من خ از دیگران مشاوره میخوام.بسیار پیش اومده نظر خودم درسته و حتی مطمینم دیگران چیزی ندارن راهنمایی کنند ولی دوست دارم حتی شده به دیگران بگم چی تو فکرمه. حتی به اونایی که میدونم اصلا سر درنمیارن.از وقتی اومدم فضای مجازی دستم بازتر شده تا درباره تصمیمایی که میگیرم نظر همه را بدونم.اصلا با اینکه خودم وقتی میدونم کارم درسته برم و عمل کنم بیگانه ام.مدتها اون نفری که میخواستم همیشه نظرش را بدونم همسرم بود. حالا شده فضای مجازی.خودم فکر میکنم کمبود اعتماد بنفس رفتاری عامل این نظرخواهیه.میشه یک برنامه عملی بهم بگید تا غلبه کنم بر این رفتار که وقت منو میکشه؟
پاسخ مشاور

مشاور خانواده

سلام دوست عزیز همان طور که خودتان هم اشاره کردید بخشی از این رفتار برمیگرده به نداشتن اعتماد بنفس که راهکار درمانیش هم برمیگرده به اینکه مطالبی در مورد افزایش اعتماد بنفس رو مطالعه کنید ولی بخش دیگری از این رفتار بر میگرده به خودباوری شما شاید فکر کنید که خودباوری همون اعتماد بنفس هست لکن من از یک جنبه دیگه با شما صحبت میکنم شما چقدر خودت رو قبول داری؟ فکر میکنی ادم موفقی هستی؟ در کودکی مورد توجه بودی یا سرزنش و سرکوب شدی؟ همانقدر که از دیگران نظر میخوای در تصمیم گیری دیگران هم نظر میدی؟ ایا به این فکر کردی که اثرات این نظر خواهی ها همیشه مثبت بوده یا خیر؟ زمانی که به حرف دیگران کاری را انجام دادی تا چه حد موفق بوده ای؟ کمی به گذشته برگردید چون این رفتار در گذشته شما شکل گرفته .سعی کنید با افرادی که در گذشته شما را زیاد در تصمیم گیریها دخالت نمیدادند شروع کنید مثلا از موفقیت هاتون یا تواناییهاتون صحبت کنید. مشورت کردن رفتار پسندیده ایی هست ولی با کسی که در این زمینه تخصص دارد یا تجربه ای در گذشته داشته این با نظر خواهی فرق میکنه که کسی نظر بده شما باید از خودتان شروع کنید. کمک گرفتن از مشاور میتونه به شما کمک کنه تا بهتر خودتون رو بشناسید میتوانید در همین قسمت هم در مورد خودتان وتواناییهاتون صحبت کنید تا بعضی ویژگی های شما را با کمک همدیگر پر رنگ تر کنیم وبه خودتان نشان دهیم موفق باشید