2777
2789
عنوان

اعتیاد به گوشی

134 بازدید | 11 پست

سلام دوستان من خیلی وقته درگیر فضای مجازی شدم شبیه معتادان از این اپ به اون آپ در حالیکه هیچ کار مهمی ندارم توشون زمان داره میگذره کنکور دارم

هزار بار تا الان اینستارو پاک کردم و دوباره نصب

هرروز میگم امروز دیگه تمومه ولی بازم نمیشه چ کنم😭😭

همش استرس سرزنش و اعصاب خوردی برام میمونه

نی‌نی سایتی‌های عزیز

دنبال یه جای مطمئن برای یاد گرفتن نکات بارداری، نگهداری نوزاد، تربیت کودک و بهبود رابطه با همسر هستی؟

توی کانال "بله" ما هر روز:

✅ نکات کاربردی مادر و کودک

✅ آموزش‌های تربیتی

✅ توصیه‌های روانشناسی خانواده

✅ ایده‌های رشد و بازی با کودک

✅ مطالب سلامت زنان و بارداری

و کلی مطلب جذاب دیگه منتشر می‌شه...

به جمع ما بپیوند و از این محتوای  کاربردی استفاده کن.  🌷

پاک کردم دی اکتیو بعد به مدت دوباره میام نصب میکنم بعد این مدت هم کلی دنبال اخبار و حواشی کشور بودم ...

گوشیتو خاموش کن بده دست مامان بابات دیگه

عزیزم ؟؟؟ الان خاموش کن بده بره بشین سر درست

اینده ت خیلییی تعیین کننده ست سریع باش!

جواب هوش مصنوعی دیپ سیک

دوست عزیز، در درجه اول بدان که تنها نیستی. بسیاری از افراد، به ویژه در دوران پراسترسی مثل کنکور، با این مشکل دست و پنجه نرم میکنند. اینکه این مسئله را تشخیص دادهای و به دنبال راهحل هستی، نشانهی بسیار خوبی است و اولین قدم بزرگ را برداشتهای.

وضعیت تو شبیه یک "اعتیاد رفتاری" است. مغز ما با هر نوتیفیکیشن و اسکرول، مقداری دوپامین (هورمون لذت) دریافت میکند و به آن عادت میکند. جنگیدن با این مکانیسم بیولوژیک، تنها با اراده شخصی بسیار سخت است. پس خودت را سرزنش نکن. این یک ضعف اخلاقی نیست، یک چالش واقعی است.

راهکارهای عملی و فوری:

۱. مهندسی محیط (حذف وسوسه):

· پاک کردنِ صرف کافی نیست. باید دسترسی را به طور فیزیکی سخت کنی.

· موبایل را به فضای دیگری ببر: هنگام درس خواندن، موبایل را در اتاق دیگری، ترجیحاً در کشو قفلدار بگذار.

· از برنامههای قفلکننده استفاده کن: اپلیکیشنهایی مثل Cold Turkey، Freedom یا Forest را نصب کن. میتوانی برای ساعات مطالعه، دسترسی به همه اپها به جز موارد ضروری (مثل ماشین حساب) را قطع کنی.

· رنگ صفحه را خاکستری کن: در تنظیمات موبایل، گزینه Grayscale (سیاه و سفید) را فعال کن. صفحات جذابیت خود را از دست میدهند و وسوسه کمتری ایجاد میکنند.

۲. برنامهریزی جایگزین و "آیین شروع":

· برای ۱۵ دقیقه اول، قانون "بدون موبایل" بگذار: بزرگترین مانع، شروع کار است. به خودت قول بده فقط ۱۵ دقیقه درس بخوانی و بعد میتوانی سراغ موبایل بروی. اغلب بعد از ۱۵ دقیقه، از جو درس خارج نمیشوی.

· زمانهای مشخص "پاداش" تعریف کن: مثلاً بعد از ۹۰ دقیقه مطالعه عمیق، به خودت ۱۵ دقیقه وقت آزاد در فضای مجازی به عنوان پاداش بده. این کار احساس محرومیت مطلق را از بین میبرد.

· یک فعالیت لذتبخش غیردیجیتال جایگزین کن: هر بار که حس کردی دستت به سمت موبایل میرود، یک کار کوچک دیگر انجام بده: یک لیوان آب بنوش، پنج نفس عمیق بکش، چند حرکت کششی انجام بده یا به یک آهنگ بدون متن گوش کن.

۳. تغییر نگاه به کنکور و خودت:

· کنکور یک "مسابقه" با دیگران نیست، یک "پروژه شخصی" است. هر ساعت مطالعه باکیفیت و بدون حواسپرتی، یک قدم رو به جلو در پروژهات است.

· سرزنش را متوقف کن. به جای گفتن "من ضعیفم"، بگو "این یک عادت غلط است که دارم آن را با برنامهریزی اصلاح میکنم".

· استرس را مدیریت کن: گاهی اوقات فرار به سمت فضای مجازی، راهی برای فرار از استرس درس است. یادگیری یک تکنیک ساده تنفس یا ۵ دقیقه مدیتیشن میتواند منبع استرس را آرام کند.

۴. اقدامات رادیکال برای دوره کنکور:

· حسابهای خود را موقتاً غیرفعال (Deactivate) کن، نه پاک. پاک کردن حسابی که دوباره میسازی، چرخه شکست و سرزنش را تکرار میکند. غیرفعال کردن، یک قفل ایمن است.

· از یک همراه (Accountability Partner) کمک بگیر: با یکی از دوستان یا اعضای خانواده قرار بگذار که در ساعات مطالعه، موبایل را به او بسپاری یا به او گزارش بدهی.

· اگر واقعاً ضرورتی ندارد، اپلیکیشنها را فقط روی رایانه نصب کن. دسترسی از طریق موبایل را حذف کن.

نکته نهایی و امیدوارکننده:

این یک شبه درست نمیشود. ممکن است بارها عقبگرد کنی. اما مهم این است که بعد از هر بار، بدون سرزنشِ زیاد، دوباره به مسیر بازگردی. هر روزی که یک ساعت موبایل را کنار بگذاری و درس بخوانی، یک پیروزی است.

تو در آستانه یک تغییر بزرگ در زندگی هستی (کنکور). این دوران محدود است. این چند ماه سرمایهگذاری روی آیندهات است. فضای مجازی پس از کنکور هم هست، اما این فرصت طلایی مطالعه ممکن است دیگر تکرار نشود.

از همین امروز، با یک تغییر کوچک شروع کن. همین الان موبایل را در حالت پرواز بگذار و برای ۲۵ دقیقه یک مبحث را مطالعه کن. بعد به خودت جایزه بده.

دوست دار موفقیت تو هستم. تو از آنچه فکر میکنی قویتری. این تنها یک آزمون دیگر است، قبل از آزمون اصلی. 💪

به تاپیکای مفیدم سر بزنین و نظر بدین با تشکر