بی انضباطی نوجوان 14 ساله

با سلام

پسری دارم ۱۴ ساله که واقعا بی نظمه اصلا نظافت نداره لباساش همیشه پخشه در اتاق کشو لباساشو مرتب میکنم تا میاد لباس عوض کنه کشو بهم میریزه . هر چی در هر جای خونه میخوره همونجا میمونه اینقدر بهش میگم چیزی که میریزی جمع کن انگار نه انگار که با اونم . با ملایمت صحبت میکنم میگه (خیلی ببخشید) داری خرم میکنی من خر نمیشم. با تندی حرف میزنم اونم صداشو بیشتر بالا میبره .به حرفهای پدرشم که اصلا اهمیت نمیده.

لطفا راهنمایی کنید میدونم تو سن بلوغه ولی من دیگه عاجز شدم نمیدونم چه کار کنم که حداقل کارهای خودشو انجام بده

اگه میشه چند راهکار بهم بگید ممنون میشم.

اطلاعات تکمیلی

جنسیت زن وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور تربیتی کودک و نوجوان

سلام.بچه ها در سنین 3-4 سالگی نظم و ترتیب را یاد میگیرند و این نظم و ترتیب در آنها نهادینه میشه. اگر در اون سن خودتون تمام کارهایش را انجام دادید و یا بی نظمی او در آن سن براتون مهم نبوده خودتون با دست خودتون باعث شدید که بینظم بار بیاد.

یادتون باشه فرزندتون در این سن نه با دعوای شما به حرف شما گوش میکنه و نه با نصیحتهای شما. پس دعوا و نصیحت را بگذارید کنار.

بهتر هست که یه تایم در هفته را با هماهنگی خودش به تمیز کردن اتاق اختصاص بدید. مثلا قرار بگذارید پنجشنبه ها صبح، فقط یک ساعت به تمیز کردن اتاق بپردازید. غیر از اون تایم حق غر زدن و نصیحت کردن و وارد حریم خصوصیش شدن را ندارید. سر تایمی که با هم توافق کردید وارد اتاق بشید و بهش کمک کنید تا با هم اتاق را مرتب کنه.در این تایم عصبی نشید و وقتی کار تمام شد کلی از مسئولیت پذیرش و از تمیزی اتاقش تعریف کنید. حتی میتونید دستمزدی را برای اینکار اختصاص بدید.