وابستگی پسرم به پرستارش

سلام. وقت بخیر

من پسرم هفت ماهشه و بنا به دلایلی مجبور شدم از ۴ ماهگی براش پرستار بگیرم. خانوم پرستار رو سالهاست که می شناسم و خیلی مهربون هستن. مشکل من و نگرانی من اینجاست که ایشون خیلی وابسته پسرم شده و خیلی به حرفشه و پسرمم همینطور. تا وقتی ایشون باشه اصلا تمایلی نداره بیاد بغل من، گرچه قبلا اینطور نبود و حتی پشت سرم گریه میکرد.

از یک طرف خوشحالم بابت اینکه ارتباط خوبی دارن و از طرفی نگرانم. اگر به هر دلیلی ایشون نتونه بیاد پسرم ضربه نمیخوره؟ البته ۵ شنبه و جمعه که نمی یاد رفتارش عادیه ( در حال حاضر)

من چیکار کنم که ایشون با من در تربیت پسرم هماهنگ باشه؟  مثلا همش بغلش میکنه در حالیکه روزهایی که ایشون نیست من میذارمش داخل تخت و با اسباب بازیاش بازی میکنه. یک زمانی رو اختصاص میدم به خلوت خودش و وسایلش ولی ایشون اصلا نمیذاره پسرم بشینه رو زمین و همش میگیره بغلش و قربون صدقش میره

یا وقتی بچه خوابه یک کوچولو چشماشو باز میکنه شروع میکنه باهاش حرف زدن و بیدارش میکنه در حالیکه روزهایی که ایشون نیست من مجددا میخوابونمش ایشون به من میگه بچه رو به زور نخوابون

خلاصه ممنون میشم راهکار بدین و بفرمایید این ارتباط میتونه آسیب زننده باشه به کودکم؟

اطلاعات تکمیلی

جنسیت زن وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور کودک و نوجوان

سلام؛ دوست عزیز توصیه ما به مادران این است که تا جای ممکن کودک خود را قبل از ۲سالگی به فردی دیگر نسپارند زیرا کودک تا ۲ سالگی به دلیل ایجاد دلبستگی به مراقبت و ماندن نزد مادر احتیاج دارد. اما با توجه به شرایط شما در صورت لزوم ساعات ماندن نزد فردی دیگر غیر از مادر باید به حداقل برسد. شما باید سعی کنید زمان‌هایی که کنار کودک دلبندتان هستید را به زمان‌هایی با کیفیت تبدیل کنید برای مثال زمان بیشتری را به بازی با کودکتان اختصاص دهید و او را در آغوش بگیرید تا کودکتان از نظر نیازهای عاطفی به مادر تامین گردد. اگر به این شیوه عمل کنید می‌توانید کمتر نگران وابستگی کودکتان به پرستارش باشید. همچنین در خصوص روش‌های تربیتی و برخورد با کودک باید بین شما و پرستار کودک هماهنگی صورت بگیرد. یعنی شما باید درباره نحوه تربیت و معیارهایتان با فردی که قرار است از کودکتان مراقبت کند صحبت کرده و او را درجریان بگذارید. پرستار کودک باید روش تربیتی خاص شما را بداند تا بتواند همگام با آنها پیش برود. اگر این هماهنگی بین شما برقرار نگردد، کودک دچار دوگانگی می‌شود و اگر به همین صورت پیش برود در آینده دچار مشکل خواهد شد. با بزرگ شدن فرزندتان با همین شیوه این تصور برایش پیدا می‌شود که پدر و مادرش بی‌جهت قصد آزار او را دارند و در عوض پرستار است که به او عشق می‌ورزد. به همین دلیل است که ما گاهی شاهد این هستیم که کودکانی که نزد پرستار نگهداری می‌شوند نسبت به والدین اصلی خودشان پرخاشگر می‌شوند و طاقت پذیرش حرف‌ها و قوانین آنها را ندارند چون نمی‌توانند این دوگانگی رفتار را هضم کنند. بنابراین هماهنگی میان این دو مراقب کودک بسیار لازم است تا هم کودک را از سردرگمی رها کند و متوجه کار درست از غلط شود و هم والدین را با مشکلات عاطفی با کودک‌شان درگیر نکند. پایدار و پیروز باشید.