اختلاف فرهنگی با خانواده همسر

با سلام من ۱۰ ماهه که ازدواج کردم خودم متولد و ساکن تهران و کارمندم  و همسرم و خانواده اش یزدی و ساکن یزد. همسرم ده ساله یزد زندگی نکرده و با خانوادش کمی فرق داره، اختلاف فرهنگی ما بیشتر بخاطر نوع رفت و آمدها و نگرششون به مسایل مالی هست، از دوران نامزدی در همه مسایل مادی کم میذاشتن با اینکه وضع مالی نسبتا خوبی دارن و همه هزینه هارو اضافی و تجملات میدونستن حتی کادوهایی که در این دوران به عروس میدن، از همون مراسم نامزدی هم تو رفت و آمد بی ملاحظه بودن ، برای نامزدی قرار بود فقط  ۲ خانواده باشیم ولی ۳۰ نفر با فامیل اومده بودن بخصوص که ما مهمونی خاص رو مفصل میگیریم ولی اونا مهمونی هاشون خیلی پیش پا افتاده، تو تهران اکثرا خونه تازه عروس داماد نمیرن بیشتر مهمونی دعوتشون میکنن بخصوص که خونشون کوچیک باشه و پولدار هم نباشن، ولی خانواده همسرم چه اونها که یزد ساکنن چه تهران توقع داشتن من دعوتشون کنم و خواهرش از یزد بدون دعوت اومدن و موندن چند روز و بقیه هم قراره بیان تهران هم همه رو دعوت کردم و به بهانه های مختلف هم مهمونی عصرونه میان، الان هم همسرم عمل جراحی داشته مادر و خواهرش تصمیم گرفتن که بیان ازش مراقبت کنن در صورتی که مادرش هم بیماره و خواهرش پسر ۴ ساله شیطون داره و من باید تا عصر تو اداره با شرایط سخت کار کنم و بیام خونه هم از بیمار مراقبت کنم و هم از مهمان پذیرایی کنم اونم تو خونه کوچیک، بخاطر همین مقاومت کردم که بیان، چون اگر می اومدن واقعا اذیت میشدم و خانواده همسرم اصلا درکی از شرایط من ندارن چون همه خانمها خانه دار هستن و اهل پذیرایی خاص از مهمان نیستن و با این حال منو دعوت نمیکنن وقتی میرم یزد، ولی با این حال نمیدونم چیکار کنم که اشتباه نباشه

اطلاعات تکمیلی

سن ۲۹ جنسیت زن شغل کارمند وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور خانواده و زوج درمانی

هر خانواده‌ای به نوبه خود یک دولت کوچک هست که با روش خاص خود، با قوانین منحصربه‌فرد، با شیوه‌های تربیتی و شیوه‌های مقابله‌ای ویژه در برخورد با مشکلات به یقین طبیعی است وقتی اعضای دو خانواده‌ای که قوانین‌شان از زمین تا آسمان با هم متضاد و متفاوت است‌ بخواهند با هم وصلت کنند، مشکلاتی ایجاد شود.

بی‌تردید تلاقی این دو سیستم متضاد مشکلاتی را موجب می‌شود که دامن هر سه خانواده را می‌گیرد. هم خانواده دو نفره و هم خانواده همسران درگیر مسائلی می‌شوند که شاید پیدا کردن نقطه اشتراکی بین آنها خیلی سخت باشد.

 برخی از افراد هنوز بر حسب شنیده‌ها و دیده‌ها یا قالب‌های فکری و باورهای قدیمی‌شان، نگاه متعصبانه و سوگیرانه نسبت به اقوام همسرشان دارند و رابطه خود با آنان را شبیه کارد و پنیری می‌بینند که هرگز شایسته نیست کنار هم قرار گیرند.

 رابطه مادرشوهر و عروس و داماد و مادرزن یا باجناق‌ها و جاری‌ها ....داستانی قدیمی است که موجب حساسیت برخی از افراد شده و موجب تیرگی روابط آنان می‌شود.

این ذهنیت‌های از پیش تعیین ‌شده را از بین ببرید و افراد را براساس شخصیت و عملکردهایشان قضاوت کنید. احترام بیشترین چیزیه که خانواده همسرتان از شما می‌خواهند

 احترام گذاشتن هرگز به معنای غلام حلقه به گوش بودن نیست. بلکه برای برقراری ارتباط سالم با آنان در درجه اول بهتر است والدین همسرتان را مثل والدین خود ببینید، کسانی که نگاهشان به دنیا متفاوت از شماست. دوما بپذیرید اگرچه فرزندشان با شما زندگی می‌کند، اما جدا از آنها نیست و هنوز نسبت به او احساس نگرانی و مسئولیت دارند، بی‌تردید اگر خودتون رو جای آنها بگذارید قطعا می‌تونید معنای برخی از نگرانی‌های آنها را بفهمید و حرف‌های ناراحت‌کننده‌شان را زیر سیبیلی رد کنید.