درمان بدبینی

سلام

من احساس میکنم خیلی آدم بدبینی هستم همش منتظر اتفاقات بد هستم

مثلا وقتی همسرم و دخترم میرن پارک هزار بار تاکید میکنم دست بچه رو ول نکن یا میگم چشم ازش برندار یک وقت دخترمو می دزدن یا خدایی نکرده بهش دست درازی میکنن

یا مثلا وقتی همسرم دیر میکنه همش فکر میکنم نکنه تصادف کرده نکنه زبونم لال طوریش شده

یا اینکه وقتی دخترم سرما میخوره خیلی عذاب میکشم همش نگرانم که نکنه لاغر بشه نکنه ضعیف بشه وقتی نصف شب صدای سرفه کردن دخترمو میشنوم ناراحتی شدیدی در قلبم احساس میکنم انگار که قلبم فشرده میشه و احساس دل خفگی میکنم

همش به خودم میگم خب بچه مریض میشه دختر من که خیلی کوچیک و ضعیف نیست چند وقت بعد خوب میشه ولی بازم نمیتونم به ناراحتیم غلبه کنم

البته اینم بگم پدر و خواهر بزرگم هم دقیقا مثل من بدبین هستن

اطلاعات تکمیلی

سن ۲۳ جنسیت زن شغل خانه دار وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور خانواده

با سلام دوست عزیز درابتدا باید بهتون بگم لطفا هیچوقت به خودتون برچسب نزنید این مساله اصلا اسمش بدبینی نیست بلکه نوعی نگرانی هست برای توضیح باید بهتون بگم که ما دو نوع نگرانی داریم نگرانی واقعی و عینی که از اسمش پیداست یعنی مصداق عینی و بیرونی داره مثلا دکتر به فردی میگه شما قندت بالاست و باید پات قطع بشه این نگرانی یک نگرانی واقعی هست ولی نوع دیگه ای از نگرانی ،نگرانی های فرضی هستند یعنی احتمال به وقوع پیوستنشون بسیار کمه مثلا بیایید بررسی کنیم ببینیم چند بار همسرتون دیر کرده ؟شاید دهها بار و از این ده بار چند بارش واقعا تصادف کرده شاید هیچی یا یک بار پس ببینید احتمال درست بودن فکر شما ده به یک و یا حتی ده به صفر هست پس نوع این نگرانی نوعش نگرانی فرضی هست و قطعا این نوع نگرانیها رو نباید به هیچ وجه تقویتشون کرد درنهایت ازتون میخوام قبل ازاینکه درتله نگرانی بیوفتید ابتدا نوع اون رو‌مشخص کنید و با اینکار نگرانی فرضی رو خلع سلاح کنید و باعث قوت گرفتنش نشید.

موفق باشید