ترک قرص های ضد افسردگی وعوارض آن

با سلام و خسته نباشید ...ببخشید میخواستم بدونم مردی 33ساله که به تشخیص روانپزشک از قرص ضد افسردگی استفاده میکرده حدودا سه ماه و الان به دلیل عوارض اونها نمیخواد استفاده کنه  که البته یک نوع وابستگی به قرص ها ایجاد شده که در صورت استفاده نکردن بی حال و حوصله هستن و خودشون میگن حوصله هیچی ندارم انگار که غمگینن  اما بازم سعی میکنن تا جایی که امکان داره استفاده نکنن.میخواستم بدونم بعد از یک روز استفاده نکردن از قرص هاشون میتونه  قطره هایپیران که گیاهی هست استفاده کنه؟؟اصلا این گیاه برای افسردگی موثر هست؟؟؟اشکال نداره به جای استفاده از قطره از دم کرده ی گیاهش استفاده کنه؟؟

ماه پیش یک مدل قرص دادن بهشون که روزی دوتا باید مصرف میکردن اما خودش روزی یکی استفاده میکرد اونو خواست قطع کنه  چون دچار اضطراب و سوزش دست و پا شد به خاطر نخوردنش رفت پیش دکتر این سری قرصاشو عوض کرده  که خودش بازم نمیخواد استفاده کنه اما دچار بی حوصلگی بیحالی  یه جوری تو خودشونن ..احساس خستگی داره  پکره  ...میتونه واسه اینکه عوارض قطع  کمتر اثر کنه  هفته اول یه دونه  هعته ی بعد نصف قرص  و به مرور قطع کنه؟؟؟

ممنون میشم جواب سوالامو بدین

پاسخ مشاور

روانپزشک و رواندرمانگر

سلام
قطع داروهای ضد افسردگی  باید تحت نظر پزشک انجام شود. اینکه خودتون اقدام به کاهش و قطع دارو کنید ممکن است عوارضی به همراه داشته باشد.
مصرف داروهای گیاهی به دلیل اینکه مطالعه ای در خصوص نحوه اثر آنها در دسترس نیست جواب مشخصی ندارد.
اگر با مصرف دارو خیلی مشکل دارید بهتر است این را با روانپزشک خودتون مطرح کنید و اقدام به کاهش و قطع دارو تحت نظر پزشک کنید. ولی موضوع پایانی این است که حتما پزشک معالج موضوعی را در ایشان تشخیص داده که اقدام به تجویز دارو کرده است.