همسر عصبی

سلام من ۲۴سالمه و همسرم ۲۶ و ۴ساله ازدواج کردیم از یکسال گذشته که خونه خودمون هستیم شوهرم با کوچک ترین چیزی یا حرفی عصبی میشه شروع میکنه به پرت کردن وسایل و چندبار کتکم زده و فحاشی کرده و خیلی زود پشیمون شده و عذرخواهی کرده من هربار دارم ازش سردتر میشم و نمیتونم به خانوادم بگم چون اصصصلا نمیتونن مشکل رو حل کنن و بدترش میکنن.مشاوره هم نمیاد اکثرا رفتار خودشو فراموش میکنه و فقط عکس العمل منو میکوبه تو سرم .

لطفا بگین رفتار درست دربرابرش چیه🙏

اطلاعات تکمیلی

سن ۲۴ جنسیت زن شغل فروشنده وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاوره و راهنمای خانواده

اولا مهم است که نوع خشم فرد عصبانی را تشخیص بدهید با شناسایی خشم راحت تر شرایط را کنترل میکنید و به دنبال راه حل باشید.
خشم رفتاری =نحوه صحیح برخورد با افراد عصبانی و پرخاشگر راههای گوناگونی دارد.
 خشم یکی از قدرتمندترین احساسات افراد است که کاملا طبیعی است و ناشی از ترس می باشد راه هایی هست که بتوانیم با آرامش خشم دیگران را فروکش کنیم.
شناسایی انواع مختلف خشم که منجر به درگیری می شود، اولا مهم است که نوع خشم فرد عصبانی را تشخیص بدهید با شناسایی خشم راحت تر شرایط را کنترل میکنید و به دنبال راه حل باشید.
خشم رفتاری
این نوع خشم غیر قابل پیش بینی است، فیزیکی و مستقیم است فرد میتواند بیش از حد خشمگین باشد و غیر قابل کنترل. و ممکن است وسایل اطراف را بشکند.

اجازه دهید عصبانیت فروکش کند ؛ اگر چه وسوسه انگیز است، با آتش بازی نکنید. بسیار مهم است که رو نقاط حساس آنها دست
نگذارید در عوض، راهی برای آرام کردن آنها پیدا کنید. این به این دلیل است که آنها در یک وضعیت بسیار آسیب پذیر و حساس هستند. یک کلمه اشتباه باعث می شود که آنها دفاعی برخورد کنند و وضعیت بدتر شود.
با آنها در مورد اینکه چه کسی باید سرزنش شود یا مقصر کیست بحث نکنید.به جای آن به دنبال راه حل باشید.
اجازه دهید آرام شود.سعی نکنید با منطقی صحبت کردن او را آرام کنید.
موقعی که فرد عصبانی است منطقی صحبت کردن تاثیری نخواهد داشت.
خشم کلامی و زبانیروانشناسی و روانسنجی
سایکومتریست
روانشناسی و روانسنجی

مقالات روانشناسی
نحوه صحیح برخورد با افراد عصبانی و پرخاشگر
شرکت در تست ام ام پی آی 2 (MMPI-2)شرکت در تست نئو (NEO PI-R)شرکت در تست روانشناسی شخصیت SCL90-R
نحوه صحیح برخورد با افراد عصبانی و پرخاشگر

خشم یکی از قدرتمندترین احساسات افراد است که کاملا طبیعی است و ناشی از ترس می باشد راه هایی هست که بتوانیم با آرامش خشم دیگران را فروکش کنیم.

شناسایی انواع مختلف خشم که منجر به درگیری می شود:
شناسایی انواع مختلف خشم که منجر به درگیری می شود، اولا مهم است که نوع خشم فرد عصبانی را تشخیص بدهید با شناسایی خشم راحت تر شرایط را کنترل میکنید و به دنبال راه حل باشید.
خشم رفتاری
این نوع خشم غیر قابل پیش بینی است، فیزیکی و مستقیم است فرد میتواند بیش از حد خشمگین باشد و غیر قابل کنترل. و ممکن است وسایل اطراف را بشکند.

اجازه دهید عصبانیت فروکش کند ؛ اگر چه وسوسه انگیز است، با آتش بازی نکنید. بسیار مهم است که رو نقاط حساس آنها دست
نگذارید در عوض، راهی برای آرام کردن آنها پیدا کنید. این به این دلیل است که آنها در یک وضعیت بسیار آسیب پذیر و حساس هستند. یک کلمه اشتباه باعث می شود که آنها دفاعی برخورد کنند و وضعیت بدتر شود.
با آنها در مورد اینکه چه کسی باید سرزنش شود یا مقصر کیست بحث نکنید.به جای آن به دنبال راه حل باشید.
اجازه دهید آنها آرام شوند.
سعی نکنید با منطقی صحبت کردن آنها را آرام کنید.
موقعی که فرد عصبانی است منطقی صحبت کردن تاثیری نخواهد داشت.
خشم کلامی=
این نوع خشم یک نوع سوء استفاده عاطفی و روحی است که به شدت کلمات به فرد صدمه می زند. شخص از طریق فریاد، توهین، تهدید، ترس و انتقاد، خشم خود را بیان می کند.
این افراد از خشم خود به قصد آسیب رساندن به فرد دیگر استفاده میکنند. پس از آرام شدن معمولا احساس پشیمانی و شرم دارند.
به دل نگیرید ؛ افراد عصبی از ته دل حرف نمیزنند، پس سعی کنید حرفهای آنها را به دل نگیرید.
همه چیز به شما بستگی دارد که ناراحت شوید یا بگذرید.نه تنها این، همانند فرد عصبی با طرف برخورد نکنید. به سطح آنها وارد نشوید.
آنچه اغلب این افراد می گویند عمدتا ریشه در واقعیت، عواطف و ترس های آنان دارد.
به یاد داشته باشید، هنگامی که این شخص آرام شد، به احتمال زیاد نسبت به آنچه که به شما گفته است، پشیمان خواهند شد. اگر شما
حرف های آنان را به دل بگیرید هیچ کمکی به شرایط نخواهید کرد.سعی کنید شنونده باشید
معمولا آدمها وقتی احساس می کنند کسی به حرفشان گوش نمی دهد عصبانی می شوند بنا براین برای آرام کردن فرد عصبانی می توانید از جمله هایی مانند " حرفهایت را می شنوم ، متوجه هستم که عصبانی هستید ، فکر نکن برای کسی اهمیت نداری " ، استفاده کنید و حتی اگر حرفی که فرد عصبانی به زبان می آورد درست نیست هم اصلابا او بحث نکنید .
شما می توانید وقتی آرام شد با او صحبت کنید اگر در زمان عصبانیت به او بگویید حرفش درست نیست او عصبانی تر می شود و معمولا بحث کردن با آدم عصبانی به هیچ جا نمی رسد و ثمره ای ندارد اما اگر به حرفهایدرباره کارهای اشتباهی که انجام شده صحبت نکنید و از عبارات تسلی دهنده استفاده کنید او کم کم آرام می شود.وقتی فردی عصبانی است ، حل کردن مشکلات غیر ممکن است زیرا احساساتی که در اثر خشم زیاد در او ایجاد شده باعث می شود آن فرد نتواند عاقلانه و منطقی فکر کند، بنا براین هرگز درباره اشتباهاتی که باعث خشم او شده صحبت نکنید و هرگز به او نگویید که رفتار و حرفهای او غیر منطقی است و اجازه بدهید او بفهمد که شما دوست دارید در حل مشکل پیش آمده به او کمک کنید اما ترجیح می دهید وقتی او آرام شد درباره آن حرف بزنید.به کار بردن جملاتی که باعث آرام تر شدن فرد مقابل تان می شود.
آرامش خودتون رو حفظ کنید.
وقتی مشاهده می کنید کسی از دست شما ناراحت است، سر او داد نزده و پرخاشگری نکنید. هر چند ممکن است کنترل خود کار سختی باشد، اما لازم است.
چهره ی حق به جانب و تهدید گرا را از خود دور کنید.
از گفتن جملاتی مانند: “اصلاً تو همیشه همینی” یا “تو هر وقت عصبانی می شی، سر من داد می زنی”.
شما به جای این جملات می توانید بگویید: ” میشه سرم داد نزنی؟” یا ” میشه یه ذره آروم تر برخورد کنی؟”گاهی اوقات فرد مقابل ما به حدی عصبانی است که با مکالمه ی سالم و معقول، نمی توانیم به نتیجه مطلوبی برسیم. برای همین لازم است تا بحث را در آن مقطع زمانی رها کرده و با گفتن جملاتی :” لطفاً بعداً درباره ی این موضوع صحبت کنیم. من بابت کاری که کردم، عذر می خوام”، صحنه رو ترک کنیم.
خود را امن نگه دارید!
هر گاه با فرد عصبانی روبرو می شوید، حفظ امنیت خود از نظر روحی و فیزیکی بسیار اهمیت دارد. اگر به این نکته توجه نداشته باشید، ممکن است صدمه ی روحی و فیزیکی بسیاری را متحمل شوید.
سعی کنید هنر مدیریت رها کردن لحظه ای رو فرا بگیرید. زیرا اصرار بیش از اندازه بر روی چیزی، سبب نتیجه ی عکس می شود.

 تمام اینها را بنده برایتان شرح دادم اما درنهایت ایشان باید توسط روانپزشک بررسی شود.