2777
2789
عنوان

چالش کتاب هفتگی

| مشاهده متن کامل بحث + 13549 بازدید | 582 پست

این هفته، من دارم کتاب شب های روشن رو می خونم. ولی نه شب های روشن داستایوفسکی.

نمی دونم شما فیلم اقتباسی فرزاد موتمن از کتاب شب های روشن رو دیدید یا نه؟

من که حساب اینکه چندبار این فیلم رو دیدم ، از دستم در رفته

از نوجوونی عاشق این فیلم نسبتا مهجور بودم و هستم. یه فیلم آروم و عاشقانه و گره خورده با ادبیات و کتاب.

پس حتما حتما اگه عاشق کتابید، دیدن این فیلم رو از دست ندید. یکی از بهترین فیلم های ایرانی هست.

صفحه فیلم شب های روشن در ویکی پدیا

خب همونطور که گفتم این فیلم یه اقتباس هست از یه داستان بلند، یا یه رمان کوتاه، یا یه نوولا (novella) نوشته ی فیودور داستایوفسکی که احتمالا اسم آثارش مثل برادران کارامازوف، جنایت و مکافات، ابله، قمارباز، نیه توچکا و .... ولی شبهای روشن بین آثار داستایوفسکی زیاد شناخته شده نیس. من این کتاب رو هم پیشنهاد می کنم، خودم ترجمه ی سروش حبیبی رو خوندم و خوب بود. داستان های روسی و مخصوصا داستایوفسکی معمولا پر از بیان احساسات درونی (گاهی اغراق شده) هستن. این داستان هم همینطوره. شاید جمله ها برای شما دلنشین نباشه، طولانی و خسته کننده و زیادی با جزییات درونی باشه. ولی خب داستانش، مخصوصا از بعد روانشناسی، خیلی خیلی حرف برای گفتن داره. مثلا من این یه قسمت از این کتاب رو خیلی دوست دارم:

“وای ناستنکا ، تنها ماندن سخت مخزون خواهد بود. محزون است که حتی کاری نکرده باشی که افسوسش را بخوری. هیچ ، هیچ ، هیچ. زیرا آنچه بر باد رفته چیزی نبوده است. هیچ، یک "هیچ" احمقانه و بی معنی ، همه خواب بوده است.” 

خب، حالا بعد از همه ی این روده درازی ها برم سراغ کتابی که این هفته دستمه. گفتم که شب های روشن هست، اما نه مال داستایوفسکی. این در واقع یه کتابیه به پاسداشت فیلم ایرانی شب های روشن. با نقدهای فیلم شروع کرده، بعد با عواملش چند تا مصاحبه داره، بعد متن فیلمنامه، بعد چندتا trivia و فان فکت و نکات جالب در مورد فیلم که کسی شاید نمی دونسته، و بعد هم چند تا عکس بسیار زیبا از این فیلم به یادموندنی که برای طرفداراش یه جور کالت هست. فیلم کالت هم به فیلمی می گن که طرفداراش شیفته ی دنیای اون فیلمن، هر چقدر ببیننش خسته نمی شن، و در واقع اون فیلم بخشی از شخصیت و فرهنگ شخصی و مشترکشون شده. که برای من شب های روشن واقعا یه کالت موویه و به خاطر همین خوندن این کتاب برام خیلی لذت بخشه.

پس پیشنهاد من به شما تو این هفته: کتاب شب های روشن داستایوفسکی با ترجمه سروش حبیبی، دیدن اقتباس آزاد فرزاد موتمن از این کتاب با بازی هانیه توسلی و مهدی احمدی، و خوندن کتاب شب های روشن که مجموعه نقدها و مصاحبه هاس

نی‌نی سایتی‌های عزیز

دنبال یه جای مطمئن برای یاد گرفتن نکات بارداری، نگهداری نوزاد، تربیت کودک و بهبود رابطه با همسر هستی؟

توی کانال "بله" ما هر روز:

✅ نکات کاربردی مادر و کودک

✅ آموزش‌های تربیتی

✅ توصیه‌های روانشناسی خانواده

✅ ایده‌های رشد و بازی با کودک

✅ مطالب سلامت زنان و بارداری

و کلی مطلب جذاب دیگه منتشر می‌شه...

به جمع ما بپیوند و از این محتوای  کاربردی استفاده کن.  🌷

مرسی. فیلمش هم هست. دیدی؟ من ندیدم کتابشم نخوندم اما تعریف هر دو رو زیاد شنیدم. چه جوریا بود به نظر ...

فیلمشو ندیدم ولی شنیدم چنگی به دل نمیزنه 

کتابش میگن بهتره 

من ۴۰صفحشو خوندم فعلا به نظرم بد نیست

یه پیرمرد مقراراتی که با مدرن شدن موافق نیست 

خون به جیگر همه کرده 

و با یه خانواده خارجی که تازه همسایه اش شدن آشنا شده که ایرانین 

اینو از اسم دخترشون که نازنین فهمیدم تا اینجا که خوندم 😄

شمایی که داری امضای منو میخونی  بله با شمام   امیدوارم به تمام آرزوهای خوبت برسی 😇😚
خب کتاب های خوب معرفی کنید ما بخونیم .من کتاب دکتر حسابی رو خیلی دوست داشتم بهم انگیزه داد.

حتما اینجا مرتب سر بزن من خودم هر هفته کتاب سعی می کنم معرفی کنم حتما بچه ها هم کتابای خیلی خوبی در نظر دارن و خوندن که می تونن معرفی کنن

حتما اینجا مرتب سر بزن من خودم هر هفته کتاب سعی می کنم معرفی کنم حتما بچه ها هم کتابای خیلی خوبی در ...

بله خودم تو تابستون خیلی کتاب میخوندم بیشتر سرگذشت دانشمندان رو میخورم بهم امید میده 

بعدیشم بخون من پس از تو مال منم نصفه مونده

آره اونم تو فکرش هستم ولی شنیدم اولیش بهتره بوده

دختری که رهایش کردی و یک بعلاوه یک ش رو هم زیاد تعریفشو شنیدم

فیلمشو ندیدم ولی شنیدم چنگی به دل نمیزنه  کتابش میگن بهتره  من ۴۰صفحشو خوندم فعلا به نظر ...

عه هم اسم منه پس بخونمش حتما :دی

چه جالب که ایرانی توش داره. من انقد خوشم میاد ایرانیا رو از دید ملیت های دیگه ببینم

بله خودم تو تابستون خیلی کتاب میخوندم بیشتر سرگذشت دانشمندان رو میخورم بهم امید میده 

عه چه جالب. خب به ما هم بگو اوناییشو که دوست داشتی و تاثیر گذار بوده

عه چه جالب. خب به ما هم بگو اوناییشو که دوست داشتی و تاثیر گذار بوده

زندگی ابوعلی سینا و ابوریحان بیرونی دکتر حسابی دانشمندایی بودن که این تابستون خوندم . کلیله و دمنه هم خیلی قشنگ بود. 

عه هم اسم منه پس بخونمش حتما :دی چه جالب که ایرانی توش داره. من انقد خوشم میاد ایرانیا رو از دید مل ...

اره منم خوشم میاد : ))

کتابامم معمولا از پنجاه درصد تخفیفی ها میخرم که برام به صرفه باشه 

هم تو ایستگاه های مترو هستن 

هم تو انقلاب دستفروش ها که کتاب نو بساط میکنن

شمایی که داری امضای منو میخونی  بله با شمام   امیدوارم به تمام آرزوهای خوبت برسی 😇😚
موضوعش چیه

تا جایی که من خوندم، عاشقانه همون مدل عاشقانه های هندی یا فیلم ایرانی. دو طرفی که به نظر با هم سازگاری ندارن و ممکن نیس با هم جور شن، زندگیشون به هم گره می خوره و عشقی به وجود میاد و ... من از سبک نوشتنش و شوخیاش خوشم اومد. جزو کتابهای پر فروش هستش دیگه. نباید انتظار ارزش ادبی بالا ازشون داشت اما خب داستانشون جذاب و سرگرم کننده س. نقدهای خیلی خوبی ازش شده البته

زندگی ابوعلی سینا و ابوریحان بیرونی دکتر حسابی دانشمندایی بودن که این تابستون خوندم . کلیله و دمنه ه ...

اتفاقا چند روز پیش داشتم فکر می کردم چقدر دلم می خواد داستانای کلیله و دمنه رو بخونم