سلام. پسرم ۲ سال و ۲ ماهشه. چند وقتی هست که فهمیدم در برابر بچه های دیگه چه کوچیکتر و چه بزرگتر از خودش دفاع نمیکنه. مثلا وسیله ای که دستش هست رو میان راحت ازش میگیرن ولی اون فقط نگاشون میکنه خیلی از این موارد دیدم ولی من تا حالا هیچی نگفتم و فقط نگاه کردم نمیدونم باید چه عکس العملی نشون بدم.چه جوری یادش بدم از حقش دفاع کنه؟

اطلاعات تکمیلی

سن ۳۳ جنسیت زن شغل کارمند وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور خانواده و کودک

دوست عزيز و مادر گرامي سلام
معمولا كودكان اين گروه سني نه گفتن را شروع مي كنند و گاهي پيش مي آيد کودکانی که تک فرزند هستند به علت اینکه همبازی مناسب سن خودشان را ندارند اغلب نمی‌توانند از خودشان دفاع کنند و يا کودکانی که در انجام کارهای خود به مادرشان وابسته هستند به علت رسیدگی زیاد مادر استقلال فردی ندارند بنابراین قادر به  دفاع از خود نیستند؛
پيشنهاد ميكنم براي كودك داستانهايي را با اين مضمون تعريف كنيد و يا در هنگام بازي و نمايش عروسكي نمايش اون لحظه را بازي كنيد و در نمايش نشان دهيد به او كه وقتی کودکی به او زورگویی می‌کند باید به چشم کودک زورگو خیره شود و در آن وضعیت خیلی قاطع و کوتاه به او بگوید که من به تو این اجازه را نمی‌دهم که به من زور بگویی و این رفتار را  باید با فرزندانتان در خانه تمرین کنيد.
و همچنين ميتوانيد هنگاميكه ديديد به كودك زورگويي ميشود دلیل دعوا را جویا شوید و به فرزندتان یاد دهید چگونه با کودکی که به او زورگويي كرده است، برخورد کند.