تاثیر پذیری زیاد از محیط

سلام من ۱۹ سالمه و مجردم . من مشکلی که دارم اینه که خیلی تاثیر پذیرم و خیالاتی.

علایق و تنفرات بقیه روم تاثیر میذاره . اگه کسی بهم بگه از موی بلند خوشش میاد منم دو روز بعد از موی بلند خوشم  میاد  اگه کسی بگه از یک سبک خاص موسیقی خوشش میاد حتی اگه ازش متنفر باشم بعد از دو سه روز ازش خوشم میاد. نمیدونم با خودم چند چندم خودم رو گم کردم . تو زندگیم تنهایی رو حس میکنم از درس و دانشگام ناراضیم خانوادم  طرز فکر مذهبی و قدیمی دارن و خودم طرز فکرم جدید و بین این دو تا مرز گیر کردم اگه امروزی باشم میگم نکنه اشتبا کردم و اگه قدیمی رفتار کنم دلگیرم شبا آرامش ندارم و همش خواب میبینم‌ خانوادم اجازه بیرون رفتن نمیدن حتی مشاور هم نمیبرنم نمیدونم باید چیکار کنم؟ مدام به خودم شک میکنم به خواسته هام به نیازم که چجوری با رفتار بقیه عوض میشه خیلی خسته شدم نمیدونم باید چیکار کنم همش با خودم میگم ازدواج که کنم راحت میشم و آزاد ولی بعد که فکر میکنم میبینم حسرتای زندگیم تا ابد باهام هستن

اطلاعات تکمیلی

سن ۱۹ جنسیت زن شغل دانشجو وضعیت تاهل مجرد
پاسخ مشاور

مشاور خانواده

با سلام و احترام. دوست عزیزم مسئله ای که مطرح کردید به موضوع هویت یابی مربوط میشود. با توجه به سن و سالی که دارید این امری ست طبیعی. اما باید کم کم بتوانید خواسته ها و نیاز های خود را بشناسید و آنها را در اولویت قرار دهید. احتمالا شما دیگران را بیشتر از خودتان قبول دارید. به همین دلیل نظر های
انها بر روی شما اثر گذار است. اما باید بتوانید در کنار احترام گذاشتن به نظرات دیگران علایق خود را دنبال کنید. در مورد مسئله ای هم که عنوان کردید با ارزش های خانواده هم در تعارض هستیدو این بودن در تعارض حال روانی انسان ها را بد میکند.زمانیکه راهی که انتخاب میکنید, با شناخت همراه باشد به راحتی از آن مسیر منحرف نمیشوید و راه دیگر را دنبال نمیکنید. اگر چیزی را انتخاب میکنید باید به دنبال چرایی آن باشید  و بتوانید از آن دفاع کنید. ازدواج هم درمان این موضوع نیست.شما پس از ازدواج هم دچار این موضوع هستید. شک نکنید. پس درمان درحل کردن این موضوع است. سعی کنید دنیای درونی خود ر ا کشف کنید. به این صورت که توجه خود را به خودتان بیشتر کنید. یعنی خود آگاهی خود را بالا ببرید از اینکه از انجام چه کار هایی لذت میبرید. یا با شنیدن چه موسیقی ای حال خوب را تجربه میکنید. اینها میتواند به شما در شناخت بهتر خود کمک کننده باشد.با شناختن علایق و ویژگی ها و توان مندی ها ی خود میتوانید جهان بینی خاص خود را بسازید. آدمی تحت تاثیر دیگران قرار میگیرد که در درون چیزی از خود نداشته باشد. اما وقتی شما بتوانید با مطالعه و خود اگاهی جهان بینی خود را افزایش دهید اولین حرفی که از دهان بقیه خارج میشود را به راحتی نمیپذیرید و کمتر تحت تاثیر دیگران قرار میگیرید.  مطالعه کتاب های روانشناسی را فراموش نکنید. در زمینه عزت نفس و هویت یابی و مسائلی که به آن علاقه دارید حتما مطالعه داشته باشید.. شما با خواندن کتاب میتوانید جهان بینی خوبی پیدا کنید راجع به دنیا و جهان و انسان و در نهایت خودتان.  موفق باشید.