دو سۆال است که تقریباً همه کودکان زیر هفت سال را گیج میکند (یعنی کودکانی که هنوز به مدرسه نمیروند). این دو سۆال عبارتند از:
۱- بچه چگونه درست میشود؟
۲- بچه چگونه به دنیا میآید؟
توصیه میشود که ابتدا نظر خود کودک را بشنویم و آنگاه تفسیر خودمان را بگوییم. توضیح ما باید از واقعیت دور نباشد، اما لازم نیست که توضیح کاملی هم درباره یک ارتباط جنسی به او بدهیم. باید مراقب باشیم که پاسخ ما بیش از حد نباشد چون در این صورت باعث بیداری زودرس جنسی در او میشود.
گاهی هر پاسخی که میدهید خود یک سۆال دیگر ایجاد میکند، در این صورت باید این گفتگو را مدیریت کنید. به هیچ وجه نگذارید فرزندتان احساس کند شما دستپاچه شدهاید. با این موضوع عادی برخورد کنید.
برای مراقب جنسی از فرزندتان تفاوت تماس خوب و بد را به او بیاموزید
تماسهای خوب:
بغل کردن
گرفتن دستها
نوازش کردن موها برای ابراز لطف
بوسیدن معمولی به شیوه اقوام و نزدیکان
ضربه ملایم به پشت برای تحسین و تشویق
معاینه توسط پزشک
تماسهای خوب و بد را براي مراقبتهاي جنسى به فرزندتان بياموزيد:
📍تماسهای مشکوک:
نیشگون گرفتن
قلقلک و لمس نقاط خصوصی بدن
دستدان همراه با نیشگون گرفتن دست
مالیدن پشت و کمر
بغل کردن طولانی مدت
⭕️ تماسهای بد:
نیشگون گرفتن پاها و وسط پاها
نوازش ناحیه تناسلی
مالیدن پشت و کمر یا هر نقطه از بدن به پشت و باسن
دست زدن به ناحیه تناسلی و سینهها
مامان بابا من چطوری به دنیا اومدم؟
به بچههای کوچکتر میتوانید پاسخ دهید: ما از خدا خواستیم و خدا هم تو را به ما داد. در شکم مادر رشد کردی و بعد از مدتی در بیمارستان، تو را بیرون آوردند. اما وقتی بچهها بزرگتر میشوند، این پاسخ برایشان قانع کننده نیست. ممکن است بپرسند: من چگونه وارد شکم مادر شدم؟
میتوان جواب داد: وقتی پدر و مادر میخواهند که بچهای داشته باشند، سلولی از بدن پدر به سلولی در بدن مادر میپیوندد، و آن وقت رشد بچه شروع میشود. وقتی بچه به اندازه کافی بزرگ شد، از شکم مادر بیرون میآید.
گاهی این گفتگو به همین جا ختم نمیشود و سۆال بعدی کودک شاید همان چیزی باشد که مایه وحشت والدین است: «سلول پدر چطور وارد بدن مادر میشود؟» بار دیگر، ابتدا باید از کودک سۆال کنید که نظر او چیست؟ احتمالاً با نظریههای جالب کودک مواجه خواهید شد: بابا دانه را در شکم مادر میکارد، خانم دکتر دانهای را با جراحی میکارد درون شکم مامان.
سۆال بعدی که ممکن است از ذهن کودک خارج شود، این است که: «تو و بابا چه وقت قصد دارید بچه درست کنید؟»، برای این سۆال برخلاف تصور ما، جوابی ساده کافی خواهد بود: «مادرها و پدرها به یکدیگر عشق میورزند و میخواهند بچهای داشته باشند تا به او هم عشق بورزند.»
💕💕💕
@childpsychology
🔴عضويت 👇
https://telegram.me/childpsychology