ارتباط چشمی کودک ۱۱ ماهه

سلام خسته نباشید

کودک ۱۱ ماهه من رشد حرکتی خوبی داره ، کلمه بابا رو میگه، آشنا و غریبه رو تشخیص میده خنده و قهقهه میکنه

فقط یه نگرانی دارم اینکه به اسمش برنمیگرده

البته رفتارش جوریه که انگار میفهمه ولی نگاه نمیکنه چون وقتی صداش میکنم دست از بازی میکشه و روشو یکم برمیگردونه سمت صدا ولی به من نگاه نمیکنه

و اینکه اصلا به صورت کسی نگاه نمیکنه فقط من و همسرم و مادربزرگاش اونم خیلی کم و کوتاه

میشه علت رو بگید😕

اطلاعات تکمیلی

سن ۲۶ جنسیت زن شغل خانه دار وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

کاردرمانگر جسمی کودکان

درود و سلام ، وقت خوش. شما در پرسش تان دو دغدغه را  در مورد فرزند یازده ماهه تان بیان کردید :

1. عدم واکنش مناسب به نامیده شدن

2. تماس چشمی نامناسب و کوتاه مدت

ولی موارد مثبت و ارزشمندی را نیز اشاره کرده اید:

1. تشخیص غریبه و آشنا و خنده و قهقهه ( رفتارهای آغازین ارتباط اجتماعی)

2. تکرار کلمات پیش زبانی (مرحله مقدماتی رشد گفتاری) نظیر بابا.

بنابراین باید برآیند این دو بخش را با هم در نظر بگیریم که نیازمند اطلاعات بیشتر و کاملتری از سیر مراحل رشد حرکتی neurodevelopmental milestone  نظیر رشد دور سر و وزن و ... و نحوه ی الگوهای حرکتی مثل تفاوت زاویه پاها و تنه و یا تفاوت ریتم الگوهای دست فرزندتان در هنگام سینه خیز یا چهاردست و پا رفتن می باشد و همچنین باید بررسی دقیق تری از محیط و فضای رشد فرزندتان یعنی خانه ی شما در خصوص مواردی نظیر جو شادی و هیجانی خانه ی شما، مدت زمان حضور همسرتان و ارتباط کلامی با یکدیگر، میزان رفت و آمد اجتماعی شما با سایرین و اطرافیان، میزان حضور و مشارکت اجتماعی شما در تئاتر و کنسرت و بازارهای سنتی و ... ، وجود همتایان و همسالان، وجود فرزند بزرگتر در خانه، میزان استفاده از رادیو و نمایشنامه های صوتی، میزان استفاده و تماشای کارتون فرزندتان در کنار شما، نوع اسباب بازی های مورد علاقه فرزندتان صورت پذیرد و در پایان باید به مهمترین نکته باید اشاره نمود و آن هم اینکه رفتارهای هیجانی و کلامی شما در هنگام تغذیه کودکتان می باشد.

واکنش و پاسخ دادن به نام به صورت برگشتن به سمت مخاطب و همچنین نگاه چشمی مدت دار حاکی از ‏رشد ابعاد ‏مختلفی است که عبارتند از رشد ادراکی و شناختی فرد از خویشتن خویش یا ‏Awareness ‏ ، ‏تمییز حس ‏شنوایی، توانمندی ادراک بینایی-فضایی می باشد.

در مجموع با توجه به اینکه کودک شما مقداری از هر دو علامت را نشان میدهد، توصیه می شود و بهتر است تا پزشک متخصص کودکان متبحر در زمینه های رشدی، گفتاردرمانگر و یا یکی از همکاران کاردرمانگر(ارگوتراپیست) ایشان را بررسی دقیق نمایند و از نزدیک ویزیت کنند.  ‏با سپاس فراوان از پرسش ارزشمندتان *  سربلند باشید.