باسلام.دختر هفده ماهه ی من خییلی بمن میچسبه.حتی موقع خوردن غذای خودم باید روی پای من بشینه.حتی معذرت میخام دستشویی میرم قیامت میکنه .حتی اگه پدرشم خونه باشه.تو مهمونی دوس داره با بچه ها بازی کنه ولی دست منو میکشه میگه تو هم بیا.من چه برخوردی داشته باشم؟طردش کنم یا همراهیش کنم؟سوال دومم اینه که یه خاهر زاده دارم که چهار روز با دخترم اختلاف داره و پسره.اون دختر منو گاز میگیره و میزنتش.این باعث میشه دخترم از بچه ها بترسه.و فرار کنه.وقتی میزننش اصلا از خودش دفاع نمیکنه و بعدش فقطط گریه میکنه.من چه برخوردی باید وقتی خواهر زادم میزنتش داشته باشم؟اگه جلو نرم بدجور گاز میگیره بچمو.یا میفته روش.خاهرم میگه بذار بچت زرنگ شه.ولی وقتی بچم از خودش کوچکترین دفاعی نمیکنه من چیکار کنم

پاسخ مشاور

مشاور روانشناسی کودک و نوجوان

معمولا وابستگی شدید بچه ها به والدین، آینه ای از دریافت احساس امنیت از طرف والدینشان است. هر چه والدین هنگام جدا شدن از بچه ها  بیشتر نگران شوند، این احساس را به بچه منتقل میکنند که دنیا جای ناامنی است و باید  از آن ترسید.

بنابرین، قبل از هر چیزی، روی رفتارها و واکنشهای خودتان کار کنید. به فرزندتان دلگرمی بدهید و بگذارید دنیا را جای امنی ببیند که میتواند در آن بچرخد.

نکته دیگر در مورد امنیت فرزندتان است، در مواردی که واقعا در خطر است، حتما باید مداخله کنید. در واقع در مورد فرزند خواهرتان، خواهرتان باید رفتار فرزند خودش را کنترل کند. اما اگر چنین قصدی ندارد، شما مداخله کنید و به فرنزد خواهرتان بفهمانید مادامی که درست رفتار نکند، نمیتواند با دختر شما حتی همبازی شود. حتی اگر لازم است مداخله کنید و دخترتان را از آن محل ببرید.  لازم نیست دلخوری و ناراحتی بین دو خانواده ایجاد شود. با خواهرتان صحبت کنید و برایش توضیح دهید که تربیت فرزندش به خودش مربوط است، اما اگر میخواهد با هم رفت و آمد کنید لازم است فرزندش را کنترل کند، که این کنترل برای آینده فرزندش هم بسیار لازم است.