شکست در کنکور و اعتماد به نفس

با سلام و عرض خسته نباشید من دختری 18 ساله هستم و امسال پشت کنکوری هستم به دلیل عدم موفقیت در کنکور اعتماد به نفسم خیلی خیلی کم شده البته قبل از اون هم تعریفی نداشت و مشکلی که دارم اینه که تا حالا با هیچ پسری ارتباط نداشتم و فکر میکنم یکی از دلایل کمبود اعتماد به نفسمم به همین برمیگرده همیشه گلایه مندم از زندگیم ولی در صورتی که دلم نمیخواد انقدر بی شوق و بی اعتماد بنفس باشم چون سلاح یک زن اعتماد به نفسشه همیشه از همه پسرا خجالت میکشم چون در گذشته حتما یک سوتی جلوی همشون دادم واقعا یادشون میفتم از خودم بدم میاد نمیدونم واسه این که خودمو دوست داشته باشم و از جوونیم لذت ببرم چیکار باید بکنم میشه راهنماییم کنید ممنون

اطلاعات تکمیلی

سن 18 جنسیت زن شغل دانش اموز وضعیت تاهل مجرد
پاسخ مشاور

مشاور خانواده

سلام
دوست خوبم متوجه احساسات منفی شما هستم

اولین نکته ای که باید بهش توجه کنی اینه که خوب بودن و دوست داشتنی بودن خودت رو منوط به موقعیت، رفتار، سطح تحصیلات، مقبولیت اجتماعی و ... ندونی
این رو بدونی تو هر آنچه که هستی بدون مشروط،  ارزشمندی و لایق بهترین ها هستی. چه کنکور قبول بشی یا نه. یا بتونی با جنس مخالف دوست بشی یا نه . خود خودت رو دوست داشته باش

ارتباط  برقرار کردن جزو یکی از مهمترین مهارتهای است که نیازبه یادگیری داره که قطعا با تمرین بهش دست پیدا میکنی.

برای کنکورت . فقط زمانی به گذشته نگاه کن که بخوای از تجربیاتت درس بگیری
برنامه ریزی مجدد کن طبق توانایی و زمانی که داری . خودت رو با نفر دیگه ای مقایسه نکن وای کی چی خوند من جا موندم .کی چی قبول شد من نشدم. هرکسه ای موقعیت متفاوتی داره و مقایسه کردن باعث میشه بدتر زمان تو رو از دست بدی و با حال بد درس بخونی . یک صفحه درس خوندن با انرژی بهتر از ده صفحه خوندن با زجر است.

 افکاری که در طول روز به سراغتون می آید رو بنویسید.ببینید چقدر از این افکار منفی و یا مثبت است چقدر واقعی ومنطقی است . با این کار به یه بینش دقیق در مورد خودتون میرسید. و بعد شروع کنید به تصحیح خطاهای شناختی خود .همونطور که خودتون هم میدانید با یه برنامه ریزی درست وخوب می توانید شروع کنید. مثلا متوجه شدم من در مورد شکست هام خیلی دارم اغراق می کنم دفعه بعدی می توانم منطقی تر به این موضوع نگاه کنم وبه غیر از خودم مسائل بیرونی هم در نظر بگیرم...همیشه خودتان را با خودتان مقایسه کنید. و با دست یافتن واجرا برنامه تون به خودتان پاداش دهید.
با خودتان مهربان تر باشید و ارزیابی منصفانه ای داشته باشید از خودتان.
یکی از روشهای افزایش اعتماد به نفس این است وانمود کنید اعتماد به نفس دارید حتی اگر ندارید. مثلا بررسی کنید ببینید چه خرابکاری های کردید در مقابل جنس مخالف تون . چه کار میتونید بکنید کمتر بشه . و طوری رفتار کنید که انگار خیلی خیلی اعتماد به نفس داری
تجسم سازی کنید واز تخیلاتتون استفاده کنید. پیش خودتون اتفاقاتی که دوست دارید رقم بخورد را قدم به قدم تجسم کنید.
علاوه بر آن سعی کنید روابط اجتماعی تان را هم مانند اطلاعات تان بیشتر کنید. افرادی که اعتماد به نفس ندارند خودشان را از دیگران پنهان می کنند. هرچقدر بیشتر با دیگران تعامل داشته باشید حس اعتماد به نفس تان قوی تر خواهد شد.

پیشنهاد میکنم کتاب ایجاد اعتماد به نفس به زبان آدمیزاد را مطالعه کنید