از اتصال 3 تا 10 مونوساکارید، الیگوساکاریدها (تریساکاریدهای رایجتر) و بیشتر از 10 مونوساکارید، پلیساکاریدها به وجود میآیند (سلولز، نشاسته، گلیکوژن).
---
شناسایی کربوهیدراتها:
چند آزمایش ساده وجود دارد که بر اساس دو خاصیت شیمیایی مونوساکاریدها ابداع شدهاند و اطلاعات مفیدی برای شناسایی قندها به دست میدهند.
1- اثر اسید بر قندها:
مونوساکاریدها در شرایط اسیدی دهیدراته شده و به فورفورال و یا مشتقات آن تبدیل میشوند.
دیساکاریدها و پلیساکاریدها در شرایط اسیدی ابتدا به مونوساکاریدها تجزیه شده و سپس به فورفورال و یا مشتقات آن تبدیل میشوند.
آزمایشهای مولیش، بیال و سیلیوانف بر این اساس انجام میشوند.