سلام.
امیدوارم که روزهای پایانیِ بهار رو به آرومی سپری کنید.
اینجا کسی هست که طرفدارِ فرهنگِ ژاپنی باشه؟؟ من که خودم خیلی دوست دارم یکبار به این کشور برم.
چندسال پیش، یه مستند توی بیبیسی دیدم، خانومی که اونجا رفته بود میگفت ژاپن جاییه که هرکسی بیاد، تحتِ تاثیرِ فرهنگش قرار میگیره اما مردمش جوری تربیت شدند که هرجا برن، تحتِ تاثیر قرار نمیگیرند. فرهنگِ غنی، یعنی همین!
ژاپن با داشتنِ بیشتر از ۱۲۵ میلیون نفر جمعیت، جزوِ کشورهاییه که تونسته تعادلِ خوبی بین سنت و مدرنیته به وجود بیاره.
کتابی که امروز قصدِ معرفیاش رو دارم، ما رو با فرهنگ ژاپنی و سبکِ سالم زندگیِ اونها، آشنا میکنه.
اسمِ کتاب؟؟؟
ایکیگایی، رمز و رازِ ژاپنیها برای زندگیِ شاد و طولانی.
معنیِ ایکیگایی چیه؟؟؟ "شادیِ همواره سرگرمبودن"
دانشمندان به طولِ عمرِ مردمانی در روستایی در ژاپن شک کردند.
اکثر اونها بیش از صدسال عمر کردند.
وقتی مردم رو زیرِ ذرهبین بردند، به این دلایل رسیدند:
رژیمِ غذاییِ سالم
زندگی در طبیعتِ آزاد
نوشیدنِ چای سبز
ایکیگایی
بعد از تحقیقاتِ گوناگون دیدند که ای دلِ غافل! این مردم که اینجا هستند
دنبالهروی یه سری از سنتهای قدیمی هستند، رابطهی صمیمی و گرمی بینشون هست و باهمدیگه درحالِ شوخی و خنده هستند.
اون مردم یه جمله رو الگوی خودشون قرار داده بودند
با هرکس مانند برادر خود رفتار کن. حتی اگر تاکنون او را ندیده باشی.
این نشون میده که اونا خودشون رو بخشی از جامعه میدونند و از بچگی توی کارهای تیمی مشارکت میکنند.
ژاپنیها باور دارند که هرکسی یک ایکیگایی دارند.
ایکیگایی رو فیلسوفِ فرانسوی میگه:
دلیلِ بودن
ایکیگایی همون چیزیه که ما صبحها بخاطرش بیدار میشیم.
ما میشنویم که یک خانمِ ۸۰ سالهی ژاپنی، به تازگی لیسانسِ مهندسیِ صنایع میگیره...
این امید به زندگی از کجا میاد؟
از یک باور. که ژاپنیها میگن هیچوقت خودت رو بازنشسته نکن.
تا جایی که سلامتیشون اجازه میده، به کار و فعالیت میپردازند. خب، نظرتون چیه؟
یادمه توی یه کتاب درمورد افسردگی خونده بودم که اگر میخواین قدمی در جهتِ بهبودِ حالتون بردارید، باید دست به یک کار بزنید. تا ظهر توی رختخواب بودن، فایده نداره. (حواسمون باشه گرفتار اون روانشناسیِ زرد نشیم که میگه پاشو پنجرهها رو باز کن، به جهان بخند تا جهان به تو بخنده.)
توی این کتاب از خیلی از ویژگیهای خوبِ ژاپنیها گفته شده که کاش ما هم بتونیم ازشون درس بگیریم.
مرسی که این پست رو میخونید.
امیدوارم که همیشه سلامت و آروم باشید.
ارادتمند،لیپار 🌹🌹🌹