سلام روزتون بخیر

۲ دختر ۷ ساله و ۳ دارم که اصلا با هم سازش ندارند، وقتی به نیاز های طبیعی دختر کوچکم میرسم دختر بزرگم ناراحت میشود هر چند مدتی است کمتر شده،سال قبل پی به اعتیاد همسرم بردم و در طول این یک سال بسیار دچار مشاجره با همسرم بودم تا اینکه اثرات پرخاش را در دختر بزرگترم دیدم به همین خاطر دیگر من فقط سکوت کردم تا حداقل در خانه آرامش داشته باشیم

اما پرخاشگری دخترم هنوز ادامه دارد

مثلا اگر مشکلی پیش بیاید و من با آرامش در حال توضیحم دخترم در جواب با داد زدن پاسخ میدهد و من هم به شدت عصبانی می‌شوم و تذکر میدهم که آرام صحبت کند

در ضمن همسرم هم این گونه هست در دعواها من آرام صحبت میکنم و ایشون داد و بیداد راه می‌اندازند میخواستم بپرسم این نوع واکنش ژنی است

یا به خاطر مشاجرات این اواخر و چه راه حلی پیشنهاد میدهید؟

ممنون

اطلاعات تکمیلی

سن 30 جنسیت زن شغل خانه دار وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور خانواده و کودک

دوست عزيز سلام

مطمئنن شما هم با جمله "کودکان آئینه رفتارهای والدین می باشند" آشنا هستيد؛ يعنی هر گاه از رفتارهای کودک خود آزرده خاطر گشتید به رفتارهای خود با همسرتان توجه بیشتری داشته باشید چرا كه بیشتر کودکان خشونت و رفتارهای خشن را الگو می گیرند و این الگو معمولا والدین هستند و از آنجايی كه شما توضيح داديد اين امر كاملا واضح است.

پيشنهاد ميكنم پیامدهای رفتار خشونت آمیز کودک را به وی توضیح دهند و مثلا به او بگویند که  تو با رفتار خشن دوست هایت را از دست می دهی و ممکن است در آینده فرد تنهایی شوی و نتوانی با دیگران تعامل داشته باشی و نمی توانی دوست پیدا کنی. اینکه این رفتار چه مشکلاتی برای خودش به وجود می آورد.

و از طرفی یکی از بهترین راه های تغییر مدل پرخاشگری کودک واگذاری مسئولیت هایی به کودک می باشد. برای این منظور برخی از کارهایی را که مورد علاقه کودک باشد به عنوان مسئولیت بر عهده او قرار دهید.

همچنين پيشنهاد ميكنم با کودکتان صحبت نمائید و آگاهی او را نسبت به رنجی که در اثر پرخاشگری او در افراد بوجود می آید را افزایش دهید.

و در نهايت سعی كنيد زمان بيشتری برای كنار او بودن تعيين نماييد تا كنار شما آرامش و امنيت بيشتری را تجربه كند و به او نشان دهيد كه برای شما باارزش و مهم است.