امکان بارداری با فیبروم تحتانی

با عرض سلام و خسته نباشید

من یک خانم ۲۸ ساله هستم. سال گذشته با وجود فیبروم ساب سروز ۷ سانتیمتری و دو فیبروم کوچکتر برای اولین بار باردار شدم که طی بارداری این فیبروم ها در قسمت سرویکس قرار گرفتند که تا انتهای بارداری فیبروم بزرگ به ده سانتی متر و فیبروهای کوچکتر به پنج سانتی متر رسیدند.

به علت وجود فیبروم ها پزشک معالجم به من توصیه کرد منتظر بروز درد طبیعی زایمان بشم که در صورت باز نشدن کانال سزارین شم. وضعیت جنین در سی و نه هفته سفالو اوبلیک بود. سی و نه هفته و چهار روزم بود که دردها و انقباضات منظم شروع شد. به بیمارستان مراجعه کردم. بعد از ده ساعت از شروع انقباضات کیسه آب در بیمارستان پاره شد و منجر به پرولاپس بند ناف و مرگ جنین شد.

الان دو ماه از این قضیه میگذره و من کم کم میخوام برای بارداری بعدی آماده شم. خواستم بدونم چه کار کنم که دوباره این بلا به سرم نیاد.

چون در بارداری قبلی پزشک ها منو به هم پاس میدادن، در صورتی در آخر سزارین من توسط رزیدنت سال چهار انجام شد که اذعان داشت عمل ساده ای بود.

پاسخ مشاور

متخصص زنان و زایمان

سلام. بسیار ناراحت کننده بود. متاسفانه پرولاپس بندناف کاملا تصادفی در برخی موارد رخ میدهد و گاهی نمیتوان در این موارد کاری کرد.

چون در بارداری بعدی سزارین خواهید شد و در وقت معینی بدون درد یا پارگی کیسه آب زایمان انجام خواهد شد، شانس تکرار ندارید. مگر با احتمال ضعیف شرایط اورژانس برایتان پیش بیاید.

درحال حاضر با توجه به اینکه سزارین شده اید توصیه میشود حتما برای ترمیم کامل رحم حداقل ۱۸ ماه صبر کنید و به این زودی اقدام نکنید. با توجه به اینکه زایمان بعدی شما هم سزارین خواهد بود قبل از اقدام حتما برای بررسی شرایط فیبرومها به پزشک مراجعه کنید.