سلام وقتتون بخير

من ٢٠سالمه و نامزدم٢٦سالشه

از فاميلهاي دورمون هستن و تقريبا ميشه گفت ك٨ساله با هم دوست يوديم و اخيرا عقد كرديم

نامزدم خيلي دوسم داره منم عاشقانه ميپرستمش

اما تنها اشكالي ك داره اينه ك يكم زود عصبي ميشه و وقتي هم ك عصبي ميشه خيلي سعي ميكنم ارومش كنم باهاش اروم برخورد كنم ولي باز جري تر ميشه بارها بهش گفتم حتي خودشم ناراحت ميشه و منم بدتر از اون ناراحت ميشم حالا موندم چيكار كنم؟

ي مورد ديگم ك داره اينه ك خيلي رو من حساسه من دركش ميكنم ك چون بهم علاقه داره و نميخواد منو از دست بده اينهمه حساسيت ب خرج ميده اما بعضي از كاراش واقعا ازار دهندس

مثلا ميگه چرا با شوهر خواهرت حرف ميزني چرا باهاشون بيرون ميري و...

البته رو خواهرم خيلي حساسه و بهش بدبينه

خواهرم از من١سال بزرگتره و بخاطر رفتارايي ك داره مثلا چندين بار دوست پسر عوض كرده و..بهش بدبينه و ميگه خواهرت تورو از راه ب در ميكنه ولي خوب اخه اينو متوجه نيست ك من خودم قدرت تجزيه و تحليل دارم

بعضي وقتا با اينكه حاضرم جونمو براش بدم اما كاري ميكنه ك علنا توروش بگم همه چيزو تموم كنيم و جدا شيم

اخه سره خدافظي كردن هم حساسه اكر مثلا ازش دلخورم موقع خدافظي نكم دوستت دارم مراقب خودت باش ناراحت ميشه

بعد من هروقت درباره زن داداشاش صحبت ميكنم يا چيزي ميگم حالت تدافعي برامن ميگيره

درصورتي ك حرف منو قبول داره

من خودم دانشجوي روانشناسيم بارها خواستم ك از شيوه هاي مختلف رابطمونو بهتر كنم اما ترسيدم ك ب اين فكر كنه ك من مثلا ميخوام پز درسمو بدم يا..

بعد احساس میكنم شكاك هست

اجازه نميده تنها با دوستام برم بيرون

يا تنها با خواهرم برم بيرون

نميدونم جرا

اما تا حدي ك بهم كفته در اينده هم من خريدارو انجام ميدم تو از خونه حق نداري بري بيرون

من واقعا از اين محدود بودن بدم مياد حتي بارها بهش كفتم جرا ب من شك داري و اون كفته حتي يك درصد هم بهت شك ندارم اما رفتارش اينجوري ني

اينم ناگفته نماند ك اونم ليسانس مكانيك داره

پاسخ مشاور

مشاور پیش از ازدواج و زوج درمانی

دوست گرامی دقت کنید که
 بدبینی (چرا با شوهر خواهرت حرف می‌زنی)،
احساس نااَمنی و خطر در رابطه (از خانه حق نداری بیرون بری، با دوستانت نباید ملاقات کنی)،
حس تهدید شدن توسط اعضای خانواده شما (خواهرت زندگی ما را خراب می‌کند)،
کنترل کردن و پرسیدن جزئیات،
عمل کردن بر اساس احساس خشم (داد زدن، توهین کردن، زخم زبان زدن، قشقرق راه انداختن)
همگی از علائم هشدار دهنده در ازدواج می‌باشند‌ که شانس ازدواج موفق را کاهش می‌دهند. توصیه می‌کنم پیش از آنکه وارد زندگی مشترک شوید برای حل و فصل این تعارضها حتماً از یک متخصص کمک حرفه‌ای دریافت کنید. دور از ذهن نیست چنین تعارض هایی رابطه‌تان را در سالهای بعدی با مشکل روبرو کند.

از طرف دیگر لازمست دقت کنید: خواسته ها و انتظارات نامزدتان را کاملاً بشنوید و اگر خلاف میلتان بود انکارشان نکنید! بعد از ازدواج هیچ معجزه ای رخ نمی‌دهد، قرار نیست همسرتان تغییر کنند (دست کم شما نمی‌توانید هیچ آدمی را تغییر دهید، حتی اگر درمانگر قابلی باشید یا دانشجوی ممتاز رشته‌ی روان‌شناسی). بنابراین اگر ایشان نمی‌خواهند که شما ارتباطات گسترده ای داشته باشید، خواسته و انتظارات ایشان را بشنوید و مسئولانه و آگاهانه انتخاب کنید و بعد از ازدواج ساز مخالفت را کوک نکنید که چرا نمی‌گذاری با فلانی رفت و آمد کنم؟ چرا تو خریدها را انجام دهی، من در خانه بمانم؟ من ازین محدود بودن بدم میاد!

* وقتی نامزدتان عصبانی هستند و تلاشهای شما برای آرام کردن ایشان نه تنها جواب نمی‌دهد، بلکه بیشتر ایشان را جری می‌کند یعنی اینکه این روش کنونی شما کارآمد نیست و باید روش دیگری را در پیش گیرید. پیشنهاد می دهم اینجور مواقع به مدت دست کم نیم ساعت ایشان را به حال خودشان بگذارید و به قول معروف در دست و پایشان نپیچید تا آرامششان را باز یابند. در ادامه برای مقابله با عمل کردن بر اساس خشم چند راهکار به شما پیشنهاد می‌دهم:

- الگوی ارتباطی خود را تصحیح کنید:
افراد تندمزاج تمایل دارند از صحبتهای دیگران فوراً نتیجه گیری دلخواهِ خودشان را کنند و بر آن اساس هم دست به عمل هم بزنند. متاسفانه اغلبِ برداشتهای شتابزده نادرست می باشند. اگر در یک بحث داغ قرار گرفتید، اولین کاری که باید بکنید اینست که سریع جواب ندهید، کمی تامل کنید و به حرفی که میخواهید بزنید خوب فکر کنید. همزمان به چیزیکه نامزدتان دارد میگوید با دقت گوش بسپارید و پیش ازینکه پاسخ دهید کمی مکث نمایید.
برای مثال، ممکنست شما به آزادی و فضای شخصی بیشتری نیاز داشته باشید، درحالیکه نامزدتان نزدیکی و ارتباط بیشتری با شما مطالبه می نمایند. اگر نامزدتان از رفتارهای شما شروع به شکایت کرد، زود او را زندانبان یا کنه نخوانید. درست است که دفاعی شدن نسبت به انتقاد واکنشی طبیعیست، اما قرار نیست مقابله به مثل کنید و شما هم او را به باد انتقاد بگیرید. در عوض، توجه کنید پشت کلمات او چه پیغامی ممکن است نهفته باشد! پیامی که او قصد دارد به شما انتقال دهد اینست که احساس می کند نادیده اَش میگیرید و دیگر دوستش ندارید.

- صحبت کردن در مورد مشکلات‌تان را به وقت دیگری موکول کنید:
اگر عادت کرده اید شبها که نامزدتان از سرکار برمی‌گردد در مورد مشکلات تان صحبت کنید و دستِ آخر هم کارتان به بگو مگو کشیده می شود، احتمالاً به خاطر اینست که هر دو خسته و بی حوصله اید یا شرطی شده اید. برای اینکه حرفهایتان به بحث و جدل کشیده نشود قرار بگذارید که صحبت در مورد مسائل مهم را به وقت دیگری منتقل کنید.

تجربه شما

چه جالب شوهر منم لیسانس مکانیک داره دقیقا هم هروقت بحثمون میشد میگفت اصلا یک درصدم بهت شک ندارم جامعه خرابه و از دوتا چشمام بیشتر بهت اعتماد دارم و... به خواهرام و دوستام و همه بدبین بود و نمیذاشت پامو از خونه بیرون بذارم و میگفت بخاطر دوست داشتن زیاده

😂 باور کن اونم موقع قهر و دلخوری انتظار داشت بهش دست بدم و سلام و احوالپرسی کنم وگرنه حسابی داغ میکرد

تااینکه دیدم مشکل ریشه ای داره و شخصیت عصبی و بددهنی هم داره و.... خلاصه که حتما مشاوره برو

@fafaaagol

درمان شد؟

واقعا حرف های دکتر درسته. من یکی مثل شما بودم که شوهرم منو خیلی دوست داشت و نتونستم تغییرش بدم