باسلام.دخترم 23ماهشه الان حدود 5ماهه که پوشک نمیکنم اوایل خیلی خوب جیشش رو میگفتم،ولی الان یه ماهی میشه بیشتر توی شلوارش جیش میکنه بعدش میاد میگه جیش،اگر هم خودم توالت نبرمش ،اصلا جیشش رو نمیگه توروخدا راهنماییم گنید خیلی کلافه شدم.
پاسخ مشاور

مشاور خانواده

در گرفتن پوشک عجله نکنید. بلکه با برنامه ریزی و زمان بندی مناسب این کار انجام شود. هر کودکی طبق ویژگی های خودش٬ در یک سنی باید از پوشک گرفته شود.بهترین زمان برای این کار چند ماه بعد از شیر گرفتن است یعنی در 27-28ماهگی کثیف کردن لباس در فرآیند از پوشک گرفتن کودک امری طبیعی است. پس صبر و شکیبایی پیشه کنید و آستانه تحمل خود را بالا ببرید تا از این مرحله نیز با موفقیت عبور کنید. هر عکس العمل شما روی تربیت کودک و شکل گیری شخصیت کودک شما تأثیر گذار است. به طور معمول برای شروع آموزش، کودک را هر چند ساعت یکبار در فواصل مشخص (حتی اگر پوشکش خشک است) به دستشویی ببرید. اگر کودک می تواند روی لگن بنشیند، می توانید از آن برای دفع مدفوع استفاده کنید. حتی می توانید با آنکه لباس بر تن کودک است در فواصلی از روز او را روی لگن بنشانید و اجازه دهید در این مدت با یک اسباب بازی بازی کند تا به این وسیله احساس راحتی از روی لگن نشستن داشته باشد. در درازمدت به تدریج می توانید لباس های کودک را کمتر کنید طوری که کودک بتواند بدون پوشک و شلوار روی لگن بنشیند و یاد بگیرد این کار را باید در لگن یا دستشویی انجام دهد. در سنین کوچک تر بهتر است از لگن استفاده کنید زیرا کودک احساس راحت تری دارد. تشویقش کنید: برای آموختن پاکیزگی باید کودک را تشویق کرد. تشویق‌های زبانی مثل «تو بزرگ‌شده‌ای» «مایه افتخار هستی» در کنار تشویق‌های عملی! مثلا هر بار که کودکتان ادرار یا مدفوعش را کنترل کرد، به او امتیاز بدهید و بعد از هر 10-5 امتیاز برایش هدیه بخرید. پوشک‌های شورتی بخرید: در طول زمانی که قرار است پاکیزگی را به فرزندتان آموزش دهید، از پوشک‌های شورتی استفاده کنید تا هم مطمئن باشید همه‌جا را کثیف نمی‌کند هم بتواند در صورت تمایل فورا آن را درآورد. سرزنش نکنید: شاید کودک برای چند روز اختیار مدفوع و ادرارش را به دست بیاورد اما بعد از آن دوباره نتواند خود را کنترل کند. در این صورت او را سرزنش نکنید و فقط مرتب توالت‌رفتن را به او یادآور شوید. ترس‌هایش را از بین ببرید: اگر کودکتان از ریختن آب بعد از اجابت‌مزاج می‌ترسد، به او آموزش دهید آب برای شستن و پاک‌کردن است و وقتی روی توالت نشسته آسیبی به او نخواهد زد. عصرها او را کنترل کنید: کودکان در 3 سالگی تقریبا کنترل ادرار و مدفوع را می‌آموزند اما باز هم کنترل این مساله طی شب کار آسانی نیست و بیشتر کودکان یا آنقدر هوشیار نیستند که خود را کنترل کنند یا توانایی برخاستن از خواب را ندارند. شب‌ها کودکتان را پوشک کنید و برای چند ماه عصرها که او را می‌خوابانید، مراقب کنترل ادرارش باشید. اگر لباس‌های او هنگام بیدارشدن خشک بودند، یعنی شب‌ها هم می شود خیالتان راحت باشد. موفق باشید