تفکر مرگ قریب الوقوع

سلام من تقریبا ۳ سال درگیر اضطراب بیماری و وسواس فکری بودم الان یک هفته ست تحت درمان روان درمانی هستم ولی تقریبا دو هفته ست احساس مرگ قریب الوقوع دارم و مدام فکر میکنم به زودی یه اتفاقی میفته و میمیرم چیکار کنم با این حس و این به چه دلیل است؟

اطلاعات تکمیلی

سن ۲۳ جنسیت زن شغل بیکار وضعیت تاهل مجرد
پاسخ مشاور

مشاور خانواده

باسلام

دوست عزيز احتمالا در جريان روان درمانی دچار اضطراب شديد و اين اضطراب منجر به اين افكار شده . اين نوع افكار به افكار نا كارآمد مشهور هستند بدين معنی كه به خاطر شرايط خاص مانند شرايطی كه اضطراب زا هستند اين افكار به صورت خودآيند و اتوماتيک وار به سراغ ما ميان و هيچ دليل منطقی برای اونها وجود نداره بنابراين بايد اين افكار شناسايی بشند و اين چرخه معيوب قطع بشه يعنی شما با خود گويی درونی خودتون رو مجاب كنيد چون هيچ دليل و شواهدی برای درست بودن اين افكار وجود نداره پس اين افكار معتبر نيستند و اينكه اين بديهی هست كه هيچ كس از زمان مرگش باخبر نيست بنابراين اين فكر شما نميتونه درست باشه چون آگاهی و اطلاعاتی از مساله زمان مرگ در دسترس شما نيست پس چطور ميشه بدون هيچ داده و اطلاعاتی نتيجه گيری مانند فرا رسيدن زمان مرگ كرد پس اين فكر از ريشه غلطه. تكنيكی كه به شما پيشنهاد ميكنم اينكه زمانی كه اين افكار به سراغ شما اومدن بلافاصله اين فكر رو با فكر يا تصور ديگه ای جابجا كنيد مثلا تصور يک آبشار، يک گل زيبا و يک تصوير و فكر رو انتخاب كنيد و بعد از اومدن اين افكار بلافاصله با تصوير و فكری كه در ذهن داريد جا به جاش كنيد پس از چندين بار همايندی اين دوفكر ذهن شما به صورت ناخودآگاه هر زمان كه بسوی مرگ منحرف ميشه با تصوير و فكر مورد نظر جابه جا ميشه و به مرور فكر جديد جايگزين فكر ناكارآمد قبلی ميشه . دوست عزيز خودتون رو مجاب كنيد كه مثبت انديش باشيد و انرژی تون رو صرف پرداختن به مسايل منفی و غير واقعی نكنيد.

موفق باشيد