رابطه برقرار نکردن کودک دوساله با بزرگترها

باسلام و احترام خدمت کارشناس محترم

پسر2ساله ای دارم که بسیار آروم و ساکته و خیلیم خجالتیه و ترسوست وقتی بیرون میریم با هیچ فردی ارتباط برقرار نمیکنه همش تو بغل من و باباشه اگه حتی توی بغلمون هم کسی بهش نزدیک بشه و باهاش بازی کنه اصلا با طرف هیچ گونه ارتباطی برقرار نمیکنه فقط زیر چشمی نگاش میکنه وقتی هم مهمون خونمون میاد چه غریبه باشه یا آشنا باشه فرقی نداره میچسبه به ما و بعد از گذشت مثلا نیم ساعت کم کم ارتباط برقرار میکنه (البته این در صورتیه که طرف آشنا باشه اگه غریبه باشه که اصلا محلش نمیزاره).ولی در عوض خیلی راحت با بچه ها دوست میشه چه بیرون از خونه و چه وقتی که بچه ای میاد خونمون

به نظرتون باید چیکار کنم خیلی ناراحتم از این موضوع

اطلاعات تکمیلی

سن27جنسیتزنشغلخانه داروضعیت تاهلمتاهل
پاسخ مشاور

مشاور روانشناسی کودک و نوجوان

سلام
با توجه به سن فرزند شما ،باید بدانید که وابستگی دراین زمان به حداکثر می رسد و به اصطلاح به این دوره، دوره ی اضطراب جدایی گفته میشود. در این سن وابستگی جزو روند طبیعی رشد کودک محسوب میشود. پس در خصوص اینکه کودکتان مداوم به شما میچسبد و بغل شماست رفتاری کاملا طبیعی دارد. در مورد عدم ارتباط با بزرگسالان هم باید بگویم که شما در اشتباهید. فرزند شما با توجه به توضیحاتی که دادید با هم سن و سالهای خودش به خوبی ارتباط برقرار میکند و همین ارتباط کافی و طبیعی است. در حقیقت عدم ارتباط گرفتن با هم سن و سالان است که تا حدودی غیر طبیعی میباشد که خوشبختانه کودک شما این مشکل را ندارد. اگراین عدم ارتباط با بزرگسالان در سالهای آتی ادامه و شدت پیدا کند باید جدی گرفته شود.
پیشنهاد میکنم به خاطر وابستگی و عدم ارتباط با بزرگسالان از دست فرزندتان عصبانی نشوید و او را سرزنش نکنید. برچسب‌هایی مثل اینکه جلوی دیگران عنوان کنید "بچه ما خجالتیه"، "سلام کردی ؟" و یا اینکه از طرفش به دیگران "سلام" کنید، از بدترین نوع رفتارها محسوب می‌شه. کودک شما در سن وابستگی طبیعی به والدین است و با هم سالانش نیز به خوبی ارتباط میگیرد، پس مشکلی از نظر رفتاری در خصوص کودکتان وجود ندارد.
شاد و موفق باشید