2777
2789
عنوان

بهترین کتابهایی که خوندیم ...

| مشاهده متن کامل بحث + 209749 بازدید | 5967 پست
ساجی جون مرسی از کتابایی که معرفی کردی. بیشتر دلم میخواد اینجا با هم کتاب بخونیم و درباره ش حرف بزنیم. صبر کن ببینم بازم کسی پیدا میشه. اون وقت با هم یه کتاب رو انتخاب می کنیم و می خونیم.
"کوری" فوق العاده است. شاهکاره. هر کی نخونده ضرر کرده. من با ترجمه مهدی غبرایی خوندم. از کتابای دیگه "ساراماگو" که خیلی خوشم اومد "دخمه" بود.
30193986996830905262.jpg
بادبادک باز رو هم نمایشگاه پارسال خریدم ولی از همون موقع امانت دست یکی از دوستامه و فکر کنم هنوز نخونده که نیاورده

بچه ها چند وقت پیش اتفاقی یه کتابی به چشمم خورد به اسم " احتمالا گم شده ام" از "سارا سالار". یه کتاب کوچیک 140 صفحه ای. از سبکش خوشم اومد. داستان یه زنه که داره خاطرات کودکی و نوجوانیش رو مرور میکنه و توی تمام خاطراتش دختری به نام گندم وجود داره و در آخر داستان می بینیم که گندم کسی نیست جز ... !!! به نظرم کتاب خوبی بود و بین رمان های جدید حرف برای گفتن داشت.
27291724659042909867.jpg

بچه‌ها، دیروز داشتم از تعجب شاخ درمیاوردم

جاریمو دیدم، انقدر لاغر و خوشگل شده بود که اصلا نشناختمش؟!

گفتش با اپلیکیشن زیره لاغر شده ، همه چی می‌خوره ولی به اندازه ای که بهش میگه

منم سریع نصب کردم، تازه تخفیف هم داشتن شما هم همین سریع نصب کنید.

بچه هایی که به نمایشنامه و فیلمنامه علاقمندند نمایشنامه های بهرام بیضایی رو از دست ندید. محشرن. نثرش اینقدر جذابه که آدم از خوندن شون سیر نمیشه. به نظرم بهترین نمایشنامه هاش اینان:سهراب کشی، ندبه، مجلس قربانی سنمار، دیباچه نوین شاهنامه، سهراب کشی (که البته این دو تای آخر فیلمنامه است)، شب هزار و یکم
و "مرگ یزدگرد" که شاهکار بیضاییه.
ریشه اکثر کارهاش تاریخی یا اسطوره اس. بعد یه سری اتفاقات و دیالوگها رو به اصل داستان اضافه میکنه که قسمت خوب داستان همین جاست. وگرنه همه میدونیم که تاریخ میگه مثلا یزدگرد آخرین پادشاه ساسانی وقتی داشت از مقابل سپاه اعراب فرار میکرد به دست یه آسیابان کشته شد. اما اون چه نمایشنامه رو خوندنی می کنه صحنه های دراماتیک و دیالوگهاییه که بین یزدگرد و آسیابان و همسرش اتفاق می افته.به نظرم بهترین کارش همین سناریوئه.
83763843305565635505.jpg
بچه ها از عباس معروفی کتاب "سمفونی مردگان" رو حتما اگه وقت کردید بخونید. کتابهای معروفی اکثرا حول محور اسطوره ها می چرخه. مثلا همین کتاب در اصل به اسطوره برادرکشی مربوطه. برادرکشی یادتونه که از کجا شروع شد؟ توی اسطوره آفرینش وقتی که قابیل برادرش رو کشت. همین اسطوره دستمایه شده برای نوشتن داستان و ساختن فیلم. توی این داستان هم چنین اتفاقی قراره بیفته بین دو برادر به نامهای اورهان و آیدین. داستان اینقدر جذاب و زیبا روایت شده که از خوندنش خسته نمیشید. نکته جالب اینجاست که این رمان 350 صفحه ای توی چند بخشه که هر بخش رو یکی از شخصیتها روایت میکنه. یعنی شما در جریان یک اتفاق واحد قرار میگیرید اما از زبان چند شخصیت: مثلا یک بار داستان رو از زبان خود نویسنده می شنوید یک بار از زبان آیدین و یک بار از زبان آیدا خواهرشون و .... در واقع زاویه دید توی بخش های مختلف تغییر میکنه. البته این تکرارها اصلا خسته کننده نیست برعکس هر بار با زوایای جدیدی از داستان روبرو میشید. خوندنش رو بهتون توضیه میکنم.
11505824244213782295.jpg

یکی دیگه از کتابهای عباس معروفی که بر اساس اسطوره برادرکشی نوشته شده کتابیه به نام ?فریدون سه پسر داشت? که خودم هنوز این کتاب رو نخوندم. ولی با توجه به بقیه کتابایی که ازش خوندم مطمئنم این یکی هم ارزش خوندن داره.
نام کتاب نویسنده صفحه

معرفی سبک رئالیسم جادوئی 8
زن وانهاده سیمون دوبوار 10
وقتی نیچه گریست اروین یالوم 14
چراغها را من خاموش میکنم زویا پیرزاد 19-15
خرده جنایتهای زناشوئی اریک امانوئل اشمیت 25-21
کیمیا خاتون (داستانی از شبستان مولانا) سعیده قدس 26،25،9،4
زمانی برای گریستن نیست جوی فلدینگ 30-29
معرفی تعدادی از مترجم ها 31
صد سال تنهائی گابریل گارسیا مارکز 33-32
معرفی تعدادی از زنان نویسنده ایرانی 34
لیستی از کتابهای معرفی شده در تاپیک 35
قلعه حیوانات جرج اورول 36-35
مرگ کسب و کار من است روبر مرل 62-54
فریدون سه پسر داشت عباس معروفی 74،70،69
مترجم دردها جومپا لاهیری 90،81،75
بی شعوری خاویر کرمنت 102-99
زمانی برای زن بودن آلیسون پیرسن 96
جان شیفته رومن رولان 89
مورتالیته و جیغ سیاه زویا طاووسیان 103
معرفی و بررسی همشهری داستان 110،103
مروری بر ادبیات روسیه 108
1001 کتابی که قبل از مرگ باید خواند 111
شازده احتجاب هوشنگ گلشیری 113-111
عطر سنبل عطر کاج فیروزه جزایری دوما 120
معرفی کتابهای رده سنی نوجوان 126
هرگز ترکم نکن کازئو ایشی گورو 128-127
اولین ماشین شرلی جکسون 128
خداحافظ گاری کوپر رومن گاری 135-129
دل سگ میخائیل بولگاکف 155-147
مروری بر فسلفه 162،161،158
مهمانی خداحافظی شیدا اعتماد 178-170و180
بادبادک باز خالد حسینی 182-181
مامان و معنای زندگی
مجموعه 6 داستان اروین یالوم
داستان اول:مامان و معنای زندگی 196-185
یک پست خاطره انگیز درباره تاثیر این داستان از خاله نیلو 197
داستان دوم :همنشینی با پائولا 208-199
داستان سوم:تسکین از نوع جنوبی 214-209و218-216
داستان چهارم:هفت درس پیشرفته سوگ 224-219
داستان پنجم:رویاروئی دوجانبه 226-225
داستان ششم :طلسم گربه مجار 229-227
مثل آب برای شکلات لورا اسکوئیول 246-244
در خت زیبای من 254-253
گپ و گفت درباره رمانهای عاشقانه :) 257-254
شیخی به زنی فاحشه گفتا :مستی!
هرلحظه به دام یک کسی پا بستی
گفتا شیخا! هرآنچه گویی ،هستم
اما تو؟چنان که می نمائی ،هستی؟
نمیدونم فیلم Lovely Bones رو دیدین یا نه؟ این فیلم از روی کتابی به همین اسم ساخته شده "استخوانهای دوست داشتنی". کتاب فوق العاده جذابیه. نمیدونم میشه بهش گفت جنایی یا نه. از بس صحنه های رمانتیک و زیبا داره آدم دلش نمیاد اسم جنایی روی کتاب بذاره. نویسنده ش "آلیس زیبولد"یا "سبالد"ه. من ترجمه فریده اشرفی رو خوندم ولی این ترجمه رو بهتون پیشنهاد نمیکنم. چون در ترجمه جملات طولانی یه کم ضعیفه و شما مجبورید برگردید بعضی از جمله ها رو دروباره از اول بخونید. ترجمه های دیگه ای هم توی بازار هست. داستان یه دختر نوجوونه که توسط مرد همسایه مورد ت.جا.و.ز قرار میگیره و کشته میشه. ادامه داستان توسط روح اون دختر نوجوون روایت میشه تا زمانی که قاتل به طرز عجیبی به سزای کارش می رسه. این وسط اتفاقاتی که برای اون خانواده می افته و رنجی که از قتل دختر می برن، اتفاقات و روابط بین دوستان اون دختر و درگیری های روحی که افراد اون خونواده دارن بیان میشه. کتاب رو وقتی بگیرید دستتون دیگه به سختی میتونید ازش بگذرید. روایت کتاب خیلی سرراست و مستقیمه. من اول کتاب رو خوندم بعد فیلمش رو دیدم. این به نظرم شیرین تره تا اینکه فیلم حاضر و آماده جلوی چشم آدم باشه.

30075028943969329886.jpg
72118441849790159065.jpg
نمایشنامه های اریک امانوئل اشمیت عالین
هکمچنین کارای ایبسن که خانه عروسکش رو احتمالا میشناسید
کتاب روشنفکران اثر پال جانسون درباره عده ای از مشاهیر وخویشتن حقیقیشون خیلی جالیه
مرشد ومارگریتای میخائیل بولگاکف
ممنون بهاره جون. بچه ها لطف میکنید درباره هر کدوم از کتابها یا هر کدوم که خودتون راحت تر بودید یه توضیح دو سه خطی هم بدید؟
مثلا من تا حالا کتابهای کوندرا رو نخوندم. کتاب "بار هستی" ش رو توی کتابخونه م دارم ولی هنوز نخوندمش. اگه یه کم درباره کتابایی که معرفی میکنید توضیح بدید ممنون میشم اینجوری بیشتر به هدف تاپیک نزدیک میشیم. بازم ممنون بهاره جون
خواهش میکنم
کتابهای میلان کوندرا اغلب راجع به مفاهیم فلسفی لابلای زندگی روزمره شخصیتها همراه با یه روانشناسی فوق العاده انسانی
من از خوندن تک تک کتاباش لذت بردم