عزیزم من خودم سمنو درست نکردم اطرافیان درست کردن تا اونجایی که اطلاع دارم درست کردنش هم زمان بر و هم سخته به خاطر همین برا حاجت محال اصولا میپزن و آشنایانمون که برای حاجتشون سمنو پختن واقعا نتیجه دیدن .
یه نمونش همسایمون بود که پسرشون تصادف بدی کرد
تمام بدنش خورد شده بود دکترا امیدی نداشتن و دستگاه رو میخواستن جدا کنند که مادر همین پسر نذر سمنو میکنه تقریبا سه شب طول میکشه سمنو پخته بشه روز آخر پختش پسرشون به هوش اومد دیگه بعد از اون هر سال نذر سمنو میدن
روایت هست که هنگام پخت سمنو، حضرت فاطمه زهرا (س) آن شب به خانه می آید و در کار بهم زدن سمنو شرکت می کند.
برای تهیه سمنو نذری، نیت کرده و قرآن و دعا و نماز می خوانند و هنگام پخت این دسر بسیار صلوات می فرستند و بر این باورند که نباید افرادی که از نظر شرعی غسل به گردن دارند، در تهیه سمنو شرکت کنند. گندم نم دار را در اتاقی می گذارند تا جوانه بزند، سپس گندم جوانه زده را در هاون های سنگی می کوبند و آن را در دیگ روی آتش ریخته و روی آن آب می ریزند.
پس از پختن سمنو روی دیگ، یک سینی بزرگ قرار می دهند و اگر نذر به نیت امامان معصوم باشد روی سینی آیینه و قرآن قرار می دهند و دو رکعت نماز به نیت نذر میخواانند و مناجات با خدا انجام میدهند
در پخت سمنو نذری همسایه ها و آشنایان نیز شرکت کرده و اگر دعای آنها مستجاب شد، آنها نیز نذر سمنو می کنند