2789
ب عزایزات فک کن اون لحظهفکر کردن بهش تا عملی کردنش هم خیلی فرق داره پناه برخدا کار هرکسی نیست هرکسیم ...

پریروز تو مراسم دفن دختری بودم که خودشو از بین برده بود، بنظرم باید چندتا قبر میکندن، چون مادر و پدر و خواهر و برادرش هم بعد از این اتفاق، جنازه ای بیش نبودن

گر از بسیط زمین عقل منعدم گردد به خود گمان مبرد هیچ کس که نادانم

سوره نسا ایه فکر کنم ۲۹ و ۳۶ دقیق ایه اش نمیدونم و خودکشی نکنید و بدانید که خداوند نسبت به شما مهربا ...

در مورد کلمه ی خودتان که اینجا اومده، بنظرم منظور انسان باشه نه خودشخص

این متن رو از هوش مصنوعی گرفتم👇🏼

بله، در قرآن کریم به طور صریح از خودکشی نهی شده است. دیدگاه اسلام در این مورد بر دو اصل «حرمت جان انسان» و «رحمت بیپایان خداوند» استوار است.

📜 آیات قرآن در مورد خودکشی

آیه اصلی که مستقیماً به این موضوع میپردازد، در سوره نساء است:

· آیه ۲۹ سوره نساء: «وَلَا تَقْتُلُوا أَنْفُسَکُمْ إِنَّ اللَّهَ کَانَ بِکُمْ رَحِیمًا» (یعنی: و خودتان را مکشید، که خداوند نسبت به شما مهربان است).
· تفسیر: این آیه به صورت مطلق از کشتن نفس نهی میکند که بنابر نظر مفسران، هم شامل کشتن دیگری و هم کشتن خود (خودکشی) میشود. نکته مهم اینجاست که خداوند در این آیه نهی را با یادآوری رحمت خود همراه میکند، نه فقط با ترس از مجازات.
· آیه ۵۳ سوره زمر: این آیه که اغلب در کنار بحث خودکشی مطرح میشود، امید به بخشش الهی را زنده نگه میدارد: «قُلْ یَا عِبَادِیَ الَّذِینَ أَسْرَفُوا عَلَی أَنْفُسِهِمْ لَا تَقْنَطُوا مِن رَّحْمَةِ اللَّهِ» (یعنی: بگو: ای بندگان من که بر خویشتن زیادهروی کردهاید! از رحمت خدا ناامید نشوید). این آیه تأکید میکند که درهای رحمت خدا حتی بر کسانی که مرتکب گناه بزرگی شدهاند، بسته نیست.

⚖️ دیدگاه اسلام و روایات

بر اساس آیات قرآن و احادیث، دیدگاه اسلام را میتوان اینگونه خلاصه کرد:

· گناه کبیره: خودکشی در اسلام از گناهان کبیره شمرده میشود. دلیل اصلی آن، تقدس زندگی و این باور است که جان انسان امانتی الهی است و مالک آن تنها خداست.
· عواقب اخروی: روایات متعددی از پیامبر اسلام (ص) و ائمه (ع) وارد شده که بر شدت این عمل تأکید دارند. به عنوان مثال، در حدیثی از امام صادق (ع) آمده است: «کسی که به طور عمدی دست به خودکشی بزند، همیشه در آتش جهنم خواهد بود».
· توجه به شرایط فرد: با وجود حرمت قطعی این عمل، اسلام به شرایط روحی و روانی فرد نیز توجه دارد. فشارهای شدید، افسردگی و از دست دادن تعادل روانی، از عواملی هستند که در قضاوت درباره شخص مورد توجه قرار میگیرند. در چنین مواردی، فرد بیش از آنکه یک «گناهکار» محض باشد، یک بنده رنجدیده دانسته میشود که نیاز به همدلی و کمک دارد.

💎 جمعبندی

در پاسخ به سؤال شما:

1. آری، قرآن به صراحت در آیه ۲۹ سوره نساء از خودکشی نهی کرده است.
2. دلیل این نهی، حرمت جان انسان به عنوان امانت خدا و مهربانی ذاتی پروردگار نسبت به بندگانش است.
3. با وجود اینکه این عمل گناه بزرگی شمرده میشود، رحمت و بخشش الهی گستردهتر است و آیاتی مانند آیه ۵۳ سوره زمر، هرگز سبب ناامیدی کامل از لطف خدا نمیشوند.

اگر شما یا فردی که میشناسید با افکار دشوار و پریشانی دست و پنجه نرم میکند، به یاد داشته باشید که درخواست کمک نشانه ضعف نیست، بلکه نشانه ایمان و خرد است. صحبت با یک مشاور امین، یک دوست دلسوز یا یک روحانی آگاه میتواند اولین قدم برای یافتن راهحل و تسکین باشد. اسلام بر تعاون و همیاری در سختیها تأکید فراوان دارد.

اگر علاقهمند هستید تا تفسیر دقیقتری از آیات ذکر شده یا روایات بیشتری در این زمینه بدانید، میتوانم اطلاعات بیشتری ارائه دهم.

بچه‌ها اگه خرید سوپرمارکتی دارین، پیشنهادم اینه که خریدتون رو از سوپرمارکت ۴۵ دقیقه‌ای دیجی کالا انجام بدین. 😄

هم تخفیف‌های خوبی داره، هم یه کد ۴۵۰ هزار تومنی داره.

کد: NS450

من گفتم اینجا هم بذارم شاید به دردتون بخوره. 🌸

در مورد کلمه ی خودتان که اینجا اومده، بنظرم منظور انسان باشه نه خودشخصاین متن رو از هوش مصنوعی گرفتم ...

اینجا منظور خود شخص هست جای دیگه اومده همدیگر را نکشید و به هم ظلم نکنید اونجا منظورش دیگران هست خودکشی گناه نفس هست

اینجا منظور خود شخص هست جای دیگه اومده همدیگر را نکشید و به هم ظلم نکنید اونجا منظورش دیگران هست خود ...

من اینطور برداشت میکنم که ای انسانها، خودتان( یعنی انسانها) را نکشید، که خود شخص رو هم میتونه شامل بشه

من اینطور برداشت میکنم که ای انسانها، خودتان( یعنی انسانها) را نکشید، که خود شخص رو هم میتونه شامل ب ...

خوب تفسیر قران گفته اینجا منظورش خودکشی هست در عربی یه حرکت باعث میشه معنی اون جمله تغییر کنه تفسیرهای قران بخونید اینجا خودکشی هست .حالا اگر منظور چیزی بود که شما میگید چرا جای دیگه گفته همدیگر را نکشید

خوب تفسیر قران گفته اینجا منظورش خودکشی هست در عربی یه حرکت باعث میشه معنی اون جمله تغییر کنه تفسیره ...

منم همینو میگم، تفسیر برداشت شخصی مفسر از موضوع هست

مثل ترجمه که ممکنه هر مترجمی برداشت متفاوتی از یک متن واحد داشته باشه

تو همین آیه میگه اموالتان را به ناحق نخورید، مگه میشه من اموال خودمو به ناحق بخورم؟ پس مطمئنا منظور اموال دیگرانه. و جالبه که اینجا تو ترجمه گفته یکدیگر را نکشید و نه خودتان را

(آیه ۲۹)

یَا أَیُّهَا الَّذِینَآمَنُوا لَا تَأْكُلُوا أَمْوَالَكُم بَیْنَكُم بِالْبَاطِلِ إِلَّا أَن تَكُونَ تِجَارَةً عَن تَرَاضٍ مِّنكُمْ ۚ وَلَا تَقْتُلُوا أَنفُسَكُمْ ۚ إِنَّ اللَّهَ كَانَ بِكُمْ رَحِیمًا

ترجمه:ای کسانی که ایمان آوردهاید! اموالتان را به ناحق در میان خود نخورید، مگر اینکه تجارتی با رضایت شما (باشد)؛ و یکدیگر را نکشید؛ بیگمان خدا همواره نسبت به شما مهربان بوده

است.

2791
2779
2792
پربازدیدترین تاپیک های امروز