مصرف سیگار و الکل در همسر

سلام. چند وقت هست که حس میکنم همسرم سیگار میکشه و این درسته. از بوی دهانش میفهمم چندبار داخل ماشین پیدا کردم و بهش تذکر دادم و اون هم به من قول داد که دیگه نمیکشه و باز میفهمم که سیگار میخره و با خودش میبره سرکار.هرکاری که شده انجام دادم ولی بازم پنهانی میکشه.و علاقه زیادی به مشروبات الکلی داره یک سال اول ازدواجمون میخورد ولی الان بخاطر من نمیخوره ولی خیلی دوست داره. چیکار کنم

اطلاعات تکمیلی

سن ۱۸ شغل آزاد
پاسخ مشاور

مشاور خانواده

سلام عزیزم، متاسفانه هیچ راهی وجود ندارد که شما بتوانید انجام دهید تا همسرتان دیگر سیگار نکشد یا مشروبات الکلی مصرف نکند تنها کاری که از شما بر میاید گفتگو کردن و ایجاد فضایی است که همسرتان بتواند به رفتار خودش بیشتر آگاه شود تا شاید تصمیم بگیرد این رفتار را تعدیل یا ترک کند!

گفتگویی صادقانه،  شفاف، صمیمانه و جدی  می تواند به شما کمک کند لازم است بدون خشم بتوانید با همسرتان در مورد افکار و احساسهایی که دارید  صحبت کنید یک زمان مناسب را برای این موضوع انتخاب کنید، مثلاً می‌توانید از همسرتان بپرسید من در مورد یک موضوع مهم  می خواهم با شما صحبت کنم چه زمانی یک ساعت فرصت داری و برای تو مناسب است؟

سپس در آن زمان که با توافق هم تعیین کرده اید در مورد این مسئله با هم گفت و گو کنید و اجازه بدهید همسر شما نظرات خود را در این باره راحت و شفاف بیان کند اگر نظر شما مخالف است میان صحبت ایشان نپرید و ابراز مخالفت نکنید  بلکه بعد از اتمام صحبت ایشان شما نظر خود را با دلایلی که دارید مطرح کنید گفتگوی سازنده نشانه ها و مواردی را لازم دارد که در حوصله این متن نیست اما پیشنهاد می کنم اگر در این زمینه احساس ضعف می کنید حتماً مهارت های ارتباط موثر را بیاموزید

و در نهایت باید بپذیرید همسر شما اجازه دارد رفتاری که فکر میکند مشکلی ندارد را انجام دهد، تذکر دادن یا کنترل شما هیچ فایده ای ندارد تنها کاری که میکند ایجاد فاصله روانی میان شماست و همینطور شما از جایگاه زن به خانم ناظم تبدیل میشوید و همه میدانیم که کسی علاقه ای به گذران وقتش با یک والد کنترلگر یا ناظم را ندارد! پس بپذیرید که شما با این فرد ازدواج کرده اید میتوانید به او فضا و زمان برای تغییر بدهید ولی صادقانه خدمتان عرض میکنم هیچ ضمانتی برای این موضوع در کار نیست ، برای پذیرش و انجام کارهای موثر میتوانید از یک روانشناس متخصص در حوزه ارتباطات کمک بگیرید.