یعنی به قولی سرنوشت از قبل تولد نوشته شده باشه؟
به نظرم اگه اینجوری باشه مردن و به دنیا اومدن ما بیهوده هست
اگه اینجوری باشه یعنی ما داریم تو یه بازی از قبل طراحی شده بازی میکنیم و هیچ انتخابی هم نداریم فقط اون اتفاقاتی که باید بیفته طبق خواست قبلی نویسنده و اجرا کننده بازی برامون اتفاق می افته یعنی اینجوری یه بازی بیهوده که هزار بار بازیش میکنی و هزار بار هم داستانش یکی هست مثل یک فیلم که هزار بار دیده باشی و بدونی بعدش چی میشه چون نویسنده اینجوری نوشته
به نظرم این تا حدودی درسته اما فقط ما با انتخاب ها و تصمیماتی که میگیریم سرنوشت خودمون رو پیش میبریم
مثلا خدا خواسته من در هجده سالگی ازدواج کنم اما این منم که انتخاب میکنم با چه کسی ازدواج کنم تو همون هجده سالگی که خدا خواسته ازدواج میکنم اما با مردی که انتخاب خودم بوده
خدا خودش تو قرآنش هم گفته ما انسان را بر اساس اختیار و اراده و قدرت تصمیم گیری آفریدیم و بر همین مبنا او را در روز قیامت جزا و بازخواست میکنیم
ممکنه الان من یه چمدون در از پول و طلا رو تو خیابون پیدا کنم هیچ کس من منو ندیده باشه و بخام اون چمدون رو بردارم و فرار کنم بدون اینکه کسی فهمیده باشه من اینکارو کردم اما دزد میشم و نون حلال هم تو زندگیم نمیاد ممکنه هم تصمیم بگیرم اون چمدونو برگردونم به صاحبش که مثلا کارت شناسایش رو تو زیپ کنارش پیدا کردم و ممکنه صاحب چمدون به من از اون پول طبق خواست و اراده خودش کادو بده و ممکنه هم آدم خسیسی باشه و نده اینا همه طبق خواست و اراده خودمون اتفاق افتاده ولی فقط میدونیم که ممکنه خدا خواسته بوده اون چمدونه رو در فلان روز من پیدا کنم نه کس دیگه
اگه اینجوری نباشه به نظرم حتی گناهانی که انجام میدیم طبق خواست خدا هست و از قبل نوشته شده پس اگه اینجوری هست آیا ما در انجام اون گناهان چون اختیاری نداشتیم باید مجازات بشیم؟
البته اینا نظر خودمه دریافت خودمه اگه منظورت رو درست متوجه شده باشم