روانشناسی کودک از روی رنگهای نقاشیش

با سلام.پسر خواهر من 6 ساله هستن.بسیار کودک باهوش و مودبی هست.مثلا با اینکه فقط دوره پیش دبستانی رو گذرونده توانایی شمارش تا هزار و یا جمع کردن دو عدد دو رقمی رو داره.موردی که بابتش مزاحمتون شدم استفاده این کودک از رنگ سیاه توی نقاشیاشه.مثلا مردی با کت سیاه به عنوان پدرش و یا خونه رو سیاه رنگ میزنه.به نظر شما نشون دهنده مشکل خاصیه.پدر این کودک آدم عصبی و بداخلاقیه متاسفانه

پاسخ مشاور

مشاور روانشناسی کودک و نوجوان

سلام
معمولا در این سن و سال که جنبه ی عاطفی بر جنبه ی عقلانی تسلط داره ، کودک توی نقاشی هاش  از مداد مشکی باید کمتر استفاده کنه و بیشتر از مدادرنگی کمک بگیره. استفاده ی زیاد از رنگ سیاه نشون دهنده ی تشویش، اضطراب و یا ترس این کودک میتونه باشه.
با رنگ سیاه سعی میکنه غم و ناراحتیشو نشون بده و یا به نوعی معترض بودنشو نسبت به کسی یا چیزی بروز بده.
اگه فقط از رنگ سیاه استفاده میکنه و نقاشیش فاقد رنگ هستش ، این نشونه ی خلاء عاطفی میتونه باشه.
در رابطه با پدرش که ایشونو با کت سیاه میکشه میتونه این موارد صادق باشه. اگه توی نقاشیه منظره خورشید نمیکشه و یا خورشید سیاه میکشه ، نشونه ی ترس از پدر و یا نداشتن رابطه ی خوب با اونه. خورشید توی نقاشیه کودک نمادی از پدره.
بهتون پیشنهاد میکنم در صدد بررسی و رفع اضطراب و ترس هاش باشید. ازش بخواید که در مورد ناراحتی هاش حرف بزنه و عملکرد های اجتماعی شو هم در نظر بگیرید که به چه صورته و آیا اضطراب، ترس و یا مورد و مشکل خاصی (نه از نظر هوشی)  توی عملکردهای روزانه ش میبینید یا نه .
نسبت بهش توجه و محبت بی قید و شرط داشته باشید.
شاد و موفق باشید