نحوه برخورد با کودکی که والدینش را کتک میزند

نام ارسال کننده محرمانه می باشد 161 بازدید 1 تبادل تجربه

سلام، وقت بخیر

پسر من 2 سال و هفت ماهشه حدودا یک ماهه که اطرافیانش رو میزنه.

که بیشتر هم منو ، پدرشو ، مادر پدرش و خاله اش رو میزنه

یه چند وقتی هم هست که منو (مادرش) گاهی اوقات با بازی و گاهی اوقات هم از سر عصبانیت میزنه یا حتی گاز می گیره و یا چنگ میندازه.

هر کاری هم کردم حریفش نشدم با حرف زدن ،با خنده، یا حتی با عصبانیت و داد فریاد ولی فایده ای نداشت

همینکه میزنه شروع می کنه به خندیدن بعد که می بینه بد نگاهش میکنم میگه ببخشید مامان حواسم نبود، یا اگه واکنشی نشون نشدم دفعه بعد محکم تر میزنه،

دیگه واقعا گیج شدم نمی دونم چه رفتاری درسته، خواهش میکنم کمکم  کنید

اطلاعات تکمیلی

سن 27 جنسیت زن شغل خانه دار وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور روانشناسی کودک و نوجوان

سلام

حالت پرخاش و کتک زدن وضعیت معمولی ست که بیشتر والدین با این مساله درگیر هستند. اگر کودکتان برای رسیدن به چیزی که میخواهد پرخاش میکند و کتک میزند، اول از همه این را در نظر داشته باشید که نباید تسلیمش شوید. باید خیلی قاطع و محکم اما با مهربانی به او بگویید که با ادامه دادن این کار به چیزی که میخواهد نمیرسد. تحت هیچ شرایطی کوتاه نیایید. و هنگامی که شروع به کتک زدن میکند از محیط و دسترسش اگر امکان دارد دور شوید. در مواقع پرخاش باید برخورد قاطعانه اما با آرامشی داشته باشید، از کوره در نروید و به او بگویید که از کارش ناراحتید و هر کاری پیامدی دارد . به او توضیح دهید که به خاطر این کار از چیزی که به آن علاقه دارد محرومش می کنید مثلا کارتون، قصه یا بازی و ... و نکته ی مهم این است که فقط تهدید به تنبیه نکنید بلکه آنرا اجرا کنید. وقتی که نا آرام میشود می توانید از ترفند زمان دادن استفاده کنید. این راهکار را می توان از 18 ماهگی شروع کرد. با این ترفند کودک میتواند خودش تا حدی بهانه گیری هایش را کنترل کند. کودکتان را در مکانی ساکت و خسته کننده برای مدت زمان کوتاهی (یک دقیقه برای هر سال از عمرش) بگذارید. این مساله کمک میکند تا خودش را آرام کند. به او توضیح دهید که چه کاری می کنید: " زمان می دهم تا آرام شوی و مامان اینجا منتظر توست". اگر نخواست آنجا بماند با قدرت اما نه با بداخلاقی او را در مکان موردنظر نگه دارید و دنبال کار خودتان بروید. البته جایش حتما امن و روشن باشد و به هیچ وجه به او نگاه نکنید و بگذارید با خودش کنار بیاد.

به شما پیشنهاد میکنم شرایطی را که باعث شروع این رفتارش میشود بررسی کنید، مثلا آیا برای مدت طولانی به او بی توجه بودید و برای جلب نظر شما، این واکنش را نشان می دهد؟! خشم و عصبانیتش معمولا بی دلیل است یا دلیلش معقول نیست و یا بعد از ناکامی عصبانی میشود؟ بهتراست عوامل موثر بر این رفتار را شناسایی کنید و با تغییر موقعیت، در صدد رفع آن ها برآیید.

شاد و موفق باشید

تجربه شما

ولی عصبانیت پسر من در مقابل خواستن چیزی نیست.

کاملا بی دلیل میزنه، مثلا بدون اینکه اتفاقی افتاده باشه ملتمسانه ازم میخواد که اجازه بدم بزنتم.

با مثلا یهویی دندوناشو بهم فشار میده منو میزنه

@گل_رز#63

بچه‌ها رفتارهای مثبت و منفی را تست می‌کنند. یک کودک هرقدر هم خوب باشد گاهی عصبانیت را تست می‌کند و این کاملا به ترتبیت کودک وابسته است. در این مرحله رفتار والدین تعیین می‌کند که رفتار کودک ماندگار شده و تبدیل به یک وسیله و ابزار شود یا کودک آن را ابزار مناسبی نیفته و از آن بگذرد. اگر وقتی کودک مادر را می‌زند،‌ مادر عصبانی شده یا کوتاه بیاید، این کودک است که برنده می‌شود و این رفتار را تکرار می‌کند.

هر زمان که کودک اقدام به زدن شما کرد محیط را ترک کنید، این کار را بدون پرخاشگری انجام دهید، اما قاطع باشید.

چنانچه این رفتار کودک همچنان تداوم یافت از راهنمایی های یک روان شناس متخصص در زمینه مشکلات کودکان نیز استفاده کنید.