2777
2789
عنوان

🔮آرزوهای بعد از مرگ🔮

73 بازدید | 14 پست

💥تلنگر

🔻آرزوهای بعد از مرگ🔻

✍ در بعضی آیات قرآن، آرزوهایی که انسان بعد از #مرگ میکند، بیان شده است:👇

🕋 ۱- يَا لَيْتَنِي كُنْتُ تُرَابًا. (سوره نبأ/۴۰)

💢 ای کاش! من خاک میبودم.

ــــــــــــــــــــــــــــــ

🕋 ۲- يَا لَيْتَنِي قَدَّمْتُ لِحَيَاتِي. (سوره فجر/۲۴)

💢 ای کاش! برای آخرت خود کاری انجام میدادم.

🕋 ۳- يَا لَيْتَنِي لَمْ أُوتَ كِتَابِيَهْ. (سوره حاقه/۲۵)

💢 ای کاش! نامه اعمالم به من داده نمیشد.

🕋 ۴- يَا وَيْلَتَىٰ لَيْتَنِي لَمْ أَتَّخِذْ فُلَانًا خَلِيلًا. (سوره فرقان/۲۸)

💢 ای کاش! فلانی را به عنوان دوست انتخاب نمیکردم.

🕋 ۵- يَا لَيْتَنَا أَطَعْنَا اللَّهَ وَأَطَعْنَا الرَّسُولَا. (سوره احزاب/۶۶)

💢 ای کاش! از خدا و رسولش اطاعت میکردم.

🕋 ۶- يَا لَيْتَنِي اتَّخَذْتُ مَعَ الرَّسُولِ سَبِيلًا. (سوره فرقان/۲۷)

💢 ای کاش! راه و روش رسول خدا را دنبال میکردم.

🕋 ۷- يَا لَيْتَنِي كُنتُ مَعَهُمْ فَأَفُوزَ فَوْزًا عَظِيمًا. (سوره نساء/۷۳)

💢 ای کاش! من هم با آنها (مومنین) میبودم و به کامیابی بزرگ میرسیدم.

🕋 ۸- يَا لَيْتَنِي لَمْ أُشْرِكْ بِرَبِّي أَحَدًا. (سوره کهف/۴۲)

💢 ای کاش! با پروردگار خود کسی را شریک نمیگرفتم.

🕋 ۹- يَا لَيْتَنَا نُرَدُّ وَلَا نُكَذِّبَ بِآيَاتِ رَبِّنَا وَنَكُونَ مِنَ الْمُؤْمِنِين. (سوره انعام/۲۷)

💢 ای کاش! راهی باز شود تا دوباره به دنیا برگردیم، تا آیات پروردگار خود را تکذیب نکنیم، و از جمله مومنین شویم.

☝️ برادرم! خواهرم!

اینها آرزوهایی هستند که، براورده شدنشون بعد از مرگ ممکن نیست.. چون:

❌بعد از مرگ، فرصت تمام است.❌

پس تا فرصت داریم، بسم الله...

بار سفر چه بستهای، مرگ خبر نمیکند

آنکه نبسته بارِ خود، در این سفر چه میکند؟

تا نرسیده لحظهی مرگ بیا و توبه کن

چونکه اجل فرا رسد، توبه اثر نمیکند

🔮کپی و انتشار تمامی مطالب تاپیک هام آزاده🔮 🌺🌺 🔮وظیفه مردم در زمان غیبت خودسازی و امر به معروف و دعوت به حق و آگاه سازی دیگران است🔮 🌺آتش بر ابراهیم گلستان نمیشد اگر تا آخر امیدوار باقی نمی ماند🌺

بسم الله الرحمن الرحیم

خداوند بنا ندارد که بخواهد بدون سبب کاری را انجام بدهد .

این اسباب ممکن است ،اسباب مادی باشد،[مثلا] شما چرا غذا می خورید ؟خدا که می داند شما گرسنه اید دیگر خب شما را سیرتان کند.

خب چرا شما به غذا متوسل می شوید؟ شما مریض می شوید ،چرا دکتر می روید مگر بهتر نیست حالتان خوب بشود؟

اصلا مریض نشوید وقتی هم مریض شدید ، مگر شافی خدا نیست ؟چرا به دکتر مراجعه می کنید؟ چرا دارو مصرف می کنید؟ این ها اسباب مادی است که خود خدا عالم را عالم اسباب و سببات خلق کرده.

🔮 امام صادق می فرماید:«ابی الله ان یجری الاشیا الا باسبابها» [ترجمه] خدا بنا ندارد که کارها به جریان بیفتد مگر از طریق اسبابش.

[حالا این اسباب] گاهی مادی است مثل همان دارو و پزشک و غذا و وسیله نقلیه و این ها گاهی معنوی است مثل دعا و مثل صدقه و صله رحم و چیزهایی از این قبیل .

🔮خدا اراده کرده است که بخشی از سرنوشت انسان از طریق دعا رقم بخورد

پس اگر شما با دعا تغییری در سرنوشتتان دادید، عین اراده ی خداست. اگر ندادید، خلاف دستور خدا عمل کردید .

چون خدا فرموده :«ادعونی استجب لکم »[ترجمه] دعا کنید تا من اجابت کنم.

اگر شما دعا نکردید خلاف دستور خدا عمل کردید و ان دعا در واقع سرنوشت شما را عوض می کند .

پیامبر فرمود که:« الدعا یرد القضا وقد ابرم ابراما » [ترجمه] دعا سرنوشت را تغییر می دهد هر چند محکم محکم شده باشد.

چون سرنوشت با علل و اسباب مادی و معنوی تغییر می کند.

یکی از عوامل تغییر دهنده ی سرنوشت دعاست.

🖋پیاده شده از صوت استاد

کانال ایتا اصول دین استاد رضا محمدی شاهرودی @osooledin

🔮کپی و انتشار تمامی مطالب تاپیک هام آزاده🔮 🌺🌺 🔮وظیفه مردم در زمان غیبت خودسازی و امر به معروف و دعوت به حق و آگاه سازی دیگران است🔮 🌺آتش بر ابراهیم گلستان نمیشد اگر تا آخر امیدوار باقی نمی ماند🌺

🔮تاثیر دعا کردن در تغییر تقدیر و سرنوشت

✅ پاسخ

بسمالله الرحمن الرحیم

مقدّری از پیش تعیین نشده، خود انسان به دست خودش #تقدیر و سرنوشتش را رقم میزند؛ یکی از آن علل و عواملی هم که سرنوشت را عوض میکند دعا است.

پیامبر فرمودند «الدّعاُ يَرُدُّ القضاءَ وَ قَد اُبرِمُ اِبراماً» دعا، قضایی را که محکم محکم شده را رد میکند و عوض میکند.

بنابراین اشتباه شما این است که:

یک؛ همه چیز از قبل نوشته شده و دیگر ما دست بستهایم!

و دو؛ دعا هم تأثیری ندارد چون مقدّر جبری است!

نخیر! دعا، خودش از مظاهر قضا و قدَر خداست، یعنی با دعا قضا و قَدَر عوض میشود.

مطلب بعدی شما خیال کردهاید که دعا خاصیتش فقط همان حاجتی است که انسان میخواهد!

در حالی که دهها خاصیت دارد، بلاها را دفع میکند و بهتر از آنچه را که انسان میخواهد، خدا برایش مقدر میکند.

خود دعا، از بهترین عبادت است؛ در روایت داریم که «الدّعا افضل العبادة» «الدعا مخ العبادة» خود #دعا بهترین عبادت است، انسان وقتی دعا میکند بهترین عبادت را دارد انجام میدهد.

وقتی میرود آن طرف و نتیجه دعایی که مستجاب نشده را میبیند آرزو میکند ای کاش هیچکدام از دعاهایش مستجاب نمیشد که همه میافتاد آنطرف! و خواص خیلی زیاد دیگری...

اشتباه شما این است که خیال کردهاید که نتیجهی دعا، همان حاجت حقیری است که انسان میخواهد! نه آن که ارزشی ندارد.

مطلب بعدی؛ اینکه میگویند "مصلحت خدا..." نه!

"مصلحت بنده نیست" نه اینکه مصلحت خدا نباشد! مصلحت بنده نیست.

این هم که خدا [اگر قرار باشد] مصلحت را هم درست کند، باید همهی عادتها را به هم بزند!

مثلا اگر این مطلب به او داده شود... مثل این میمانَد که بخواهد یک آتشی به بدنش وارد شود... بعد شما بگویید خب آتش نسوزانَد! خب آتش کارش سوزاندن است و اگر بخواهد همینجوری عادتها به هم بریزد که دنیا دنیا نیست و دیگر زندگی نمیشود کرد! آن وقت خدا باید مرتب معجزه کند!

به طور طبیعی اگر این حاجت داده بشود او بدبخت میشود... بگوییم خب خدا کاری کند که بدبخت نشود یعنی عادتها را همه را به هم بریزد و علل و اسباب را همه را از کار بیندازد! یعنی همه را معجزه کند خدا! آنوقت دیگر نمیشود زندگی کرد

📍 کانال اصول دین ایتا @osooledin

📌استاد رضا محمدی شاهرودی

ببین برای خارج از تهران که ویزیت آنلاین رایگان دارند، ولی اگه تهرانی و می تونی هزینه کنی حتماً یه نوبت از مرکز تندرستی دکتر گلشنی بگیر تا تمام مشکلات بدنت یکبار کامل چکاب بشه.

من خودم هم پای پرانتزی داشتم هم گردن درد ، همسرم هم کف پای صاف و کمردرد شدید داشت جفتمون با ورزش تخصصی و آبدرمانی الان خیلی بهتریم.

این شمارش: ۰۲۱۲۴۵۰۱۰۰۰

اینم لینک دریافت نوبت ویزیت آنلاین رایگان

❓سؤال

شاگرد ۱۲ تجربیم سوال کرد چرا خدا بما اینقدر سختی میده چی میشد اگر مشکلات و سختی نداشتیم؟

✅ پاسخ

بِسم اللّه الرَّحمنِ الرّحیم

ایشان متوجّه نشده که دنیا یعنی چه؟ دنیا کجاست؟ّ برای چه ما دنیا آمدهایم؟

دقیقا سؤال ایشان اینجوری است که چرا ما در مدرسه باید درس بخوانیم؟ چرا باید سر کلاس بنشینیم؟ چرا باید امتحان بدهیم؟ چرا باید تمرین حل کنیم؟ بهتر نیست که در مدرسه بازی کنیم؟ بخوابیم؟ استراحت کنیم؟ گل یا پوچ کنیم؟ خوش باشیم در مدرسه...بهتر نیست؟! تا اینکه این همه زحمت و این همه دردسر[را تحمل کنیم!]

پاسخ این است که شما معنی مدرسه را نفهمیدهاید!

مدرسه جای خوابیدن نیست، مدرسه جای بازی کردن نیست.

کسی که دنیا را شناخته باشد، فلسفه وجودی دنیا را فهمیده باشد، [به این آگاهی رسیده است] که دنیا مدرسهای است که باید در این مدرسه کمالاتی کسب کند که به درد زندگی بعد از دنیایش میخورَد، که اگر این کمالات را کسب نکند، در آن زندگی اصلیاش[دچار مشکل میشود].

این دنیا زندگی اصلی نیست، در دنیا انسان فقط زندگی را[اصطلاحاً]مزّه مزّه میکند.

حقیقت زندگی آنطرف است، برای اینکه[انسان] آنجا خوب زندگی کند، اینجا باید درس بخوانَد و کار کند و اگر بخواهد همهاش به بطالت بگذراند و باصطلاح خوشی موقت داشته باشد، آنجا ناخوش خواهد شد.

[انسان میتواند] از عقلش سؤال کند که یک خوشی مثلا ده دقیقهای داشته باشد بهتر است یا اینکه نه از این خوشی ده دقیقهای بگذرد و یک خوشی جاودانه و دائمی داشته باشد؟

انسان پنج دقیقه مثلا لذت ببرد بهتر است یا از این پنج دقیقه لذت صرف نظر کند و یک لذت مثلا فرض کن هزار ساله بِبرَد؟!

خب عقل انسان میگوید آن دوّمی[بهتر است] دیگر!

وقتی آن زندگی جاودانه است و آن زندگی حدّی ندارد و ما اینجا اگر خوب درس بخوانیم آنجا زندگی خوب خواهیم داشت؛ عقل میگوید که اینجا شما درستان را بخوانید.

🖊پیاده شده از صوت استاد رضا محمدی شاهرودی

⏪⏪ کانال اصول دین ایتا

هیچوقت معقوله بهشت جهنم درک نکردم چرا این دنیا من سختی بکشم ک در دنیایی دیگر راحت باشم خب چرا همین دنیا بذام بهشت نباشه؟ چرا چیزهایی در این دنیا بهمون منع شده ک اون دنیا ازاده؟؟؟ من ب تناسخ بیشتر باور دارم

❓سؤالشاگرد ۱۲ تجربیم سوال کرد چرا خدا بما اینقدر سختی میده چی میشد اگر مشکلات و سختی نداشتیم؟✅ پاسخب ...

چجوری مدرسه رو میتونی ب دنیا تشبیه کنی ما مگه خودمون خواستیم کجا بدنیا بیایم سرنوشتمون چی باشه اما شما میتونی مدرست رو خودت انتخاب کنی

هیچوقت معقوله بهشت جهنم درک نکردم چرا این دنیا من سختی بکشم ک در دنیایی دیگر راحت باشم خب چرا همین د ...

❓سؤال:
سلام در مورد علت آفرینش انسانها گفته میشه که ما خلق شدیم تا به کمال برسیم
سوال من اینه که چه اشکالی داشت که همه ما از ابتدا در کمال خلق می شدیم و در نهایت نعمتها و کمال بودیم.وقتی خداوند غنی مطلق است هیچ مشکلی هم پیش نمی آمد.
چ عیبی داشت که از اول همگی تو خوبی و نعمت بودیم . مثل بهشت که همه در نعمت هستند هرچند که باهم تفاوت مراتب هم دارند

✅ پاسخ:
معنای آن حرف این است که، انسانها اختیار نداشته باشند.
چون وقتی اختیار داشته باشند، کار بد می کنند و کار خوب را ترک می کنند، بعضی هایشان، خب با اختیارشان، کارهای خیلی خوب انجام می دهند؛ این که همه خوب باشند، یعنی همه فرشته باشند. خب خدا آن را قبلا داشته و دیگر لازم نیست دوباره خلق کند.

مطلب بعدی این که شما، بهشت را امری اعتباری فرض کردید، مثل اینکه شما مثلا شهردار شدن، رئیس جمهور شدن، نمی دانم دارا شدن، فقیر شدن؛[مثل]اینها فرض کردید، در حالی که اینجوری نیست.

دقیقا[فرض]سؤال شما این است که
این بچّه ای که الان دو سالش است،[مثلا می پرسند]این می خواهد در آینده چه کاره بشود؟ می گویند میخواهد پزشک بشود، [می پرسند]پزشک چه؟[می گویند] فوق تخصصِ مثلا پزشکیِ فلان رشته یا پروفسور بشود.
میگویند خب چرا همین الان به او نمی دهید؟ همین الان، آن فوق دکتری را به او بدهید، یک کاغذ است دیگر، به او بدهید بگذارید
بشود فوق دکتری!
آیا این به درد می خورد؟

بهشت را، شما، اعتباری فرض کردید، مثل همین قراردادهای دنیا؛ در حالی که بهشت، چیزی جز همان حقیقت خود اعمال انسان نیست.
جهنّم فعل ماست، بهشت هم فعل ماست، بدون انجام فعل بدون مسیری که به بهشت منتهی می شود، بهشتی وجود ندارد که حالا بخواهیم بگوییم چرا خدا به بهشت نبرده انسانها را.

شما خیال می کنید بهشت از قبل آماده شده؟ خدا بعضی ها را می خواهد ببرد، بعضی ها را نبرد،
همینطور دلخواه خودش یک عدّه ای را می برد یک عدّه ای را نمی برد، نه! بهشتی وجود ندارد، بهشت را اعمال من و شما می سازد.
چنان که جهنّم را هم اعمال من و شما می سازد.
« إِنَّ الَّذِينَ يَأْكُلُونَ أَمْوَالَ الْيَتَامَىٰ ظُلْمًا إِنَّمَا يَأْكُلُونَ فِي بُطُونِهِمْ نَارًا»
این مال یتیم خوردن، حقیقتش، نار است، آتش است؛ منتها حالا اینجا متوجه نمی شوند.
نه این که، خدا قبلا آتشی را خلق کرده باشد بعد مالِ یتیم خور را بیندازد درون آن آتش.
نه،[اعمال انسان]خودش، آتش را به وجود می آورد.

🖊پیاده شده از صوت استاد رضا محمدی شاهرودی

🔮تاثیر دعا کردن در تغییر تقدیر و سرنوشت✅ پاسخبسمالله الرحمن الرحیممقدّری از پیش تعیین نشده، خود انس ...

هر چیزی ک با عقل جور در نمیاد حواله میدن اون دنیایی ک نه کسی دیده نه رفته و ازش برگشته دعات براورده نشد اون دنیا ایشالا... تو فقر بدبختی اون دنیا ایشالا حق رو خوردن اون دنیا سر پل یقه شو بگیر ماشالا

چجوری مدرسه رو میتونی ب دنیا تشبیه کنی ما مگه خودمون خواستیم کجا بدنیا بیایم سرنوشتمون چی باشه اما ش ...

❓سؤال
یک بنده خدایی اهل نماز نیست و دلیلش رو اینطور میگه که خدا ظالم است (استغفرالله)به این بیان که همین اختیار را کی به ما داده؟ خدا پس چرا اگر من کاری می کنم خلاف باز هم عذاب میشم در حالی که همین اختیار هم خدا به من داده؟ پس ظلمه یا استدلال دیگش اینه که ما در انتخاب مسیر هامون در زندگی مجبور شدیم پس این هم ظلمه مثلا ما مجبور شدیم در محیط بد به دنیا بیایم یا در خانواده ضد دین، پس این هم ظلمه از سمت خدا والا چرا ما رو مثل اون اشخاص دیگه در خانواده معمولی قرار نداد ❓❓

✅ پاسخ
این که اختیار را خدا به ما داده و در مختار بودن، ما مجبور هستیم، این درست است.

این که "چون اختیار داریم پس ما مجبوریم" این که تناقض است که!نمی فهمد چه دارد می گوید! می گوید "چون اختیار داریم پس اختیار نداریم"! این که تناقضی آشکار است که!
بله در اختیار داشتن، مجبوریم؛ اما در کارها که مجبور نیستیم،
خودِ اختیار یعنی این که، ما مجبور نیستیم.

ایشان می گوید که "ما اختیار داریم که اختیار نداریم"؛ این که غلط است که!

آن هم که گفته حالا ما در جای بد متولد شده ایم [آیا]خدا خواسته که آن جا بد باشد؟ نه! امّا این که در جای بد متولد شده اند نه. اما این که در جای بد متولد شده اند باز هم خدا آنها را مؤاخذه می کند ؟ خیر، اگر خودشان تقصیری نداشته باشند، خودشان با ارادۂ خودشان، با اختیار خودشان کار بدی نکرده باشند، صرفا بدی شان به خاطر عوامل دیگر باشد، خدا به خاطر آن بدی، آنها را مؤاخذه نخواهد کرد.
ضمن این که درد و رنج هایی که به خاطر آن بدی خانواده و اینها تحمل کرده اند همه را خداوند عوض خواهد داد.

اگر راست می گوید این آقا دنبال حقیقت است و نمی خواهد با بهانه جویی از تکالیف شانه خالی کند که به نظرم همین دوّمی است! دنبال بهانه می گردد که خلاصه نماز نخوانَد. و بهانه هم که [یعنی] خب خیلی راحت انسان خودش را به خواب زده.
اشکال ندارد یک وقت خواب است می شود بیدارش کرد وقتی که خودش را به خواب زده نمی شود کاری کرد!
من به نظر م این آقا خودش را به خواب زده.

اگر راست می گوید،
بحث های ما را که امروز ما از رادیو معارف داشتیم مثل قضا و قدر و جبر و اختیار و عدل و اینها[ ] شاید یکسالی است که ما در این باره در رادیو معارف صحبت کرده ایم. از آنجا ایشان بحث ها را ببیند و بشنود.

🖊پیاده شده از صوت استاد

هر چیزی ک با عقل جور در نمیاد حواله میدن اون دنیایی ک نه کسی دیده نه رفته و ازش برگشته دعات براورده ...

جواب سوالاتتون رو میتونید داخل کانال ایتا @osooledin پیدا کنید

اونجا مستقیم میتونید سوالاتتون رو هم بپرسید

منم از داخل کانال سوال جواب هایی که به نظرم مناسب باشه و بهتون کمک کنه ریپلای میکنم

موفق باشید🌺

❓سؤال:سلام در مورد علت آفرینش انسانها گفته میشه که ما خلق شدیم تا به کمال برسیمسوال من اینه که چه ...

خب در مورد قسمت اول که اگر همه با کمال مطلق خلق میشدند شبیه فرشته ها بودن ک خدا قبلا داشته خب سوال یعنی خدا زمین ادم هارو مثل زمین بازی درست کرد ک حوصلش سر نره دو اگر قراره خودمون با عقل خودمون ک کامل مطلق نیست بین بدی شر با توجه ب شرایطمون یکیو انتخاب کنیم چرا ب خاطر چیزی ک کامل بهمون اعطا نشده ک همیشه سمت خوبی باشیم باید مورد حساب قرار بگیریم

قسمت دوم شما میگید بهشت جهنم فعل ماست قران هم اشاره کرده بهش جهنم در این دنیاست خب یعنی اخرتی نیست و میشه همون تناسخ ؟

❓سؤالیک بنده خدایی اهل نماز نیست و دلیلش رو اینطور میگه که خدا ظالم است (استغفرالله)به این بیان که ...

اتفاقا ما نمیگیم خدا ظالمه میگیم مهربونه من فقط همین تیکه از صحبت فهمیدم بقیش خیلی گنگ بودداختیار داریم ک اختیار نداریم مگه جواد خیابانی داره حرف میرنه

خب در مورد قسمت اول که اگر همه با کمال مطلق خلق میشدند شبیه فرشته ها بودن ک خدا قبلا داشته خب سوال ی ...

تناسخ باطله

داخل گوگل سرچ کنید "تناسخ استاد رضا محمدی شاهرودی"

مطمئنا جواب هاشون قانع کننده هست

تا به جواب سوالاتتون نرسیدید پیگیری کنید

آتش بر ابراهیم گلستان نمیشد اگر تا آخر امیدوار باقی نمی ماند