خواستگاری و دودلی برای انتخاب

سلام

من 20 سالمه دو سال پیش با پسری دوست شدم بدون اینکه خانوادم بدونه تا همین چند ماه پیش باهاش در ارتباط بودم اما توی این مدت هیچ وقت دیدار حضوری نداشتیم چند ماه پیش بهش گفتم دیگه نمیخوام دوست باشم و اگر منو میخواد باید بعد درسم بیاد خواستگاری مشکل اصلی من اینه که من این آقا رو خیلی دوست دارم اما فکر میکنم هنوز به تعادل احساسی نرسیدم یعنی جدا از این آقا پسر دیگه ای هست که من احساس میکنم دارم عاشق اون میشم نمیدونم چیکار کنم از طرفی اون پسر منتظره درس من تموم شه و بهم دل بسته از طرفی من اینجوریم چیکار کنم تروخدا کمکم کنید دارم دیوونه میشم . من پسرهای مذهبی رو دوست دارم و دلم میخواد با یه فرد مذهبی ازدواج کنم اما اون دوستم مذهبی نیست اصلا نمیدونم من اون رو میخوام واقعا یا نه و این احساسم نسبت به این آقا پسره رو که جدیدا فکر میکنم حسی دارم بهش چیکار کنم؟

اطلاعات تکمیلی

سن 20 جنسیت زن شغل دانشجو وضعیت تاهل مجرد
پاسخ مشاور

مشاور خانواده

سلام. امیدوارم که خوب باشید . ببینید رابطه عاطفی سه مرحله دارد مرحله اول اینست که ما از کلیت رفتار ،ظاهر و افکار یک نفر خوشمان می آید .مرحله دوم مرحله شناخت است .در این مرحله افراد با زیر نظر گرفتن ریز رفتارهای طرف مقابلشان از دو چیز شناخت بدست می آورند اول سلامت روان یکدیگر و دوم اینکه آیا شخصیت و سبک زندگی دو نفر با هم هماهنگ هست یا خیر .مثلا یکنفره ممکن است آخر هفته ها بخواهد کار کند  و دیگری آخر هفته را بخواهد به تفریح  بگذراند و خیلی موارد دیگر .بعد از اینکه دو نفر برای مدت کافی (برای افراد مختلف متفاوت است ،بعضی ها شش ماه بعضی ها یک سال یا دو سال ) در مرحله دوم، نسبت به هم به اندازه ای شناخت پیدا کردند  که دیگر تردیدی نداشتند که طرف مقابل برای آنها مناسب است ، اینجا وارد مرحله سوم که عشق یا ازدواج هست می شوند. پس تا زمانی که فردی تردید دارد که آیا این شخص برای ازدواج مناسب است یا خیر هنوز زمان ازدواج فرا نرسیده و اگر این تردید برای زمان نسبتا طولانی مثلا دو یا سه سال ادامه داشت آن وقت متوجه می شویم که آن انتخاب اساسا اشتباه بوده است .البته اگر ما با دقت طرف مقابلمان را بررسی کنیم معمولا در چند ماه اول متوجه میشویم که مناسب ما هست یا خیر؟ خب با این مقدماتی که گفتم حالا در مورد تجربه شما چند نکته خاص را باید مورد نظر قرار داد .اول اینکه شما با نفر اول وارد یک رابطه تلفنی شده اید نه یک رابطه حضوری و واقعی .اشکال رابطه تلفنی اینست که وابستگی دو نفر در رابطه تلفنی روزبروز بیشتر و بیشتر می شود درحالیکه شناخت یا بهتر است بگویم شناخت کافی در رابطه تلفنی ایجاد نمی شود .مسأله دیگر اینکه شما گفتید از افراد  مذهبی خوشتان می آید در حالیکه با فرد غیر مذهبی دوست شدید .ببینید نیاز ما به رابطه عاطفی و ترس از تنهایی باعث می شود ما گاهی شناختهایی که در مورد طرف  مقابل به دست می آوریم  را نادیده انگاریم .مهم مذهبی یا غیر مذهبی بودن نیست .مهم تناسب شما دو نفر با یکدیگر و توافق نسبی هر دو نفر در اعتقادات اساسی است .گاهی دو نفر دارای اعتقاد مشترک نیستند ولی یک اعتقاد اساسی تری دارند که به اعتقادات هم احترام بگذارند و در امور اعتقادی هم دخالت نکنند خب اگر این دیدگاه کلی برای هر دو وجود داشته باشد آن دو نفری که اعتقادات متفاوت دارند می توانند رابطه خوبی با هم ایجاد کنند ،در غیر اینصورت تفاوت در اعتقادات اساسی می تواند مشکل ساز شود  .نکته دیگری که در رابطه با شما باید بگویم اینست که در صورتیکه ما یک رابطه عاطفی رضایت بخش داشته باشیم خودبخود سراغ رابطه عاطفی دیگری نمی رویم .حالا اگر شما زمانی که با نفر اول در رابطه بودید ،احساس کردید به شخص دیگری علاقمند شده اید این نشان دهنده اینست که رابطه اول شما چندان رابطه مناسبی نبوده است .در نهایت انتخاب با شماست ولی توجه داشته باشید که در هنگام انتخاب عامل وابستگی باعث نشود که فرد نامناسبی را انتخاب کنید .