2777
2789
عنوان

به نظر شما مشاوره گرفتن یعنی چی

117 بازدید | 20 پست

به نظر من مشاوره گرفتن اصلا برای این نیست که از یه نفر بپرسی یک کاری رو بکنم یا نه؟ پشت کنکور بمونم یا نه؟ با مادر شوهرم قطع رابطه بکنم یا نه؟
مشاوره یعنی  به کمک یک نفر روی خودت کار کنی که ضعف هات برطرف بشه و آدم سالم تری بشی. زندگی بهتر داشته باشی و لذت بیشتری ببری. همه ی ما از کودکی مشکلاتی داریم. به خاطر تربیت و شرایط زندگی و ژنتیک و ... 

بعد مشاوره کار طولانی هست.  مثل ورزش که باید هفته ای دو بار وزنه بزنی تا عضله بسازی. همون طور که با دو سه جلسه کسی ورزشکار نمی شه با دو سه جلسه مشاوره هم هیچ مشکل ریشه داری حل نمی شه. 

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-1067685

مشاوره گرفتن یعنی اینکه یک آدمی که “علم” و “تجربه” داره علاوه بر اینکه بهت کمک می‌کنه ضعف‌ها یا اختلالات شخصیتت رو بشناسی و برطرفشون کنی، خطاهای شناختیت رو بهت نشون میده مثلا یکی از رایجترین‌هاش اینه که مردم علیت رو با واقعیت اشتباه می‌گیرن. مثلا مراجع میگه: همسر من خشونت رفتار و کلامی داره و من رو آزار میده(واقعیت)، اما همه اینها بخاطر اینه که از بچگی توی خانواده خشنی بوده و کتک خورده(علیت).

در صورتیکه واسه بهبود زندگیش، علت اینکه همسرش چرا کنترل خشم نداره مهم نیست، مهم اینه که شخص مورد نظر تصمیم داره با این واقعیت که یک همسر خشمگین و آسیب زننده داره چکار کنه.

یکی دیگه از کارهایی که یک مشاور خوب می‌کنه اینه که زاویه دیدت رو تغییر میده و حالا جواب‌ها یکی یکی خودشون رو نشون میدن. صحنه زندگی تو و وقایعش همون‌هاست که قبلا بوده اما این تویی که از زاویه جدیدی بهشون نگاه می‌کنی و متوجه راهکارهایی میشی که قبلا نبودی. مثل یک کارگردان خبره که بلده دوربین رو کدوم سمت صحنه بذاره تا بهترین قاب رو از بازی در جریان بگیره.

بچه ها باورتون نمیشه!  برای بچم از «داستان من» با اسم و عکس خودش کتاب سفارش دادم، امروز رسید خیلی جذذذابه، شما هم برید ببینید، خوندن همه کتابها با اسم بچه خودتون مجانیه، کودکتون قهرمان داستان میشه، اینجا میتونید مجانی بخونید و سفارش بدید.

سلام خوبین؟شما روانشناسین؟من باید چه هزینه ای رو پرداخت کنم که بتونم داخل یه اپ مثل تلگرام یا ایتا یه مقدار باهاتون صحبت کنم،آخه مشکلاتم طوریه که نمیدونم باید بخاطرش تراپی برم یا فقط نیاز به یه راهنمایی دارم، میخوام کمکم کنین😇

سلام خوبین؟شما روانشناسین؟من باید چه هزینه ای رو پرداخت کنم که بتونم داخل یه اپ مثل تلگرام یا ایتا ی ...

دوست عزیز سلام. من توی این سایت به عنوان مشاور فعالیت نمی کنم. فقط غیررسمی و به عنوان یک دوست بزرگ تر گاهی با کاربرها صحبت می کنم. 

اگر دوست داشتید و مساله خیلی خصوصی نبود همین جا بنویسید. می خونم و راهنمایی کلی می کنم. 

بر اساس اون راهنمایی کلی شما می تونی روند درمانی خودت رو با متخصص بیرون سایت پیگیری کنی. 

و همون طور که خودت گفتی شاید مشاور لازم نباشه.

دوست عزیز سلام. من توی این سایت به عنوان مشاور فعالیت نمی کنم. فقط غیررسمی و به عنوان یک دوست بزرگ ت ...

من چند سالی هست پشت کنکور تجربی ام من شخصیت شناسی ام کردم گفتن پزشکی شغل مناسبی میتونه برات باشه حتی من خوندن نوشتنم قبل از مدرسه یاد گرفتم یعنی خیلی روون میتونستم حتی مجله و روزنامه بخونم،اما استمرار ندارم،میخونم یه مدت بعد خسته میشم یه هفته نمیخونم مثلا این یه مورد،مورد بعدی اینکه من کار دیگه ای جز درس مد نظرم نیست و میخوام دانشگاه برم اما چیزی که تو جزوه و کتاب میخونم با سوالات کنکور فرق داره به هیچ کدوم نمیتونم جواب بدم در صورتی که اکثر مباحث و از برم،امیدم از دست رفته باید برش گردونم،حس حقارت میکنم حرف میشنوم تحقیر میشم اینا اذیتم میکنه برا شروع دوباره

مثلا یکی از آشناهامون میگفت خیلی درس میخونی به مامانتم میگی بیرونی فلان چیز و برام بگیر؟

یا یکی میگفت اگه امسالم کنکور قبول نشه آبرومون و میبره

در صورتی که فقط پدربزرگم معلم بوده و خودشون دیپلمن

چند سال هست که واقعا وقت گذاشتی و خوندی ولی نتیجه خوب نبوده؟
دقیقا چند ساله پشت کنکور هستی؟ نتیجه ای که می گیری در حد قبولی در چه رشته ای بوده؟

در دوران مدرسه سطح درسیت چه طور بود؟ از ابتدایی بیا جلو وهمه رو تعریف کن تا پیش. میانگین معدلت رو بگو. 

بچه ی چندم خانواده هستی؟ اضطراب و استرس داری؟ اضافه وزن داری؟دوستانی داری؟ والدین سخت گیر داری؟ کوچک بودی تنبیه بدنی شدی؟ 

سلاممم

شما مشاورید؟

میشه یه سئوال ازتون بپرسم

مشاور مدرسه من بهم گفته بود اگه کارتو تکرار نکنی به خانوادت نمیگم اما چندین بار زدم زیر قولم و باز تکرار کردم 

اونم آخر به خانوادم گفت 

اعتماد دوباره به همچین مشاوری اشتباهه؟

سلامممشما مشاورید؟میشه یه سئوال ازتون بپرسممشاور مدرسه من بهم گفته بود اگه کارتو تکرار نکنی به خانوا ...

اون کار چی بود؟ خب شما هم زدی زیر قولت و اونم زده دیگه.. دو طرفه بوده.
تا حالا از این مشاور خیری بهت رسیده؟ تا حالا کمکی بهت کرده؟

اگر بهش اعتماد کنی در مورد چه موضوعی می خواهی باهاش صحبت کنی؟
اینا رو بگو تا کمک کنم. 

اون کار چی بود؟ خب شما هم زدی زیر قولت و اونم زده دیگه.. دو طرفه بوده. تا حالا از این مشاور خیری بهت ...

خودزنی،حدود پنج باز زدم زیر قولم بعدش گفت،

اره یه بار از خودکشی نجاتم داد تو مدرسه

وابستگی به دبیر،  اما نمی دونم هنوز قابل اعتماده یا نه یا اصلا صحبت کردن باهاش درسته یا نه 

دست خودم نیست اما خیلی ازش متنفر شدم خیلی بد باهاش رفتار میکنم حتی فردا باید برم مدرسه برای ثبت نام جهشی

اما دفعه قبلی که رفتم بهش سلام نکردم حتی رفتم به مستخدم مدرسه سلام کردم بعد سرم انداختم تو گوشي روم کردم اونور

من نمی خوام باهاش اینجور رفتار کنم اما دست خودم نیست خیلی ازش متنفرم

خودزنی،حدود پنج باز زدم زیر قولم بعدش گفت،اره یه بار از خودکشی نجاتم داد تو مدرسهوابستگی به دبیر، ا ...

چه کمک بزرگی بهت کرده. می فهمم دلت ازش شکسته ولی واقعا در حقت خوبی کرده تا اینجا. کمتر مشاور مدرسه ای پیدا می شه که واقعا در این حد انرژی بگذاره. معمولا فرم هدایت تحصیلی رو پر می کنند و تمام.

حالا که تو اینطور احساسی داری من درکت می کنم. من یه پیشنهاد برات دارم. یه نامه بنویس. توش تمام احساسات متناقضت نسبت بهش رو بنویس. بنویس که از یک طرف احساس می کنی خیلی کمکت کرده و از طرفی بعد از این کارش از دستش عصبانی هستی. بنویس و بنویس! وقتی تموم شد تصمیم بگیر که بدی بهش یا اینکه برای خودت نگه داری نامه رو.
به خودت زمان بده فعلا. لازم نیست باهاش قهر کنی یا بری و خیلی نزدیک باشی. فعلا یه چیز معمولی اون وسط باش. سعی کن از رفتارهای خیلی اغراق شده اجتناب کنی. تو الان از نظر هورمونی بدنت خیلی پیچیده است. ممکنه احساسات شدیدی رو تجربه کنی که به نظر خودتم منطقی نباشه. اینا اشکالی نداره. فقط باید سعی کنی اون لحظاتی که این احساسات شدید رو تجربه می کنی دست به کاری نزنی. همین! 

چه کمک بزرگی بهت کرده. می فهمم دلت ازش شکسته ولی واقعا در حقت خوبی کرده تا اینجا. کمتر مشاور مدرسه ا ...

یه لحظه فکر کردم دیدم موقع مدرسه خیلی اذیت شده از دست من خیلی اعصابم خورد میشه وقتی یادم میاد چندبار به خاطر من مجبور شد کلاس تفکرش را ول کنه و حتی تو اردو هم داشت با بقیه معلما صحبت می کرد اما یک دفعه مجبور شد بیاد پیش من نباید دوستام اصلا بهش،میگفتن بیاد خیلی رو اعصاب بودم من👩‍🦯

بسیار سپاسگزارم از راهنماییتون🙂💖

میشه درمورد یه موضوع باهاتون صحبت کنم

من به دبیرم خیلی وابسته‌ شدم جوری که هروزی نمیدیدمش خودزنی می کردم با تیغ الانم هنوز همینکارو میکنم،

مدیر بهم گفت دبیر پایه تحصیلی منم میشه دوباره اما بهش اعتمادی نیست

تنها راه اینکه دوباره دبیرم باشه به اینه که بتونم یه سال تحصیلی را تابستون بگذرونم و این خیلی سخته اگه موفق نشم و مدیر بهم دروغ گفته باشه و دبیرم هم نشه یه جورایی همه چی به ۱ مهر بستگی داره اگه اون دبیر از مدرسه رفته باشه برنامه ریختم که خودم را بکشم واقعا نمی دونم چیکار کنم خیلی سخته که یکسال تحصیلی را تابستون بگذرونم😭🙂درساش آسونه اما من تازه شروع کردم👩‍🦯