درمان سپتوم ناقص مادرزادی و پولیپ

با سلام خدمت مشاور محترم

من 34 سالمه و چهار سال پیش برای بارداری اقدام کردم. تمام آزمایشاتم نرمال بود همسرم واریکوسل خیلی خفیف داشت و داروهای تقویتی مصرف کرد. تا دوسال نتیجه نگرفتیم که دکترا پیشنهاد میکرو دادن. دوبار انتقال انجام دادم با جنین های کیفیت A اما هر دوبار ناموفق بود. بعد دکترم پیشنهاد هیستروسکوپی داد که مشخص شد من سپتوم ناقص مادرزادی و پولیپ داشتم همزمان با هیستروسکوپی برداشته شدن. طبق دستور دکتر قرار شد چند ماه استراحت کنم و برای انتقال بعدی آماده بشم اما دو ماه بعد از عمل بصورت طبیعی باردار شدم. ولی متاسفانه بدون هیچ علتی هفته 8 بارداری IUFD شدم. (هیچ داروی مث انوکسا و پروژسترون هم در طی بارداری استفاده نکردم). الان شش ماه از سقطم گذشته و 4 ماهه که اقدامم ولی باردار نشدم. سوالم اینه من چکار کنم دیگه واقعا موندم چی رو پیگیری کنم. از کجا دوباره شروع کنم؟ اگه مشکلم با برداشتن سپتوم حل شده چرا دوباره باردار نمیشم؟ آیا بازم لازمه برم تو فاز انتقال جنین؟ دیگه فرصتی برای صبر کردن ندارم چون سنم داره به 35 میرسه. ممنون میشم راهنماییم کنید

اطلاعات تکمیلی

سن 34 جنسیت زن شغل کارمند وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

متخصص زنان و زایمان

با سلام

اصولا سپتوم رحم موجب نازایی نمی شود . علل نازایی ممکن است مربوط به عوامل تخمک گذاری ، اشکال در لوله های رحمی و یا فاکتور مردانه باشد . با وجود ۴ سال نازایی و یکبار سقط و سن ۳۵ سال ، تکرار ivf برای شما اقدام منطقی هست ، قبل از شروع سیکل بعدی ، بررسی از نظر علل دو بار شکست میکرو قبلی توصیه می شود .