شاید باورت نشه ولی اگر پسر من یک روز این کار رو بکنه همینو میکنم براش نقطه رشد برای پول در آوردن میدونم چقدر متنفری از این وضعیت دیدن شرمندگی بابات حس خیلی بدی بهت داده ولی به خواهرت به چشم دزد نگاه نکن به چشم یه نوجوان نگاه کن که برای پوشش دادن لذت هاش یک راه حل پیدا کرده درسته این راه حل اشتباهه ولی با یه کم چکش کاری قابلیت رشد و شکوفایی رو میشه توش زیاد کرد
ببین چند تا مفهوم باید به خواهرت منتقل بشه
اولا همدلی همدلی یعنی احساست رو درک میکنم و کنارت هستم
بچه باید بتونه احساس دیگران رو درک کنه یعنی براش مهم باشه اگر من این کار رو بکنم چقدر خانواده م اذیت میشن پس برای اینکه بتونه این مهارت رو به دست بیاره حتما با خودش باید همدلی بشه
پس بهش بگو درک میکنم چون دوستات فلان برند از فلان رژ رو داشتن تو هم دوست داشتی که داشته باشی خیلی برات لذت بخش هست که این گردنبند رو بخری میفهمم ولی فلانی ما بر اساس نیاز مون خرید میکنیم نه دلخواه مون
نیاز یعنی چیزایی که اگر نداشته باشیم به مشکل برمیخوریم
هر چیزی که نیاز داشته باشیم میره توی لیست خریدمون و واسش برنامه میریزیم که تهیه کنیم هر چند وقت یک بار هم برای خرید های دلخواه مون هزینه میکنیم
حالا باید بهش مهارت همدلی رو یاد بدی ، به نظرت بابا وقتی نمیتونست برای خونه و خرید های ضروری هزینه کنه چه احساسی پیدا میکرد ؟ شرمنده میشد درسته ؟
به نظرت چی کار میشه کرد که این مسأله حل بشه ؟
بذار خودش راه حل بده
بعد از این کلمه ها استفاده کن :با این کار اعتماد کردن بهت سخت شد این کار حس بسیار بدی به دیگران میده مثل این میمونه که من بیام بدون اینکه از تو اجازه بگیرم وسایلت رو بردارم اگر یه روز بفهمی فلان وسیله محبوبت نیست چه احساسی پیدا میکنی ؟ اگر نیاز بهش داشته باشی و بخاطر اینکه نداریش مجبور بشی از معلمت عذرخواهی کنی چی؟ چه احساسی پیدا میکنی؟ الان بابا دقیقا همین احساس رو داره
بعد هم از همین موقعیت میشه کک پول در آوردن رو انداخت به جونش پس مهارت دوم ایجاد ذهنیت اقتصادی و رشد مالیه
کارکردن بچه ها توی دوره نوجوانی بسیار براشون جای رشد و شکوفایی ایجاد میکنه
همین الانش محل درآمد هر دو تا پسر من مشخصه یه دفتر واسه یه پسرم زدیم دفتر دوم رو هم داریم تاسیس میکنیم از الان درآمد خودشون رو دارن ولی ما هرگز قرار نیست بهشون بگیم که این شغل و این محل درآمد حاصل آماده رو شما دارید بلکه از سن کم میفرستم شون کار کنن پسرم الان پنج سالش هم نشده ولی از ده سالگی دیگه کک پول در آوردن رو میندازم به جونش درآمدش هر چی هم باشه توش دخالتی نخواهم داشت فقط به مرور تصاعدی کردن پول رو بهش یاد میدم
شما هم به خواهرت کمک کن هر چیزی که دوست داره یا توانمندیش داره رو بهش کمک کن بتونه ازش پول در بیاره مثلا میتونه تل یا دستبند درست کنه به دوستاش بفروشه به فامیل بفروشه کمکش کنین با کیفیت درست کنه که واقعا فعل خرید اتفاق بیفته یعنی اگر مثلا تل درست میکنه مهارت چسب زدن و اصولی درست کردن رو بهش یاد بدید تمیز بودن کار رو بهش یاد بدید کم کم بتونه پول در بیاره اگر نه کارهای سیستمی یادش بدید زبان موسیقی هر چی که بلده رو کمکش کنید ازش پول در بیاره الان بهترین موقعیته برای اینکه این رشد توش اتفاق بیفته