2777
2789
عنوان

ویروس HTLV01

2743 بازدید | 14 پست

ویروس انسانی لنفوتروپيك سلول تی نوع يك» با نام اختصاری HTLV-1، ویروسی است که سلول های لنفوسيت T(نوعی از گلوبول های سفید خون) را درگير مي كند. نام دیگر این ویروس، «لوسمی حاد سلول های T» است.

دلايل ایجاد این ويروس خونی و موذی كه برخی آن را ايدز جهش يافته و عده ای ديگر آن را يك مهمان ناخوانده اما بی آزار می دانند، هنوز ناشناخته است.

این بیماری، در ابتدا به عنوان نوعی از ام. اس (MS) شناخته شد، اما پس از آن به نام ایدز خراسانی شهرت یافت که البته این نیز ایده ای کاملا اشتباه بود، چرا که ویروس اچ. تی. ال. وی. وان (HTLV-1) باویروس اچ آی وی (HIV) یا همان بیماری ایدز کاملا متفاوت و بسیار کم خطر تر از آن است. مثلا ویروس اچ. تی. ال. وی. وان فقط در تا 5 درصد از افراد مبتلا، آن هم در مدت بسیار طولانی (بین بیست تا سی سال) ممکن است عوارض خاص ایجاد کند.

این دو ویروس، تنها از نظر خانوادگی، منشاء یکسان دارند.

علائم بیماری

بخش عمده ای از بیماران آلوده به ویروسHTLV-1، هیچ علائمی از خود بروز نمیدهند و تا آخرعمر زندگی سالمی دارند.

تنها افرادی که برای اهدای خون به بانك خون مراجعه مي كنند، چنانچه ناقل ويروس باشند، از طریق غربالگری متوجه وجود اين ويروس می شوند كه معمولاً برای كسانی كه HTLV-1 مثبت دارند، فرم هایی صادر می شود كه جزو ناقلين سالم تا آخر عمرشان مراقبت می شوند.

در بخش دیگری از بیماران مبتلا به ویروس، التهاب نخاع (میلوپاتی) رخ می دهد که این پدیده در اثر تهاجم سلول های دفاعی بدن (لنفوسیت ها) و سایتوکائین های مترشحه از سلول های ایمنی رخ می دهد.

سلول های آلوده به ویروس طی پدیده فوق، تخریب شده و در نتیجه باعث تخریب سلول های عصبی نخاع می شود.

با درگیری نخاع، اندام های تحتانی قدرت و انعطاف پذیری خود را از دست می دهند.

علایم بیماری معمولا در سنین بین 30 تا 50 سالگی بروز می کند (در کودکی نادر است).

تکرر ادرار، اختلال عصبی حسی و از دست دادن کنترل ادرار نیز می تواند جزو علائم این بیماری باشد که در نهایت حرکت اندام های تحتانی را به دلیل درگیری عصب نخاع کمری دچار مشکل می کند. بنابراین این گونه بیماران در نهایت دچار اختلالات حرکتی شده و پاهای خود را روی زمین می کشند

بچه‌ها، دیروز داشتم از تعجب شاخ درمیاوردم

جاریمو دیدم، انقدر لاغر و خوشگل شده بود که اصلا نشناختمش؟!

گفتش با اپلیکیشن زیره لاغر شده ، همه چی می‌خوره ولی به اندازه ای که بهش میگه

منم سریع نصب کردم، تازه تخفیف هم داشتن شما هم همین سریع نصب کنید.

تاریخچه و شیوع بیماری

ویروس اچ. تی. ال. وی. وان اولین بار در سال 1980 میلادی در آمریکا و در آزمایشگاه دکتر گالو (Gallo)  کشف شد.

هم اكنون حدود 20 ميليون نفر در سراسر جهان ناقل اين ويروس هستند اما اين ويروس در برخي مناطق نظير جنوب ژاپن، کشورهای حوزه كارائيب، جزاير مالتينی، آمريكای جنوبی، آفريقای نيمه ‌صحرايی، برخي جزاير قاره اقيانوسيه و شمال شرق ايران شيوع بيشتری دارد.

در کشور ما نیز، استان خراسان رضوی، بومی ويروس HTLV-1 شناخته شده و شهرستان های نيشابور، مشهد، قوچان و سبزوار به ترتيب آمار بالایی را به خود اختصاص داده و بيشترين شيوع اين بيماری را دارند.

این ویروس در مشهد دارای 2.1 درصد، در سبزوار 1.6درصد و در نیشابور دارای 3 تا 5 درصد رشد بوده است.

به گفته محققان، وجود ويروس HTLV-1در ايران، برای نخستين بار در سال 1996 در يك شهروند مشهدی تشخيص داده شد.

با اين حال، شیوع اين ويروس در نقاط ديگر كشور مثل اروميه، چهارمحال و بختياری، بوشهر، اسلام آباد و كرج نيز مشاهده شده است.

انتقال این ویروس به سه روش امکان پذیر است:

از مادر به فرزند از طریق شیردهی (با 20 درصد ریسک)

تماس ج**ی  و به ‌طور شایع از مرد به زن

از طریق انتقال خون مثل تزریق خون آلوده یا سوزن آلوده به ویروس (40 تا 60 درصد)

البته باید دانست که اين ويروس فقط در كمتر از پنج درصد ناقلان، ايجاد بيماری كرده و با علائم عصبی و خونی ظاهر می شود كه اكثر آنان نیز در سنين سالمندی قرار دارند.

هرروز از اچ پی وی  اچ آی وی میشنویم واقعا ترسناکه و خسته کننده چقد کثیفی و مریضی زیاد شده  ...

این بیماری متفاوته با اچ آی وی و و اچ پی وی مطلب رو کامل مطالعه کنید پدر من 14 ساله به این بیماری اچ تی ال وان مبلاست

این بیماری متفاوته با اچ آی وی و و اچ پی وی مطلب رو کامل مطالعه کنید پدر من 14 ساله به این بیماری اچ ...

عزیز میشه بگید شما تا چه حد با این ویروس آشنایید ؟سوالی دارم

الهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
عزیز میشه بگید شما تا چه حد با این ویروس آشنایید ؟سوالی دارم

به خاطر اینکه پدرم به این بیماری مبتلاست راجبش زیاد تحقیق میکنم و باهاش آشنا هستم چه سوالی دارید ؟ خوشحال میشم راهنمایی تون کنم

به خاطر اینکه پدرم به این بیماری مبتلاست راجبش زیاد تحقیق میکنم و باهاش آشنا هستم چه سوالی دارید ؟ خ ...

سلام عزیزم من مادرم  مبتلاست خیلی حال روحیش خرابه میشه لطف کنی بهم بگی چیکار باید کرد ؟ درمان داره ؟ پاهاش کم کم داره  ضعیف میشه اگر ایدی بزاری ممنونت میشم یه جای دیگه بتونم صحبت کنم

این بیماری متفاوته با اچ آی وی و و اچ پی وی مطلب رو کامل مطالعه کنید پدر من 14 ساله به این بیماری اچ ...

سلام من یه سوال داشتم. راجب به htlv  الان مادرتون و شما هم این بیماری رو دارین 

سلام من یه سوال داشتم. راجب به htlv  الان مادرتون و شما هم این بیماری رو دارین

مادرم داره این بیماری رو چون یه دوره به پدرم آمپول اینترفرون تزریق میکرد واسه همین ویروس HTLV01 حواسش نبود سوزن سرنگ آلوده توی دستش رفت ولی خدا رو شکر زیاد اثر نکرده اما من این بیماری رو خدا رو شکر ندارم

و متاسفانه زمانی که کادر شریف درمان مردم را از این موضوع مطلع می‌کنند به کادر حمله می‌کنند و در بیمارستان عربده می‌کشند و کادر درمان را مورد تهاجم شدید و وحشتناکی قرار می‌دهند هر روز این مسئله حمله ور شدن بعضی افراد به کادر مشاهده میشه و تموم شدنی نیست 🤕

مادرم داره این بیماری رو چون یه دوره به پدرم آمپول اینترفرون تزریق میکرد واسه همین ویروس HTLV01 حواس ...

مگه از راه جنسی منتقل نمیشه چون گفتین مادرتون از سرنگ الوده گرفته چون شنیدم از راه جنسی هم منتقل میشه