نخندیدن کودک 8 ماهه

نام ارسال کننده محرمانه می باشد 5418 بازدید 9 تبادل تجربه

سلام خدمت دکتر پیشیاره.

من دختری دارم که ۸ ماهه است. از ۴ ماهگی متوجه شدم که غان و غونش کم شده بود پرس وجو کردم گفتن احتمالا بخاطر دندون هست. دو سه بار هم متخصص اطفال بردم گفتن خانوم حساس نباش. قد و وزن و دور سرشم نرمال بود. گذشت و گذشت یک ماه دیگه دیدم کلا غان و غونش قطع شد سکوت مطلق شد. حتی نمیخندید به  زور میخندید اونم لبخند. یعنی بازیهاش همه بی صدا. حتی یه آااا هم نمیگفت. ۶ ماه و نیم شد این مسئله منو نگرانتر کرد بردم دکتر ایشون نوار مغز گرفتن و آزمایشات متابولیک و چند تا آزمایش دیگه هم انجام دادن که نتیجه همشون سالم بود.

تشخیص دکتر تاخیر بود....

شربت پیراستام داد...

اینم بگم که الان بچم ۸ماهشه و چهاردست وپا میره و ازجایی میگیره وایمیسه....

از۶ ماه و نیم که پیراستام رو میخوره خیلی تغییر کرده یعنی صدا درمیاره صداهایی مثل بووو باااا. ماااا. ععععمم.آاااا.

ولی هنوز مشکل ارتباطیش حل نشده همچنان با دیگران ارتباط نداره مثلا یکی میخندونش یا باهاش حرف میزنه فقط نگاهش میکنه و یکی میگیره بغلش همش پسش میزنه اون آدم وتو صورت اون آدم میزنه واصلا نمیخنده به آدما....

فقط با خودم و همسرم بازی میکنه ومیخنده اونم بازم از خنده هاش راضی نیستم خیلی کم هست....

و اینکه ارتباط چشمیش اینطور هست که مواقع شیر خوردن نگاهم میکنه مواقع بازی نگاهم میکنه مواقع درازکش نگاهم میکنه اما کوتاه هستش نگاهاش زیاد زل نمیزنه وزوم نمیکنه....مثلا درحد ۱۰ثانیه ای هست نگاهاش....

خیلی وقت ها فرار میکنه از بازی...دلش میخواد تنها بازی کنه انگار....

و اینکه قلقلکش میدم جیغ میزنه و بیتابی میکنه به جای خندیدن....

همش صورتشو محکم میماله به بدن من و جیغ میزنه و بی تابی میکنه... نق و نوق میزنه....

تمرینهای ارتباط چشمی رو هم انجام میدم بهتره. اما بازم ارتباط چشمیش با غریبه ها خوب نیست و در رابطه با ارتباط گیریش واقعا درمونده شدم. چه راهی هست که بتونم به فرزندم کمک کنم ازتباط بگیره با دیگران. هرچی میرم اینور اونور ساکت میشه تا بیاییم خونه.....

خواهش میکنم کمکم کنید....

اگه ایمیل دارید بهم بدید که بیشتر توضیحات بدم درباره اش....

اگر هم ایمیل  ندارید همینجا کمکم کنید....

اطلاعات تکمیلی

سن ۳۰ جنسیت زن شغل خانه دار وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

کاردرمانگر جسمی کودکان

درود و سلام ، وقت خوش. رشد کودک یک جریان مستمر و پیوسته است که بطور همه جانبه ابعاد مختلف را رشد می دهد و افت و اختلال در یک یا دو بنیان مهم میتواند سبب بروز اختلالهایی بشود البته در صورتیکه شدید نباشند و یا علائم زیاد و فراگیری نداشته باشند، با توجه به حجم بسیار عظیم و انبوه رشد نورونهای عصبی در سیستم عصب مرکزی(مغز)، بسیاری از این اختلالها بهبودی خودبخودی پیدا می کنند ولی نکته ی منفی و نگران کننده اینست که اگر منتظر این فرآیند بهبود خودبخودی بمانیم ولی این اتفاق رخ ندهد متاسفانه در پایان این دوره های بحرانی رشدی قرار خواهیم داشت و دیگر امکان بازگشت نخواهیم داشت و پروسه ی توانمندسازی رشد عصبی بسیار بسیار مشکل خواهد شد و نتایج حاصله هم قطعا کیفیت توانبخشی بهنگام و زودهنگام را نخواهند داشت و از طرف دیگر به تعداد جلسات بیشتر و دوره های زمانی طولانی تری نیاز خواهیم داشت که بالطبع مستلزم صرف هزینه های بالاتر خواهد بود.

یکی از دلائل کاهش صدا سازی و یا به اصطلاح قان و قون کودک میتواند مرتبط با سیستم تعادلی و همکاری آن با سایر سیستمها نظیر حس عمقی در افزایش طول مدت نگاه و تماس چشمی باشد. پیآمد این امر کاهش روابط اجتماعی است و تمایل به ماندن در یک جا و پرهیز از بازیهای پرتحرک یا بازیهای چند نفره. هر چند در مداخلات نوین و خاص رشد کودک باید بافتار Context محیطی کودک شامل میزان هیجان و شور و نشاط خانواده، استفاده از پردازش های صوتی بدون همراهی با تصویر (رادیو)، محیط جذاب و دارای پویایی کامل، روابط اجتماعی مستمر با خانواده و اقوام و دوستان و ... را نیز بررسی کامل نمود.

البته گزارش شما  در مورد فرزندتان شامل پرهیز از در آغوش گرفته شدن ( اختلال رفتارهای اجتنابی در مورد حس عمقی) همراه با مالیدن صورت خود به اشیای مختلف ( اختلال رفتارهای حس جویی به دلیل بالا بودن آستانه ی ثبت تحریک حسی در مورد حس لمسی) می باشد که از حس های ترکیبی نظیر قلقلک نیز اجتناب می کند و در حال حاضر سیستم عصب مرکزی ایشان توان پردازش این اطلاعات حسی و قابل استفاده نمودن آنها در جهت پاسخگویی به تحریکات محیطی (یکپارچه نمودن حس ها: یکپارچگی حسی در دوران رشد کودک ) را ندارد و همانطور که در مطالب بالا ذکر گردید (پیشگفت)، هم میتوان با استفاده از مداخلات طبقه بندی و کلاسه بندی شده ( در این کودکان باید مراقب تحریکات زیاد و غیر مترقبه و شدید بود تا خدای ناکرده سبب بروز حالات تشنجی نگردد، لطفا در این زمینه به پاسخهای اینجانب در مورد تشنج مراجعه فرمایید) بر مبنای رویکرد یکپارچگی حسی  اقدام نمود که در این روش در سنین پایین و اختلالات خفیف تمریناتی را بطور مشاوره ای و ماهانه یکبار به خانواده آموزش می دهیم تا در منزل انجام بدهند و در صورت عدم روند بهبود بطور هفته ای یکبار مراجعه به کاردرمانی کودکان انجام خواهد شد و حالت دوم هم اینست که میتوان منتظر روند بهبودی خودبخودی رشد سیستم عصبی مرکزی بود البته باید خطری را هم که در بالا گفتم در نظر گرفت.

سپاس فراوان از پرسش ارزشمندتان*  سربلند باشید.

تجربه شما

اینجوری که از بچت صحبت کردی خیلی به دلم نشست چقدر قشنگ توصیفش کردی ان شالله درپناه خدا صحیح وسالم رشد کنه و بزرگ بشه احساس میکنم وروجک یکم مغروره همین زیاد حساس نباش.

به نظرم من بچه در حال دندون درآوردنه کلافه ست و دوست داره کسی بهش ور بره همین

ناشنوایی، کم شنوایی و اوتیسم رو بررسی کنید.

خوب خندش نمیگیره 😁😁😁😁

دختر منم همینطور البته 1 سال و نیمشه

کوچکتر که بود ارتباط چشمی برقرار نمیکرد نمیخندید صدا در نمیاورد دائم در حال غر زدن بود که همچنان ادامه داره

اصلا ارتباط خوبی با بقیه نداره و حرف فقط در حد ماما گفتن نگاهم هم نمیکنه هر چی صدا میزنم میدونه صداش میزنم خودشو میزنه به اون راه محل نمیده دکتر بردمش گفت باید پیش هم سن و سالاش ببریش بیشتر ارتباط داشته باشه بعد از دو ماه بیارینش ببینیم پیشرفت داشته یا نه

@فاطی19

سلام ، لطفا درخواست دوستی من رو بپذیرید ، دختر من هم نوزده ماهشه و این علایم رو داره ، شاید بتونیم کمکی بهم بکنیم

پیگیر باش بیخیال نشو . شاید گوشاش ضعیف میشنوه

دختر من تا یک سالگی قشنگ روی سایلنت بود. عین یک یه مجسمه کارش فقط زل زدن بود. الان نیم وجبی سه سالشه بیا ببین چه زبونی داره .دیوار صاف بالا میره. فکر کنم شما زیادی حساسی

 مشکوک به اتیسمه پی گیری کنید البته من فقط حدسم رو گفتم زودتر اقدام  کنید تا درمان شروع بشه. یکی از مراحل رشد کودک خندیدن و توجه به محیطه

آیا بچم اوتیسمه 😢😢😢

@71mahbano

عزیزدلم سلام

انشاءالله شفا و سلامتی کامل فرزندتون ...گفتی اوتیسم خیلی حالم بد شد. فدات بشم دکتر نگفت که تشخیصش اوتیسمه. پس نگران نباش با امید و تلاش خوب خوب میشه انشاءالله

@71mahbano

جوابش خیلی پیچیده بود ولی تشخیص اوتیسم به این راحتی ها نیست و خودتو اذیت نکن ببرش متخصص جایی و باز مطمئن شو گلم ...اگه اتیسم بود که می‌گفت ولی فکر نکنم ان شاالله همه چی به بهترین نحو درست میشه و کوچولوت سالم و سلامته

@71mahbano

طب اسلامی درمان قطعی برای اتیسم داره

@راحله_بانوای

آره

@راحله_بانوای

میشه بگین راه حل طب سنتی چیه؟

پیش کی باید رفت؟