگه روی ماست دون دون شد شیر زیادی داغ بوده
اگه ماست نبست مایه ماست کم بوده
برای مایه ماست زدن از رویه ماست تازه استفاده نکنید همیشه چند قاشق از اون و میل کنید دو قاشق قاشق پایین تر و بردارید برای مایه زدن.
😍😍
برای تهیه ماست :
شیر محلی : یک لیتر یا چهار لیوان
ماست : چهار قاشق
نمک کمی
یک قاشق غذا خوری نشاسته ذرت ( میتونید حذف کنید فقط کمک میکنه ماست سفت تری داشته باشید)

.
شیر محلی و یه ربع بجوشونید تا اب اضافی اون بخار بشه برای اینکه شیر سر نره یه قاشق چوبی توش بزارید

.
بعد خاموش کنید و بزارید ولرم بشه سر شیر و اروم از روش بردارید و بزارید کنار

.
ماست که حداقل از دو ساعت پیش تو دمای محیط گزاشتید و با نشاسته ذرت مخلوط کنید و هم بزنید تا کمی کف کنه و براق بشه
برای تهیه ماست خوب از کوزه سفالی بدون لعاب استفاده کنید که اب ماست و به خودش بکشه
دمای شیر باید در حدی باشه که دست شما رو نسوزونه ولی گرم باشه یعنی وقتی انگشت تونو میزارید توی شیر تا پنج ثانیه نسوزه یه ملاقه از شیر بردارید با مایه ماست مخلوط کنید ده دور هم بزنید
نصف شیر رو بریزید توی کوزه مایه ماست و بهش اضافه کنید یه هم بزنید بعد بقیه شیر و بریزید روش

.
حالا اون سر شیر و بزارید روی شیر و یه ابکش روی در کوزه بزارید و پتو پیچ کنید و بزارید یه جای نسبتا گرم و شش ساعت بدون اینکه تکون بدید بمونه
.

.
حالا ماست شما اماده ست ولی شیرینه اگه ترش دوست دارید بزارید هشت تا ده ساعت بمونه بعد درش و بزارید و بزارید تو یخچال تا 24 ساعت بهش دست نزنید بعد میل کنید نوش جون .

.

.
برای تهیه پنیر:
شیر محلی : 4 کیلو
سرکه سفید : دو سوم لیوان
به ازای هر کیلو شیر سه قاشق سرکه یا چهار قاشق ماست ترش اضافه کنید
شیر رو یک ربع بجوشونید و یه قاشق چوبی توش بزارید تا سر نره بعد حرارت و کم کنید و ماست یا سرکه رو اضافه کنید و هم بزنید بزارید بجوشه تا شیر ببره و پنیر بشه وقتی ابش تبدیل به سبز کمرنگ شد اماده ست و حرارت و خاموش کنید
این زمان برای سرکه سه دقیقه و برای ماست هشت دقیقه میشه

.
یه ابکش بردارید و توش یه پارچه نازک توری یا تنظیف بزارید زیر ابکش یه دیگ بزارید