دروغگویی دختر 5 ساله

نام ارسال کننده محرمانه می باشد 64 بازدید 1 تبادل تجربه

سلام دخترم پنج سالشه خیلی شیطون و باهوشه چندوقتیه حتی کوچیکترین موردهام دروغ میگه حتی به شوخی و ریزترین کارایی که من گفتم انجام نده دروغ میگه که انجام داده یا برعکس مثلا میگه رفتم دستشویی دستامو شستم درصورتی که نشسته یا من گفتم تو سطل دستشویی آب نریز میره دستشویی میگه آب ریختم تو سطل الکی

موندم چه برخوردی کنم که عادتش نشه ؟؟؟؟

پاسخ مشاور

مشاور روانشناسی کودک و نوجوان

با عرض سلام و وقت به خیر:

دوست عزیز دروغگویی کودک می تواند دلایل مختلفی داشته باشد، که از آن جمله می توان به جلب توجه، ترس، راهی برای رسیدن به خواسته ها،راهی برای برقراری ارتباط اشاره کرد. در مورد فرزند شما به نظر می آید بیشتر مورد اول یعنی جلب توجه مصداق داشته باشد.

پیشنهاد من به شما:

1)در مواجهه با دروغ های فرزندتان باید دو نوع رفتار پیش بگیرید. از هر پنج مورد دروغ اودر چهار مورد بی تفاوت رفتار کنید، تا او متوجه شود دروغ راه مناسبی برای جلب توجه و برقراری ارتباط نیست.اما از هر پنج مورد دروغ کودک یک مورد را به او گوشزد کنید تا متوجه شود که شما به اندازه کافی حواستان جمع است، اما خیلی کوتاه، مثلا:او به دروغ می گوید من دستهایم را شستم، شما می گویید من فکر میکنم شما این کار را انجام ندادی چون خیلی زود برگشتی، دستات خشک هستن و شکل دستات شبیه دستان تمیز شده نیستند.(تمام) اگر کودک خواست دلیل تراشی و توجیه بیاورد خیلی جدی بگویید خیلی خوب دیگه نمی خوام راجع بهش صحبت کنیم لطفا برو به ادامه بازیت برس من کار دارم.

2)از گفتن کلماتی مثل دروغ گو، داری دروغ می گی و... خودداری کنید

3)به اندازه کافی با او وقت بگذرانید

4)اگر به دروغی اعترتف کرد از این کار قدردانی کنید

5)اگر خودتان متوجه دروغش شدید فقط بگویید من خوشحال میشدم اگر راستش رو می گفتی اما الان ناراحتم

6)هرگز به خاطر دروغ دعوایش نکنید

سربلند باشید مثل شمشاد

تجربه شما

ممنونم خیلی لطف کردین