دفاع نکردن پسرم از خودش

82 بازدید 1 تبادل تجربه

با سلام و عرض خسته نباشید

پسرم سه ماه دیگه تولد پنج سالگیش هست، مشکلی که داره اینه که به هیچ عنوان وقتی بچه ای اون رو میزنه نمی تونه بزنه یا فرار کنه، همون جا می ایسته و کتک می خوره، شخصیتا بسیار مهربان و منطقی هست. خیلی زود با بچه ها دوست میشه. اجتماعی و شاد هست. وقتی میگم چرا فلانی تو رو زد از خودت دفاع نکردی نهایتش میگه دردم نگرفت! یعنی حتی نمی خواد باور کنه که کتک خورده! در موارد شدید بغض می کنه و گریه کنان میاد پیش من، ولی خودش توانایی زدن نداره، آیا اعتماد به نفسش پایین هست؟ میگم چرا نزدی میگه مامانشون میاد منو دعوا می کنه میگم خب منم میام اونا رو دعوا می کنم و باز دفاع نمی کنه! سه و چهار سالگیش خیلی بهتر از الان بود. میدونم زدن متقابل کار درستی نیست ولی بچم دیگه بدجور تو سری خور شده!!! حتی بچه سه ساله اون دفعه تو پارک می زدش ، چیکار کنم?

اطلاعات تکمیلی

سن 32 جنسیت زن شغل خانه دار وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور کودک و نوجوان

سلام وقت شما بخیر
خلق و خوی بچه ها بسیار موضوع مهمی است ،احتمالا با ویژگی هایی که فرمودید فرزند شما خلق و خوی آرام و سازگاری دارد.
و نکته‌ی مهم این هستش که کودک را وادار به این نفرمایید که مخالف خلق و خویش عمل نماید .
برعکس باید راه‌های مقابله‌ای درست را به او یاد دهید ،علت حتی زدن کودکان دیگر هم نداشتن مهارت‌های ارتباطی مناسب است .
به او در قالب داستان حیوانات یاد دهید که ۳ سبک مقابله‌ای داریم ،لاک پشتی که موقع حمله دیگران فقط می ره تو لاکش پنهان می‌شه
گرگی که همیشه می‌پره و همه چیز رو می‌درد
و اما اسبی که آرام هستش،هیچ کس رو اذیت نمی‌کند ولی اجازه هم نمی‌ده دیگران او را آزار دهند.
در بازی با پاپت به او یاد دهید که چگونه موقع حمله‌ی دیگران باید مانع زدن شود.
صحبت مستقیم خیلی راه حل مناسبی نیست ،فقط به کودک احساس بی کفایتی می‌دهد.
ولی می‌توانید با او بازیِ سوال کنید تا خودش راه حل پیدا کند.
مثلا اینکه اگر یکی مامان رو بزنه چه کارهایی می‌توانم انجام دهم به نظر تو؟؟
هدایتش کنید که پاسخ کارآمد را پیدا کند.
و اگر مدتی این بازی ها و راهکارها را انجام دادید و در موقعیت قرار گرفت و نتوانست آنها را استفاده کند،اصلا ناراحت نشوید و به هیچ عنوان او را سرزنش نکنید ،خود سرزنش های والدین کودکان را دورتر می‌کنه از مقابله‌ی درست.
برای داشتن کودک با اعتماد به نفس باید او را آموزش بدهید و توانمند نمایید.
با سپاس

تجربه شما

بنطر من شما راه دیگه ای نشون بدید، بگید کسی میزنه، تو ازش دور شو و بگو دیگه باهات دوست نیستم و بازی نمیکنم و به مربی مهد یا به مامان بگو