دروغگویی و ولخرجی همسرم

باسلام.ممنون از وقتی که بابت پاسخگویی قرارمیدید.

من حدوددوسال ونیمه که زندگی مشترکمو شروع کردم.ازلحاظ عاطفی وجنسی رابطمون خوبه خداروشکر.مشکلم باهمسرم دروغگوییهای مداومشه که بیشتر بابت مسائل مالیه.همسرم شدیدا ولخرجه ومن اوایل عقد اینومتوجه شدم اما برای اینکه خرجاشو پنهان نکنه سعی کردم طوری رفتارکنم که بهم همه چیرو بگه.ولی متاسفانه بعد۶ ماه ازعروسی فهمیدم کلی بدهی داره وطلاهای منو بدون اطلاعم فروخته ودرتوضیحش گفت بدهیش مربوط به کارقبلیش بوده درصورتی که پدرشوهرم بدهیای اون کارو و هزینه های عروسی رودادن.وکلا چون تو یه ساختمونیم خانوادش خیلی حمایتمون میکنن.بعدازمدتی دوباره متوجه شدم همسرم بازم کلی بدهی داره واینبارموضوع روباخانوادش مطرح کردم چون ازهرروشی رفتم باخودم صحبت نکرد ومتوجه شدیم بابت ولخرجیاش انقدربدهی داره مثلا بیرون غذاخوردن بادوستاش وتاکسی دربست گرفتن واسه انجام کاراش وقلیون کشیدن باهمکاراش واینطور مسائل.بعدش قرارشد حقوقش دسته من باشه وهرماه مبلغی ازبدهیارو پرداخت کنیم وگفت بدهی دیگه ای نداره ولی دوباره متوجه شدم که بازم بدهی هایی داره که به من نگفته.وکلا ازدروغگویی هاش وپنهان کاری وولخرجیاش خسته شدم.خیلی باهاش کناراومدم وهیچوقت رفتار تندی وعجولانه نشون ندادم.ازمشاورتلفنی وکتابای روانشناسی کمک گرفتم ولی هیچ رفتاری روی همسرم تاثیرنداره.بهش گفته بودم اگه بازم بهم دروغ بگی اززندگیت میرم.حالا نمیدونم به حرفم عمل کنم یا چه رفتاری داشته باشم؟؟؟؟درضمن ازش خیانت درحد پیام تلگرامی وعضویت توسایتهای همسریابی (قبلا دراین مورد ازکلینیک سوال کردم)دیدم که گفت ازروی کنجکاوی بوده ودوستی تلگرامی شو وقتی من برای دیدن خانوادم رفتم شهرستان اتفاق افتاده بود که بابرگشتم تموم شد.

اطلاعات تکمیلی

سن۲۷جنسیتزنشغلخانه داروضعیت تاهلمتاهل
پاسخ مشاور

مشاور خانواده

با سلام خدمت شما و تشکر از اين که مسئله تون رو با من در ميان گذاشتيد،

قبل از هر چيزی اين رو عرض کنم که رابطه شما با همسرتون بايد از جنس رابطه دو آدم "بزرگسال" با هم باشه، نه اينکه يکی در نقش بازخواست کننده (مثل يک پدر يا مادر) قرار بگيره و ديگری در قالب يک کودک (کودک پنهانکار يا احتمالاً دروغگو). ما به صورت ناخودآگاه در روابط، گاهی در چنين نقش هايی قرار می گيريم. در حالی که با تمرين، می تونيم متوجه اين موضوع بشيم و به نقش "بزرگسال" خودمون بر گرديم. بنابراين،

1. خوبه که گفتگو با همسرتون در اين زمينه رو به سمت يک "مذاکره" جدی به صورت مباحثه دونفری که درباره زندگی مشترک شون با هم صحبت می کنند، ببريد. خوبه که همسر شما متوجه "مسئوليت" های خودش به عنوان يک آدم بزرگسال باشه و شما هم به عنوان يک شريک زندگی که بايد در جريان کليه تصميمات زندگی قرار بگيره، عمل کنيد. می تونيد به همسرتون يادآور بشيد که شما در جايگاه "بزرگتر" ایشون نیستيد که بخواهيد او رو مجبور کنيد تا "حقيقت" رو به شما بگه. شما همسر او بوده و در جايگاه برابر با او قرار داريد و اگر از مشکلات و نگرانی های او درباره کار، آينده يا هر چيزی خبر داشته باشيد، می تونيد کمکش کنید (به شرط اينکه واقعاً آمادگی چنين کاری رو داشته باشيد). خودتون رو در وضعيت مچ گيری قرار نديد تا او هم کمتر به سمت موضع دروغگويی بره.

2. در مورد تصميم به جدايی، اصلاً اقدام شتابزده ای نکنيد! با مطالعه يک کتاب يا مشاوره تلفنی نمی شه به اين نتيجه رسيد که بايد به زندگی مشترک خلتمه داد. توصيه می کنم حتماً برای مشاوره حضوری اقدام بفرماييد.

3. از اين موضوع تعجب کردم که چطور طلاهای شما "بدون اطلاع شما" فروخته شده! آيا اونها که جزو لوازم شخصی تون محسوب می شن، فقط در دسترس خودتون نیستند؟ پس ظاهراً نياز به گفتگو درباره فرهنگ زندگی مشترک هم برای شما و هم همسرتون احساس می شه. بايد گفتگوهايی در اين زمينه توسط مشاور متخصص صورت بگيره.

4. شايد همسر شما در حال عبور از مرحله "هويت يابی" خودش باشه. اين مرحله برای اغلب آدم ها در انتهای نوجوانی و ابتدای جوانی اتفاق می افته، اما بعضی ها در سنين بالاتر اون رو تجربه می کنند. داشتن تفکرات بلندپروازانه شغلی که تااندازه ای غير واقع بينانه هم هستند، و شغل عوض کردن های مکرر، می تونند از نشانه های اين رفتار باشند. حتی گاهی، مبادرت به بی وفايی در روابط زن و شوهر هم ناشی از همين پديده هست. اگر اينطور باشه، همسر شما با دريافت کمک حرفه ای از يک مشاور، قطعاً می تونه به آرامش و تعادل بيشتری دست پيدا کنه.

خلاصه کلام اينکه مشکل شما با مراجعه به مشاور متخصص، قابل حل هست.